Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poprvé mě Výkupné docela zklamalo. Mel v té době pravidelně vyprazdňoval zásobníky, já totiž tehdy objevil Smrtonosnou zbraň a najednou nový Gibson, zvláštní. Unesli mu kluka, hodně psychologie, vyjednávání. Snažit se soupeřit na dálku přes telefon... Samozřejmě i já jsem dospěl. Z dnešního pohledu lehce nadprůměrný thriller. Ron Howard natočil určitě lepší filmy a Gibson vlastně taky. 70% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si tento film asi tretí krát a som spokojný. Nie som expert na režijnú prácu Rona Howarda, ako časť hodnotiteľov (veď som od neho videl iba skvelé Apollo 13), ani sa nehodlám príliš rozpisovať. Na nadpriemerné hodnotenie mi postačuje, že film je vďaka premene dvoch melónov z výkupného na odmenu pre udavača veľmi dobre zapamätateľný. A to sa o mnohých, aj lepšie hodnotených, filmoch povedať nedá. A keby mal stráviteľnejší záver, s pridaním hviezdičky by som neváhal. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po novém zhlédnutí v telce po letech (v nevalném českém dabingu, jak jinak) mi to přišlo dost slabé. Nepřišlo mi to vůbec napínavé (dílem proto, že to znám v podstatě nazpaměť, a dílem proto, že mi bylo ukradené, co se stane s tím uneseným klukem), ta předpotopní devadesátková technika tam je dnes vyloženě k smíchu, obsazení je dost bída (Gibsona jsem nikdy nemusel, v ženských rolích jsou samé šeredky a zbytek castu jsou vyloženě herci druhé, ne-li horší kategorie), a celé to na mě působilo strašně televizně lacině, občas až amatérsky. Podle mě je to film, který je zde poněkud přeceněný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

K tvorbě režiséra Rona Howarda mám letitý respekt. Mel Gibson v asi nejhvězdnějším období své herecké kariéry (za sebou měl čerstvě Statečné srdce i ambiciózního Muže bez tváře, diváci navíc stále v dobrém vzpomínali na jeho Smrtonosné zbraně) tenhle scénáristicky vydařený kousek táhne od první minuty a hned několikrát výtečně graduje (likvidační tah chladnokrevného Garyho Sinise, dialogy po telefonu, Gibson vyjednavačem, synkovo počůrání). Zapomenout nesmíme na výtečnou atmosféru a Hornerovu hudbu. Velmi slušná filmařina. S překvapivě velkým množstvím krve. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Změna pravidel hry vždycky zabere. A je to nejspíš důvod, proč nehodnotím o něco lépe (a s přivřeným okem) - je to drsné, je to fér ale originální? Bohužel ne. Přesto, velmi chytrý a napínavý film, rušivým elementem tu byla prakticky pouze hloupá FBI a snad až příliš autistický herecký projev malého chlapce... nechci se posmívat, ale to mu jako vážně nešlo dát aspoň jednu scénu, ve které by se choval jako normální teenager, který je někde proti své vůli? Okay :( na konci to zase jednou zachraňoval Mel, slizký záporák a dotáhnutý konec (tak to má Ondra rád, áno) - silnější 3* a další shlédnutí nepravděpodobné. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Film bol 5. najlepšie zarábajúcim filmom roku 1996 v Spojených štátoch. (Arsenal83)
  • Tom (Mel Gibson) navrhuje ako dobrý pseudonym meno "John Smith". Gibson poskytol hlas Johnovi Smithovi vo filme Pocahontas (1995) len rok predtým. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama