Reklama

Reklama

2046

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu 2046 navazuje na režisérův předchozí snímek Stvořeni pro lásku: hrdinou je tu opět spisovatel Chow Mo-wan, který se živí psaním novinových sloupků. Na začátku filmu, který je zasazen do roku 1966, se Chow stěhuje ze Singapuru do hotelu Oriental v Hongkongu, kde hodlá pokračovat v psaní o budoucnosti. Ve skutečnosti píše o minulosti: v jeho románu vyjíždí tajemný vlak do roku 2046. Všichni, kdo v něm jedou, chtějí nalézt ztracené vzpomínky. Obecně se totiž soudí, že v roce 2046 se nic nemění, ale nikdo to nemůže potvrdit, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. až na jednoho člověka, který tam byl a rozhodl se vrátit, protože se chtěl změnit. 2046 je však také číslo sousedního pokoje, jehož obyvatelka se stane Chowovou milenkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Naprosté zklamání! Navnaděn dokonalostí filmu Stvořeni pro lásku, vypravil jsem se na volné pokračování a dvě hodiny jsem se nudil. Emocionální síla jedničky byla vyměněna za citovou prázdnotu a odtažitý chlad, o roztříštěné struktuře filmu ani nemluvě. I když obrázky a hudba jsou skoro stejně povedené jako poprvé, jediným světlejším bodem tu je nádherná Zhang Ziyi. Je mi jasné, že druhá kapitola nebyla pro mne, a že se budu vracet jen k té první. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Wong tak trochu rozvetvil fantáziu spisovateľa a príbeh o nedosiahnuteľnosti a nenávratnosti stratenej lásky. Miesi svetom prázdna a každodennosti, pričom dôležitá je pre efekt skôr absorbčná hĺbka a akési precitnutie, v ktorom mu dopomáha samozrejme priama zahľadenosť na svet postáv a Umebajašiho emotívne inštrumenty. Lásku nahradil popudom pôžitkov a nie vždy sme si istý, či je to jeho umelecký výplod, alebo nekompromisné sito reality. Ide ale predovšetkým o silno pocitový feeling, ktorý Stvoreným pre lásku (2000) nerobí záslužilý komparz a kvitujem tak i za veľkú rozdielnosť spracovania medzi týmito snímkami. Proste aj divák, ktorý sa na tento film pozerá samostatne ho musí brať individuálne a vedieť jeho svetom recipročne nasiaknuť, keďže práve v emočnej anamnéze je jeho ručná synergia taká silná a podmanivá. 2046 je v podstate len akýsi symbol, rok, je únikom a návratom poznaného, kde sa po prebdenej ceste časom vraciame tam, kde nás to páli. A nevieme to zvrátiť. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +herci, původní znění -nepopírám, že jsem se v tom ztrácel, svět budoucnosti měl být poodhalen více, měla se v něm odehrávat větší část příběhu/// Na tenhle film jsem se tešil ze všech projektů Kar-wai Wonga nejvíc. Žánr sci-fi je mi blízký, takže se není čemu divit. A možná, že to je jeho nej film. Pro mě je to však poslední ujištění o tom, že tento režisér nebude nikdy pochopen. Žádný z jeho filmů se mi nelíbil, většina mě nudila nebo jsem je vůbec nepochopil. A 2046 se hodně podobá filmu Stvořeni pro lásku. Jen je tam sci-fi motiv, jinak je to to samé a už to vážně otravuje./// Celkem 54%/// ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dá jen těžko popsat, odnesla jsem si z něj nezapomenutelný a překrásný DOJEM, protože děje tu naprosto není potřeba. Takhle nějak vypadá dokonalý film. Vizuálně vytříbený, s úchvatnou hudbou a nádhernou Ziyi Zhang. Jedinou drobnou výtku bych měla k délce snímku, ale jinak mi úžasem dochází slova. 2046 se musí vidět s jediným doporučením : "Just feel it". ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Wong Kar-waiem dopadlo dobře. 2046 je pomalý meditativní film s výbornými hereckými výkony, i když ulíznutý Tony Leung s knírkem vypadá tak trochu divně. Bohužel je to chvílema až příliš rozvleklé a chtělo by to prostříhat. Nejvíc mě bavil prostředek se Zhang Ziyi. Dost mě překvapil výběr klasické, evropské, vážné hudby, jelikož jsem v asijských filmech zvyklý spíše na tu jejich. Zajímavý, tak trochu melancholický zážitek. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (12)

  • Mnohonárodní produkce si vyžádala 12 mil. dolarů a během prvních třech dnů (5. – 7. 8. 2005) promítání v USA vydělala ve 4 kinosálech 113 074 dolarů. Celkový výdělek v Severní Americe byl 1,4 milionu. (imro)
  • Každá z hlavních postav mluví svým jazykem: Mr. Chow kantonsky, Bai Ling mandarínskou čínštinou a Tak japonsky. Přesto si spolu všichni rozumějí. (imro)
  • Příběh byl původně o nájemném vrahovi, kterého měla ztvárnit japonská superhvězda Takuya Kimura a celé se to mělo odehrávat v hotelovém pokoji č. 2046. (imro)

Reklama

Reklama