Reklama

Reklama

Legion

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 24 h 19 min (Minutáž: 41–68 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Dan Stevens, Katie Aselton, Rachel Keller, Amber Midthunder, Aubrey Plaza, Jean Smart, Hamish Linklater, Mackenzie Gray, Bill Irwin, Scott Lawrence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

David Haller (Dan Stevens) alias Legion je mutant se schopnostmi mimo lidské chápání. Trpí řadou psychických poruch a má rozštěpenou osobnost. Každá jeho osobnost navíc ovládá jinou z jeho schopností. David se snaží udržet při smyslech, ale začíná z toho být unavený a když se to chystá vzdát, potká dívku svých snů. (Harroc)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (110)

Helo 

všechny recenze uživatele

Sice se to chvílema táhne jak sopel z dětskýho rypáku, ale odměnou za trpělivost je precizní vypiplanost téměř každýho záběru a momentu, vypiplanost, jakou jsem u filmu, natož seriálu, neviděl už hodně dlouho. Psycho-hororově-akční-retro-scifi, který totálně vybočuje z řady ostatních komiksovek. Jen jsem měl problém s prakticky neznatelným zapojením do X-men světa, protože seriál prostě působí úplně jinačím dojmem a v zásadě postrádá jakýkoli odkazy na kterejkoli z filmů (až na slovo "mutant" a pak jeden spoileroidní flashback). Tohle se MCU zatím daří líp. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Každým dílem větší bizár, který se od Marvel komiksovek výrazně odlišuje už jen tím, že to rozhodně není klasický počin pro masy. Pomalý halucinogenní trip, na který možná musí mít člověk náladu a trpělivost, ale odměňuje se hodně originálním a podmanivým zážitkem. Minimálně bizarní audiovizuál a hravá režie je na seriálovém poli něco jedinečného. Připočtěme si příjemně sympatické herecké obsazení (hlavní dvojice zejména), které diváka dost zachraňuje od všeho toho wtf a výborně funguje jako záchytný bod. ()

