Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

HAL 

všechny recenze uživatele

Paradoxní, ten animák se zvířátky místo lidských postav na kterém jsem kdysi vyrůstal je mnohem dospělejší než tohle - hysterická řachanda pro cca pětileté děti, ve které chybí snad už jen vtipy o prdění. Ječí se hodně, trapné primitivnosti na rozdávání, srandovních pádů je tu nepočítaně, a k tomu množství veselých steampunk vynálezů jak z neblaze proslulého Wild Wild West (a to by člověk čekal že se producenti poučí, znovu vstupovat do takhle ztrátové řeky) - to všechno je těžko snesitelné pro kohokoli nad deset let. Naštěstí pro ty ostatní je tu i Jackie a hodně kope a dělá své ekvilibristické kousty, tedy aspoň na poměry amerického filmu, a krom něj je tu i dalších padesát cameo roliček v čele s pošahaným Arnoldem (který v době premiéry už seděl na postu guvernéra), takže aspoň něco co zvládne vytrhnout z letargie každého kdo by chtěl víc než že je to barevné, hlasité, a hýbe se to. Jules Verne ovšem rotuje v hrobě kvalitně. ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Pokud se nad tím zamyslíme trochu jinak, dojde nám, že to není pro někoho zas taková extra podívaná. Pro mě je to, ale docela důmyslná souhra okolností. Já bych si film bez Jackie Chana nemohl vůbec představit. Bez něho by byl pouze poloviční a ve scénkách kde právě bojuje se dostane sem tam i nějaká zábava. Příběh byl sepsán vskutku dobře bez jediných chyb, Ewen Bremner se tu představí jako úplný nešika, díky němu se tam také dostává nějaký ten humor. Pro mě příjemná pohodová podívaná. ()

Reklama

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Totální demence pro kterou nelze najít žádnou omluvu. Nerad používám tu ustálenou frázi „pejsek s kočičkou vařili“, ovšem zde se to opravdu ani jinak nazvat nedá. Bohužel říct, že mám z této tragédie bolení břicha, je pro film příliš velká pochvala. Nezaměňujte neškodnou rodinnou zábavu s infantilní ubohostí, která po zásluze komerčně propadla. Kašlu na prznění jednoho „literárního klasika“, pokud zábava stojí alespoň za zlámanou grešli a dosti naivně jsem v tomto případě věřil, že Jackie zařídí minimálně deset procent celkového hodnocení. Chyba lávky, ten film je neskutečně špatný. Nemám chuť se v této kravině nějak piplat dál a tak jen konstatuji, že je zde špatně naprosto vše. Herci podávají výkony blízko nervového zhroucení, digitální triky jsou onanistickým manýrem sama sebe, bojové scény jsou jako vystřižené z nejhoršího díla Shaw Brothers sedmdesátých let a co se týče scénáře a humoru, tak to už člověku začíná být opravdu špatně. Mohl bych se ještě zeptat, kde se tam proboha vzaly všechna ta camea, ale raději to uzavřu a konstatuji, že toto byly jedny z nejodpornějších dvou hodin s americkou mainstreamovou kinematografií posledních let. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čekal něco klasického, už jen z toho důvodu, že tam hraje Jackie Chan, může zapomenout. Čekal jsem slaboduchou parodii - vyslovit slovo komedie jsem se bál. A hle! Žádné veledílo se dle očekávání neobjevilo, ale já jsem si báječně necelé dvě hodinky se synkama odpočinul. Už jen roztomilá camea některých ikon byly úsměvné, ale podstatné je to, že předělávka klasiky nevyzněla trapně. Za to si ty 4* J.Chan zaslouží, v mých očích a vědomí rozhodně ano a vůbec se za to nestydím... Film je mimo jiné i a hlavně zábava, tak proč ne.. :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě až moc střeštěná komedie, hlavní hrdina je děsnej ňouma a tvůrci si zřejmě mysleli, že to je hrozně vtipný, jenže přesně to už je moc ohraný, takže jeho neohrabanost prostě už neni vtipná, stejnětak Jeckie Chan tady rozhodně nepředvádí to na co má, samozřejmě si pár akčních kousků tady vystřihne, ale na jeho poměry nic moc a choreografie kterou si sám navrhnul je jedna z těch slabších co se dá v jeho filmech vidět a jeho vtípky sou ta tam. Ale za to tady hodně potěší taková malá role Arnolda Schwarzeneggera, ale o to zabavnější, sice hraje ultrat úděsně, ale ta jeho postava je fakt boží, jenže to ten naprosto děsnej a někdy docela trapnej příběh nezachrání. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Režisér mal veľký problém s výberom krajín, v ktorých sa natáčanie uskutoční. Za dva týždne prešli 18 krajín, z ktorých si mali vybrať hlavné lokality. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno