Reklama

Reklama

2046

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu 2046 navazuje na režisérův předchozí snímek Stvořeni pro lásku: hrdinou je tu opět spisovatel Chow Mo-wan, který se živí psaním novinových sloupků. Na začátku filmu, který je zasazen do roku 1966, se Chow stěhuje ze Singapuru do hotelu Oriental v Hongkongu, kde hodlá pokračovat v psaní o budoucnosti. Ve skutečnosti píše o minulosti: v jeho románu vyjíždí tajemný vlak do roku 2046. Všichni, kdo v něm jedou, chtějí nalézt ztracené vzpomínky. Obecně se totiž soudí, že v roce 2046 se nic nemění, ale nikdo to nemůže potvrdit, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. až na jednoho člověka, který tam byl a rozhodl se vrátit, protože se chtěl změnit. 2046 je však také číslo sousedního pokoje, jehož obyvatelka se stane Chowovou milenkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (135)

Nikon 

všechny recenze uživatele

Nebudu si zbytečně hrát na "intelektuála" a řeknu to rovnou - nelíbilo se mi to ! .... Roztříštěný "příběh" do tří rovin, ve kterých postupem času vzniká takový chaos, že vám nakonec zbývá pouze soustředit se na kameru, herce a hudbu.... A jelikož mi "revoluční" postupy snímání hlavních postav umístěných do rohu plátna až tak zajímavý nepřišlo, "ulíznutý číňan" který dvě hodiny nesleze ze záběru nemá (dle mého) charisma ani za nehet, tak zbyla jenom Ziyi Zhang. Ta je ovšem nádherná .......... Sorry všem, kterým se to líbilo :) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejmilejší film od Kar-wai Wonga. Dodnes s láskou vzpomínám na tehdejší projekci tohoto snímku v posluchárně č. 256 v II. patře fakulty strojní ČVUT v rámci - žel již dávno zaniklého - filmového klubu na ČVUT. Byl jsem tehdy ohromen podmanivou vizuální stránkou tohoto snímku, jakož i jedinečnou hudbou Shigeru Umebayashiho a oduševnělou krásou hereckých představitelů hlavních rolí. Ostatně soundtrack z tohoto filmu si dodnes čas od času pouštím a patří k mým nejmilejším OST vůbec. Filmový skvost, který mohu vidět znovu znovu a znovu, a nikdy mě nepřestane fascinovat. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie Kar Wai Wongovho masterpiecu Stvorení pre lásku pokračuje tam, kde on skončil. Spisovateľ Chow sa vracia zo Singapuru naspäť do Hong Kongu. Ubytuje sa v izbe č. 2047 a sleduje i ovplyvňuje osud žien, navštevujúcich susednú 2046 ktorá má preňho vo vzťahu k predchádzajúcemu filmu osudový význam. 2046 je pocitovo úplne iný ako jeho predchodca, hlavne nerieši osudovú lásku, ale lásky nešťastné až tragické. Robí to omnoho „telesnejšou“ formou, i keď kamera si uchováva svoj civilný ráz a opäť raz ukazuje ako režisér dokáže vyčariť krásu z ošarpaných stien hotelov, ulíc a uličiek. Tony Leung a Zhang Ziyi sú opäť raz úchvatní, i keď Tonyho výkon v prequele sa mi páčil viac (čo môže byť dané charakterom vývoja jeho postavy) a Zhang potrebuje ešte nejaký čas aby dosiahla výkon rovný fenomenálnemu výkonu Maggie Cheung v Stvorení pre lásku. 10/10 ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dá jen těžko popsat, odnesla jsem si z něj nezapomenutelný a překrásný DOJEM, protože děje tu naprosto není potřeba. Takhle nějak vypadá dokonalý film. Vizuálně vytříbený, s úchvatnou hudbou a nádhernou Ziyi Zhang. Jedinou drobnou výtku bych měla k délce snímku, ale jinak mi úžasem dochází slova. 2046 se musí vidět s jediným doporučením : "Just feel it". ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden novinář. Psal do novin sci-fi sloupky, vystřídal spoustu žen a moc a moc si přál, aby ho měl někdo rád. Víc jsem ve filmu opravdu nenašel a jediné, co ho v mých očích zachránilo byla jeho obrazová stránka. Nejsem žádný cynik, jen chci říct, že hranice mezi tím, kdy se film snaží být hluboký a tím, kdy už je směšný, je někdy opravdu tenká. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (12)

  • Kopie filmu přišla na festival v Cannes tři hodiny před premiérou s policejní eskortou. Bylo to poprvé, co kvůli nějakému snímku museli měnit program festivalu. (imro)
  • Režisér Wong Kar Wai byl za snímek nominovaný na Zlatou palmu v Cannes. Na předávání hongkongských filmových cen bylo 2046 úspěšné hned šestkrát, kromě jiného v hereckých kategoriích, a dalších šest šancí zůstalo neproměněno. (imro)
  • Název filmu odkazuje na poslední rok předtím, než se Hongkong definitivně osamostatní. Velká Británie ho vrátila Číně v roce 1997. (imro)

Reklama

Reklama