Reklama

Masrii 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář píšu ihned po dokoukání finále druhé série a teda musím říct, že co nemůžeme Legion odepřít, je absolutní výjimečnost. Už od začátku si s divákem hrají, nutí jej přemýšlet, pochybovat o všem, ale stejně je téměř nemožné vše pochopit. První série byla velkým zážitkem. Propojení zajetí démonem, světa mutantů se superschopnostmi, hrátky s časem a prostorem...zkrátka vše co člověk potřebuje :) Druhá série začla v podobném smyslu, nicméně v jejím středu to tvůrci dle mého trochu přehnali s filozofickými otázkami života, multivesmíru apod. Chápu, že to vše mělo svůj smysl a dalo by se to do děje zařadit, ale vyhradit některým myšlenkám celý díl je prostě moc. 8 epizod jako v první sérii by bylo podle mě i pro tu druhou ideální. Takhle i po geniálním finále zůstává po této sérii nepříjemná pachuť. 85% ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Jako nefanoušek komiksuniverza (stanu se jím, až někdo věrně(!!!) zfilmuje Loba!) pitominy od pana Marvela obecně míjím - tak to už musí být, abych dal čtyři hvězdy. V tomto případě bez problému - a i když mi nakonec došlo, že koukám na poněkud rozvleklého ,Exorcistu´(platí nejen pro první řadu)-inu proč ne? Z toho tolikrát vyzdvihovaného vizuálu jsem si sice na sedinku nesed (přeci jen jde o TV ser.-to už by muselo být něco jako Singhův ,Pád´, nebo Noého ,Vejdi do prázdna´, nebo cokoli od Greenawaye), ovšem potěšil prostor kde se ta sranda z větší části odehrává (já to říkám furt, že ta naše kebule je vesmír sám o sobě), absence naolejovaných superhýro a i ten kukuč pana Stevense-jsem klaďas, a hele teď jsem nasranej a hele -už jsem zase klaďas,-no a pak ty technický udělátka, který jako by vypadli z ,Brazil´ nebo z ,Dvanáct opic,-- ale jo, stálo za ten čas. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Legion je hrozně specifický typ seriálu, který rozhodně nesedne každému. Celý seriál je totiž natočen jako takové psycho umělecké dílo. Na obrazovce se promítají různé originálně pojaté scény točené z mnoha různých perspektiv nebo mnoha různými styly. Upřímně řečeno v 90% času ani nebudete vědět co vlastně sledujete. Samotní herci se několikrát přiznali, že ani oni sami nechápou poetiku a význam některých scén. Takže proč seriál vlastně vůbec sledovat? Protože je hergot dobře natočený. Audiovizuální neuvěřitelně pohlcující a i přesto, že vlastně nevíte co a proč se děje, vás to může bavit. Seriál obsahuje totiž velké množství opravdu působivých a epických scén, které vás dostanou, a to ať už svým pojetím nebo tím co se zrovna děje. Ovšem pojetí seriálu s sebou přináší také nešvar v podobě nudnějších pasáží, protože když dlouho nevíte vlastně co, proč a jak, tak se začnete nudit. Obzvlášť když tvůrci některé věci výrazně natahují. Ale o to lepší jsou pak momenty, kdy do sebe všechno hezky zapadne. Co se jedntlivých sérií týče, tak první série měla nejvíce působivých a zapamatovatelných scén. Na druhou sérii se koukalo mi koukalo lépe, než na první, ale zase neměla tolik zapamatovatelných scén a měla asi 3 epizody, které byly pohou odbočkou od hlavního příběhu a vlastně byly k ničemu. Tento problém pak pronásledoval i třetí sérii, kde takové epizody byly sice jen 2, ale byly neuvěřitelně zbytečné. Jejich děj se dal smrsknout do nějaké tří minutové sekvence a byl by klid. Bohužel vás tvůrci nutí shlédnout celou epizodu, abyste si na konci užili poslední tři minutky. To je asi největší nešvar seriálu. Třetí série pak s sebou přináší klíčový prvek celého seriálu a tím je jeho konec. Protože, když koukáte na seriál, kde většinu času vlastně nevíte co se děje a co si o něm máte myslet, tak se váš dojem ze seriálu bude hodně odvíjet podle toho jak seriál vlastně skončil a jaké to celé vlastně mělo smysl. Tady jsem bohužel zůstal docela neuspokojený. Né jen, že mi přišel děj třetí série vlastně neuvěřitelně jednoduchý a prostý oproti ostatním sériím, ale ten závěr byl vlastně hrozně jednoduchý a poselství seriálu mě zrovna dvakrát neoslovilo. Což je škoda, protože to celkem kazí výsledný dojem, který ze seriálu mám a jen díky nepovedenému konci snižuji o hvězdičku dolů své hodnocení. Ale pokud jste fanoušky netradičních seriálů rozhodně dejte Legionovi šanci. Tento seriál je totiž bezesporu povedené umělecké dílo. Kde jinde konec konců můžete vidět souboj dvou myslí ve formě tanečního souboje nebo písně. 1. série 4*, 2. série 4*, 3. Série 3* Celkově: 3* 73% ()

Galerie (198)

Zajímavosti (17)

  • Obrazy v galerii pocházejí od rakouského secesního umělce Egona Schieleho. (NiWi)
  • Ve scéně, kdy Cary (Bill Irwin) zkoumá Orb, pronese, že je to sice vyspělá technologie, ale ne od Shi'ar. Shi'ar je jednou z vesmírných ras, které se objevují v komiksech od Marvelu, jako např. rasa Kree či Skrullové. (NiWi)
  • V komiksech je David Haller (Dan Stevens) synem Charlese Xaviera a Gabrielle Haller. (Hedy)

Související novinky

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

17.07.2018

Známý komiks Y: Poslední z mužů vyprávějící o apokalyptickém světě, kde v jeden moment s výjimkou hlavní postavy zemřeli všichni savci s chromozomem Y, se v Hollywoodu pokoušeli adaptovat už delší… (více)

Režisér Atlanty a temné sci-fi

Režisér Atlanty a temné sci-fi

15.06.2018

Režisér klipu This is America a několika epizod seriálu Atlanta Hiro Murai se chystá na svůj filmový debut. Tím by mělo být temné sci-fi Man Alive podle scénáře Davida Roberta Mitchella (Neutečeš).… (více)

Doctor Doom bude mít vlastní film?

Doctor Doom bude mít vlastní film?

21.07.2017

Hollywoodská studia se momentálně snaží vyždímat comicsové značky na maximum. Místo klasických filmů se slavnými hrdiny se proto uhýbá i k těm méně známým a sem tam dojde i na záporáky. Loni dostali… (více)

Reklama

Reklama