Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších filmů se Schwarzeneggerem, který se do role sovětského kapitána zoufale nehodí, jelikož neudrží ani ten svůj příšerně hraný ruský akcent. Belushi je zase dost nevtipný a ty jeho sexistické narážky jsou spíše otravné. Akce to také moc nemá a příběh moc neohromí. Jediné, čím se může film pyšnit, že se filmaři mohli exkluzivně vydat do samotného srdce Ruska, na neznámější náměstí Moskvy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $34,994,648Tržby Celosvetovo $40,200,000Arnold Schwarzenegger z terminatorskym pohľadom hádzajúcim na každú stranu prichádza z Ruska aby pomohol Americkému kolegovi dolapiť Ruského mafiána. A na prekvapenie táto dvojica celkom fajn funguje bez toho aby tento film musel niekoho urážať alebo vykresľovať v zlom svetle. Akcia tu je v znesiteľnej norme, občas prídu na radu aj nejaké odfrky, k deju ladí aj nevšedná hlučná hromová hudba od Jamesa Hornera, takže v celku ide o ďalší podarení akčný film z dielne producentov Andrew Vajna-Mario Kassar. /80%/ ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Red Heat neurazí, ale ani nepotěší. Avizovanou akci, aby člověk pohledal. Když už konečně přijde na nějaké to střílení nebo mlácení, vidíme jen to co už nesčetněkrát před tím i po tom a v tomto ohledu film nenabízí nic, co by nějakým způsobem vynikalo. Humor, jež měl být podstatnou složkou scénáře, taky není zrovna nosným prvkem. Ke slyšení jsou zde, kromě jedné, dvou vydařených hlášek, pouze šablonovité vtípky, zapdající do klišé o komouších a rusech. Ne, že by se tyto glosy neopíraly o pravdu, jenže repliky typu "Vodka," jsou tolikrát omleté, že mě k úsměvu nedonutí. Role Ivana Danka je Arniemu šitá na tělo. Postava je postavená na jeho kamenné tváři, aby toho nešlo moc pokazit. Jeho policista je pak herecky téměř takový sovětský terminátor v uniformě.To James Belushi pobral hereckého umu mnohem více. No a když k tomu přidám příběh, jež nepatří zrovna do kategorie "dechberoucí" vychází mi z toho podprůměr. Od šitu film zachraňuje to, že má přeci jen jakous takous úroveň a nespadá do skupiny debilit alá Rudá Sonja. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akčňák, kde Arnold hraje tvrdého Ruského policistu za honbou po pašerákovi drog, který uprchne do USA. Zde dostane potrhlého parťáka. Ve filmu je spousta dobových hlášek a kvalitní akce s rytířským kláním ne na koních, ale v autobusech. Prostě klasická akčňárna s jednoduchým příběhem a svižným tempem. 90% :) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

osemdesiate roky končili, rovnako ako studená vojna a pomaly aj celý sovietsky zväz - a tak si režisér/producent/scenárista Walter Hill, ktorý už v tej dobe nemusel nikomu nič dokazovať, povedal, že to (rovnako ako stúpajúci kredit Arnieho) ešte poriadne vyžmýka a urobil jednu naozaj klasickú i keď čo do akcie miernejši - no o to viac uhláškovanejšiu buddy klasiku s naozaj veľkým finále s americkými autobusmi. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Snímek byl pro distribuci v kinech zkrácen, byla například vynechána scéna, když Rostaviliho žena Cat Manzetti (Gina Gershon) spolupracuje s policií na pasti nastražené při baseballovém zápase, ale jak se ukáže, Viktor (Ed O'Ross) jí lhal a léčka sklapla naprázdno. Rovněž bitka a přestřelka mezi Dankem (Arnold Schwarzenegger) a členy gangu Cleanheads je sestříhána a proto děj navazuje poněkud krkolomně. Pro vydání na DVD byly všechny vynechané scény doplněny. (Robbi)
  • Když Danko (Arnold Schwarzenegger) nabourá s autobusem do místní památky, rozbije si levý světlomet. Ten ale v následujících scénách zase svítí. (KOffi)
  • Film sa medzi ruským publikom nestal kultovým (napriek tomu, že ruský hrdina vyznel pozitívne), pretože bol podľa nich len veľmi slabým stvárnením tak ruského jazyka, ako aj ruských stereotypov. (marlon)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama