Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování snímku Kickboxer: Vengeance (2016) se hlavní hrdina Kurt Sloane (Alain Moussi) musí vzepřít intrikám zákeřného mafiána Thomase Moora (Christopher Lambert), který zapříčinil i to, že se Kurt ocitl ve vězení. Aby Kurt zachránil sebe a svou milovanou, musí se utkat se svým doposud nejnebezpečnějším protivníkem. Šance hlavního hrdiny jsou mizivé a Kurt nevěří, že by mohl v boji proti Mongkutovi (Hafþór Júlíus Björnsson) zvítězit. Poslední Kurtovou nadějí je mistr Durand (Jean-Claude Van Damme), který vždy při těžkém výcviku dostal z Kurta to nejlepší! (upson)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (63)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Předchozí návrat do 80. let se mi docela líbil a přestože byl v hlavní roli těžkej nesympaťák, díky osmdesátkové atmosféře film neurazil. Tentokrát se ale dostáváme na klasické akční dno, které od novodobé Van Dammovi tvorby očekáváme. Až na pár výjimek je vše špatně a film tak láká hlavně na (trapný) souboj Van Damma a Tysona (který už se popral s Donniem Yenem i Seagalem) a první roli Björnssona od Her o Trůny. Ani jedna z věcí ale nepotěší. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Decentně vyvanulý bojový sprej, po jehož aplikaci se všichni začnou rubat. Což je divácky zábavné. Jean-Claude Van Damme už kolikátou sezonu produkčně živí svoji slavnou značku Kickboxer, už neví, co by pro její vzkříšení udělal extrémně blbého, tak tentokrát je z něj slepý mentor/mentál s dýmkou a směšnou hučkou. Angažmá si už podruhé za sebou drží Alain Moussi, profesí kaskadér a muž jednoho výrazu a desítek kopů a úderů. Navazuje se tam, kde se minule skončilo. Hrdina Kurt Sloane (v hojně užívaném příjmení Sloane už začíná být solidní zmatek) je nejdříve v thajském vězení, kde je pravidelně lynčován (působilo to nechtěně úsměvně, jako nějaká parodie na vězení) pak zase venku, načež v rámci udělení svobody pro ústředního hrdinu skončíme v bojové sluji, kde dojde na dlouhé mlácení se s téměř dvoumetrákovým pořízkem jménem Mongkut. Na mě tak těžkotonážně nepůsobil, možná jen můj blbý odhad, nicméně budiž. Film nás spolehlivě svým jednoduchým a přímočarým pojetím přenese do doby, kdy po fotbalových trávnících běhal Ronaldinho (účinkuje zde mlčky), v ringu boxoval Mike Tyson (také je zde k vidění), o Christopheru Lambertovi se psalo jako o charakterním herci (také zde podivně šaškuje coby zákeřný padouch) a Van Damme byl hvězda. V té době byla po těchto filmech velká poptávka. Konkrétně tenhle by byl hodnocen dobře. Jenže dneska už jsou jiné trendy, bojovníkům na plátně není přáno. Co z toho vzniklo tentokrát? Film je po povrch napěchován pěkně nasnímanými i choreograficky odvedenými bitkami, jasnou předvídatelností a sympatickou partou kolem hlavního strůjce projektu Van Damma, s jehož kickboxerským "rebootem" se lačný divák minimálně ještě jednou shledá. Tak mu to přejme. 7/10 ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

Když už to nemá žádný děj, nebo když už i ty poslední zbytky děje nedávají žádný smysl, má to aspoň spoustu soubojů, včetně dlouhé tréninkové sekvence. Co do počtu soubojů jeden z top béčkových amerických akčních filmů posledních 20 let a vůbec ani nijak nevadí, že jsou svou choreografií na hranici sebeparodie, možná spíš až za ní ... naopak, příchuť vyšinutosti dává filmu šmrnc, stejně jako cameo Tysona a Ronaldinha. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dost hrozné, hlavní hrdina má z nějakého důvodu prorocké schopnosti (díky ůvodnímu snu odhalí někdy kolem půlky nebezpečí) a akční scény trpí nevhodnými zpomalovačkami (vrcholem je dost strašná rvačka ve vězení na jeden záběr, který se dost špatně sleduje). Během finále, ale dojde k překvapivému obratu. Hafþór Júlíus Björnsson je impozantní záporák, zaklapnou do sebe některé motivy, zpomalovačky začnou náhle přícházet tak, aby dávaly smysl (například hrdina začne mít navrch a chce zasadit konečnou ránu, zpomalovačka přijde během úderu a při záběru na reakci hrdiny, když zjistí, že úder neměl žádný účinek). Celý souboj je také docela slušně vystavěný (v předchozím díle trpělo finále tím, že hlavní hrdina celou dobu dostává na držku, ale pak dostane nějaký podnět a zloducha lehce vyřídí, to se tady nestane a celou dobu je to hezky jako na houpačce). Bylo by asi spravedlivější dát dvě, ale ten závěrečný souboj jsem si tak užil, že zvednu na tři. Plus slepý trenér Van Damme hlásající moudra jako šaolinský mistr, to je prostě cute. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film si to podělal už tou schizoidní předtitulkou scénou. Míra idiocie a smysluplnosti oné scénky zcela koresponduje s celým filmem. Jako opravdu vymazlený scénář jsem nečekal. Mělo to být přímočaré a jednoduché... jenže ono ne. Takových stupidních zvratů a nesmyslných situací v jednom scénáři by jeden nevěřil. JCVD alias "Pan Kloubouk" je za trapáka, Christopher Lambert standard (ale potěšil) a nejlepší dojem nakonec zanechal Mike Tyson. Ano uznávám, souboje natočené bravurně. Ne jednou jen na jeden (!!!) záběr bez střihu. Žádná zběsilá střih-střih-střih-chaos akce. Praktiky díky tomu nedávám naprostou nulu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa objavil šampión organizácie GLORY v ťažkej váhe Holanďan Rico Verhoeven. (Patrik200s)
  • Natáčelo se v Thajsku a ve státech USA – Kalifornie a Nevada. (BMW12)
  • Ve filmu má postava Mistra Duranda (Jean-Claude Van Damme) syna Travise (Nicolas Van Varenberg). Ve skutečnosti se jedná opravdu o druhého syna Jean-Claude Van Damma, kterého má se svou bývalou ženou Darcy LaPier. (upson)

Reklama

Reklama