Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zaměstnanec železnic Canko Petrov najde na kolejích obrovské množství peněz, rozhodne se celý obnos vrátit na policii. Netuší však, jak fatální soukolí událostí tímto bohulibým činem dává do pohybu. Vděčný stát jej odmění novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia v čele PR oddělení Ministerstva dopravy mu však mezitím omylem ztratí jeho vlastní hodinky, které pro něj mají značnou emocionální hodnotu. A právě zde začíná zoufalá Cankova snaha získat zpět nejen své staré „Slavy", ale i svou důstojnost. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (102)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomalá, civilná dráma s naturálnym vyznením, ktorá navyše prinúti diváka trochu popremýšľať. Nad životnými hodnotami a nad tým, čo je v živote naozaj to dôležité. Snímok ťaží i na jednotlivých postavách, kladných i záporných - napr. tá karieristka bola ale riadny hnus. Záver prekvapivý a emotívne vypätý. Márnosť nad márnosť. Nie darmo sa vraví a je to fakt pravda, že to najhoršie čo sa môže stať je naštvať slušného človeka. To sedí i na tento film. Silný nadpriemer. 85/100 ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Najít nikým nepozorován takovej balík peněz, tak ho určitě nejdu odevzdat na policii jako Canko, ale pořádně si osladím život. Celou dobu jsem si říkala, proč si aspoň něco nenechal a s přibývajícími problémy mi ho bylo čím dál víc líto. Některé situace, do nichž se dostal, však byly až tragikomické. Naproti tomu sebestředná kariéristka Julia byla častokrát na pěst, já být její manžel, tak jí to dám pěkně sežrat. Každopádně Stefan Denolyubov mě absolutně nadchnul v roli Canka Petrova a Margita Gosheva jako Julia Staykova taky nebyla vůbec špatná. A samotné rozuzlení přiběhu? To nemělo chybičku. Fakt pecka film! Za naprostou originalitu musím jít do plnejch. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sonda do duše obyčajného človeka, ktorý vyznáva podstatne odlišné hodnoty, než zvyšok osadenstva tejto planéty. Príbeh postavený na prísloví: “Za dobrotu na žobrotu”, vystihuje celkový nádych dejovej linky. Postupná zamotanosť a smer, akým sa osud chudobného, jednoduchého “panáčika” uberal, je doslova zarážajúci. Nuž, arogancia moci v mnohých prípadoch nepozná hranice. I keď je v mnohých ohľadoch tento snímok absurdný, za rozuzlenie nemožno udeliť nič iné, ako plnú palbu. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Chápeš to jo, Bulharsko - Řeckej film :o). Už mám asi všecky ostatní filmy skouknutý, když mi to v hledáčku (kterej je zde na csfd fakt jedničkovej) hledá takovýhle exotický filmy :o). Jako ale solidní drama. O jednom jednodušším, kterej našel mrdu peněz na kolejích, ale vrátil ji. No a jestli si myslel, že tím to pro něj skončilo a že si bude v klidu dál živořit ten svůj život, tak pravej opak. Kdyby si ty prachy nechal, měl by se rozhodně líp a všichni ostatní taky. Jeho protějšek - kariéristka s přízviskem "dominus bruntálus", tak ta diktovala všem jako zvon. Uplně si dokážu představit jejího bezradnýho manžílka, páč sem taky kdysi taky něčím podobným disponoval :o). Buď jak buď, tak sem rád, že občas zabrousím i do takle exostickejch zemí, do kterejch bych se nikdy jinak těžko podíval... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vidieť v našich končinách bulharský film je veľká vzácnosť. A ak ten film nie je časovo ukotvený a s istými obmenami by sa mohol odohrávať v každej krajine ostblocku, lebo všade bola a niekde aj pretrváva mentalita a systém, tak sa nemusím rozpakovať nadeliť mu štyri hviezdičky. V dobre vystavanom príbehu sa od nálezu peňazí všetko odvíja sériou neodvratných udalostí, ktorých výsledkom je depresívny pohľad na spoločnosť, ktorej príslušníci musia v takomto marazme žiť. Okrem predátorov, ktorým naopak systém mimoriadne vyhovuje a sú naň dokonale adaptovaní. Nemožno sa čudovať, že im hodnoty, akými sú otcom darované hodinky, smädné zajace a práca za 350 leva nič nehovoria. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama