Reklama

Reklama

Koruna

(seriál)
  • Velká Británie The Crown
Trailer 4
Velká Británie, (2016–2023), 55 h (Minutáž: 39–72 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hrají:

Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith, Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby, Helena Bonham Carter, Lesley Manville, Josh O'Connor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Seriál sleduje politické soupeření a osobní životy za vlády královny Alžběty II. a události, které určovaly dějiny druhé poloviny 20. století. (Netflix)

Recenze uživatele Jacinda k tomuto seriálu (9)

Zápletka (2019) (S03E09) 

Nebohý Charles. Jestli je tohle věrohodný odraz reality, pak ho skutečně lituju. ()

Série 4 (2020) (S04) 

Za mě je čtvrtá série asi nejlepší. Užívala jsem se Margaret (vlastně obě), vztah Diany a Charlese je tak děsivý, až se nedá stranit ani jednomu z nich. Byť u mě přece jen trochu víc vítězí Charles. No a paní Královna? Olivia Colman je bohyně, samotná královna však pro mě žádným ideálem není. Spíš namě působí jako protivná necitelná baba z jarmarku, co umí akorát krmit čokly a chodí v galoších. Děsný obraz zkostnatělé monarchie, co šéfuje digitálnímu světu. ()

Balmoralská zkouška (2020) (S04E02) 

Chudák jelen. Chudák Charles... A vlastně i chudák Margaret, která proti královně babě v tesilové sukni vyznívá jako skutečný státník. Ne fakt, jestli je tohle jen částečná pravda, pak je britská královská rodina skutečně jen skupina nabubřelých přežitých panáků. Premiéři pracovali nonstop, zatímco královna, která ve svých kostýmech vypadala jak tetka z vesnice, si chodí v galoších po skotsku a diví se, že někomu to nepřijde in. Moc se nedivím, že šla tehdy británie do pr.... ()

Syndrom královny Viktorie (2022) (S05E01) 

Souhlasím s většinou místních komentářů. Nudný start a špatně vybraní herci. Charles mi přijde úplně jinde než jeho brilantní mladší předchůdce. Imelda jako královna je děsná. Není to problém Dolores, jde o to, že mi přijde, jako by se vůbec nechovala jako královna. Hádám, že celou sérii si ukradne Diana, která je skvělá ()

Mou Mou (2022) (S05E03) 

je to těžké hodnotit, protože zpracování bylo skvělé a vztah Mou Mou a Sydneyho byl moc hezký. I prostřihy minulost - současnost. Kdyby to byl díl někde jinde, tak dám snad těch pět. Ale tady mě štve, že máme třetí díl Koruny a je to celé o něčem jiném. Babu jagu vidíme max na konci a vlastně zatím celou sérii ani nechápu, proč tam je. Na to by stačil nějaký motion capture... ()

Annus horribilis (2022) (S05E04) 

Díl ve kterém se baba jaga stává nesnesitelnější a nesnesitelnější, takže vlastně imeldu vybrali dost dobře. Nechápu, jak někdo může obdivovat britskou královnu, starou babu, jež zůstala myslí někdy na počátku 19. století. Neříkám, že vše v seriálu je pravda, podle mě to ale bylo hlavně její ego, co chtělo dosáhnout nesmrtelnosti, nehledě na to, jak seschlý mozek už mám. Takže si myslím, že to, jak jsou vyvedené vztahy v seriálu, je dost blízké realitě... ()

Přípravy na budoucnost (2022) (S05E05) 

Moc by mě zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby Charles vládl dřív. A sice netuším, jak moc pravdivý tento seriál je, ale hádám, že to bude asi blízko. A tak tu vidíme skvělého Charlese (už si zvykám i na herce), panoptikum starých pan včele s Babou Jagou a uraženou Dianu, která dělá, jako by nic z toho už pár let nevěděla. A znovu opakuji, že nechápu, jak někdo může starou královnu obdivovat. Co dokázala bylo zajímavé. Ale co nedokázala je stejně tak otázka k diskuzi. Člověk má vědět, kdy odejít. Ona se jen snažila hecnout smrt, nehledě na to, co přinese británii. Že má současná britská rodina instagram je skoro zázrak. ()

Následky (2023) (S06E04) 

Neříkám, že tohle je realita. Ale myslím si, že je to dost blízko. O to víc nechápu fanatismus kolem přestárlé stařeny, která se neuměla vzdát trůnu a i v roce 1997 se chovala jako v roce 1917. ()

Willsmánie (2023) (S06E05) 

Nemohu si pomoct, ale celý díl na mě působil jako reklama na Charlese, Williama a rozehnání konspirací kolem Diany. Jako by se tvůrci snažili zavděčit královské rodině a udělat ji PR. Mladý William je vybraný skvěle a je mu fakt podobný. Harry je příšera. To jako fakt neměli nikoho jiného? ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Reklama

Reklama