Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ale splnila svůj účel - pobavila :-) překvapila mě spousta mých oblíbených herců ve vedlejších rolích (Kathy Bates, John Cleese, Jim Broadbent, Owen Wilson). Choreografické souboje Jackieho Chana bych klidně oželela, ale moc se mi líbily všechny ty mezititulky a mapy, kde se hrdinové zrovna ocitali. Taky bych se k takové cestě kolem světa dala přemluvit! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu nepramení v tom, že obsahuje plno invencí a snaží se odlišit od originálu, který tu mnozí znají od dětství vlastně i pozpátku. Já osobně třeba vnímám to, že Steve Coogan toho Filifase Froga hraje jak hňup a nějak mi to nejde přes rukáv. Fogg byl vždycky inteligentní gentleman a najednou je z něj takovej cajdák, kterej má v hlavě spíš nasráno, než aby se v ní skrýval génius. Nicméně scény s Arnoldem Schwarzeneggerem jsou luxusní a série scének v Číně jsou taky parádní. Jackie Chan se tady rozhodně vyšvihnul. Ono ale vlastně celý film je docela fajn, ale nejlíp mu sedí slušné tříhvězdí. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se do kina vypravila s neteří a mým bratrem, který vznesl návrh a vlastní snad všechny Verneovky. Tudíž chtěl vidět, jak dopadne toto filmové zpracování. Musím říci, že jsem očekávala průměrný zážitek a ten se také dostavil. Pár dobrých scén, hezká výprava, ale jinak slabý průměr. Rozhodně ne důstojná adaptace literárního génia. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čekal něco klasického, už jen z toho důvodu, že tam hraje Jackie Chan, může zapomenout. Čekal jsem slaboduchou parodii - vyslovit slovo komedie jsem se bál. A hle! Žádné veledílo se dle očekávání neobjevilo, ale já jsem si báječně necelé dvě hodinky se synkama odpočinul. Už jen roztomilá camea některých ikon byly úsměvné, ale podstatné je to, že předělávka klasiky nevyzněla trapně. Za to si ty 4* J.Chan zaslouží, v mých očích a vědomí rozhodně ano a vůbec se za to nestydím... Film je mimo jiné i a hlavně zábava, tak proč ne.. :-) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tahle "cesta" jistě nemá takový říz jako ta s Davidem Nivenem, ale až na pár výtek nemám důvod nějak dramaticky zdrbnout tuto. Ano, Jackie Chan exhiboval trochu přes čáru a uzurpoval si čas, který mohl být využit na scény související s cestováním. Ano, herecké výkony nebyly na Oscara. Ano, některé triky byly odfláknuté, ano, ano , ano. Ale rozdíl mezi mým dojmem a dojmem některých "odpadových" uživatelů je ten, že jsem nečekala, že uvidím Vesmírnou Odyseu, a film brala jako barevnou výpravnou roztomilůstku, sladký bonbónek, pohádku a tím pádem jsem si ušetřila rozčilování a ...... bavila se. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Většina záběrů vznikla na území Thajska a Německa. (EMMY)
  • Za tým Jackie Chan Stuntman Association má kredit jako akční koordinator Nicky Li, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Chung Chi „Nicky“ Li. (Rominator)
  • Se ztrátou okolo 80 milionů amerických dolarů se film stal ve své době největším propadákem nezávislé produkce v historii. Záštitu nad nezávislou společnosti tehdy poskytlo studio Disney. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama