Reklama

Reklama

V mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti. Opakovaně se dostávají do stavu klinické smrti, avšak stále nebezpečnější experimenty si na každém z nich vybírají svou daň... (Falcon)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (259)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pätica ambicióznych medikov sa rozhodne využiť znalosti z učebníc na vlastnej koži a vyskúšať nevídaný experiment. Chcú zažiť smrť a s pomocou spoločníkov chcú byť po pár minútach oživení. Tento experiment je pre nich zábavou plnou adrenalínu a dokonca zisťujú, že ich životy svojím spôsobom zlepšuje, ale po opakovaných pokusoch zisťujú, že nie všetko je také príjemné, ako to vyzerá, a že z ich výletov na druhú stranu si neprinesú len pozitívne objavy, ale aj temné zážitky. - V podstate úplne neškodný horor, ktorý je vhodný skôr pre nenáročných divákov k oddychu. Paradoxom je, že tu celkom dobre funguje všetko, až na jednu vec. A tou je hororová stránka, ktorá má byť klúčovou. PG-13 rating je v tomto prípade až príliš výrazný a ani jedna scéna nedokáže vydesiť. Herci sa snažili a spolupráca medzi nimi fungovala, miestami to bolo zábavné, napínavé, akčné a experimenty ma nútili rozmýšlať, čo sa asi tak deje, takže by som tento počin úplne nezahadzoval, aj keď by sa hodil skôr k vydaniu na DVD / Blu-Ray, než v kinách. + herečka z The Final Girls + herec z Mirrors + herec z Slasher + herečka z Wish Upon ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, bola to zbytočnosť. Zbytočnosť točiť remake nedostižného originálu. Ale veď je tu ale predsa mladá generácia, ktorá má averziu dívať sa na niečo staršie, ako 10 rokov. Takže čo všetko pre tieto rozmaznané deťúrence producenti neurobia. Musím ale uznať, že prvá hodinka nebola na zahodenie. Mala grády, napätie a postavy nie sú také zombies, ako som čakal od dnešnej mladej generácie ( napichnutý na sociálne siete ešte aj v spánku ). Potom sa to ale otočí presne tam, kde sa to dalo čakať, na málo atmosférickú ducharinu ( ? ), ktorá vystraší iba neznalých tohto žánru. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Tým ktorým vadí, že je to remake (alebo zas budú mať nutkanie porovnávať každý jeden detail z originálom) odporúčam buď film nepozerať, alebo si spraviť lobotomiu. Hotovo? OK ... A teraz k veci. Každá jedna vec ktorú v živote spravíme, bude ďalej odvíjať náš život. Pred rokmi, keď som mal asi 10 rokov som u starých rodičov pozoroval z okna búrku. Uderil pri okne blesk a ja som zostal ako v tranze. Je možné, že odvtedy snívam a žijem v dajakom "svojom" metrixe? Ono by to veľa vecí vysvetľovalo ..... po novom roku koment dokončím ... idem si hodiť trochu ****** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Trochu rozťahané, málo strašidelné, ale aspoň celkom zaujímavé. Pár divákov síce z kina odišlo, no až také hrozné to nebolo. V prvej hodine vlastne prebiehali všetky tie experimenty, čo by sa zišlo o niečo skrátiť, ale prežijem. Potom sme prešli na duchársku časť, ktorá bola o niečo lepšia, mala celkom vydarenú atmosféru a aj pár ľakačiek sa vydarilo. Akurát že sa našim hlavným hrdinom akosi nechcelo umierať, čo je na škodu. V závere už film začal strácať dych a koniec je pre mňa úplne neuspokojivý. Sklamaný však nie som, keďže som to čakal. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem absolutně nic nečekal. Byl totiž presentován jako remake stejnojmenného filmu z roku 1990 a ten dodnes patří mezi moje nejoblíbenější kousky. Navíc nemám remaky moc rád, takže jsem k tomu přistupoval dost odměřeně. Osobně mi to však připadalo spíše jako volné pokračování původních Hráčů se smrtí, protože až na hrubou kostru spolu oba filmy zas až tolik společného nemají. Což byl taky jeden z hlavních faktorů, proč tento kousek nakonec nerozcupuju na kousky. Ti jenž neznají originál, budou mít jistou výhodu v tom, že nemusí porovnávat a ona to zas až tak tragická podívaná nebyla. Zatímco Joel Schumacher nám nabídl spíše psychologické drama /thriller a minimem hororové podívané, ale s hvězdným obsazením a solidním hudebním doprovodem, tak Niels Arden Oplev se vydal trošku odlišnou cestou. Přece jenom dostal do ruky odlišný scénář, který nebyl jen prachsprostou kopírkou, ale ve své druhé polovině dokázal celkem slušně přitvrdit. S tím hereckým obsazením už to bylo o něco horší, ale zase se bylo alespoň na co dívat (alespoň co se Ellen a Niny týče). První polovina filmu však byla poněkud slabší a stejně tak i ony počáteční krůčky v posmrtném životě. Teprve postupem času se začalo přiostřovat a díky tomu se v některých pasážích dočkáme i vcelku slušné atmosféry. Co mě však zklamalo asi nejvíc, bylo nevyužití Kiefera Sutherlanda, který tu dostal menší vedlejší roli. 50% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Posledný film Elliot Page, kde hrá ešte ženskú postavu. V roku 2020 prešla tranzíciou. (Arsenal83)
  • Kiefer Sutherland neskôr povedal, že hoci si zopakoval svoju rolu z pôvodného filmu, nový film je podľa neho v skutočnosti skôr pokračovaním ako remake. Film je však bez odkazu na konkrétne udalosti predchádzajúceho filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama