Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Castrator 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý dokument, povrchní. V dokumentu dostanou nejvíce času politici a DiCaprio, je to spíš film o tom, proč někdo nebere ekologii vážně než o ekologii nebo změnách klimatu samotných. Vysoké hodnocení mi je záhadou, vždyť u tohodle si nemůže přijít na své nikdo, ani fanatičtí ochránci Země a světa, ani fanatičtí popírači klimatických změn, ani umírněný střed. Informační hodnota nulová, slabota po všech stránkách. Svůj názor na pseudodokument a DiCapriovu "snahu" upozorňovat na problém se rozepisuji více v diskuzi, viz strana 4. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(167/2017) / V rámci dokumentárnej tvorby nijak zvlášť film neohromí, trošičku možno pripomína Before the Flood skoršie Moorove veci. Čo je tu dôležitejšie je "message" filmu a s Capriom či bez, je takýto dokument viac ako potrebný. Nemyslím, že niečo zásadné zmení, ale aspoň podáva (smutné) svedectvo o dobe post-faktuálnej, len tak pre pripomenutie, a odkaz do budúcna, že sme o tom všetkom vlastne vedeli. (7/10) ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

A jsme v p*deli. Jestliže jsem u dokumentu Plastic planet prohlásila, že by to měl vidět každý... u této záležitosti to platí dvojnásob, trojnásob...! National Geographic za pomoci sympatického posla míru shrnul nejaktuálnější hrozby naší existence, přičemž poukázal na nejdůležitější fakt: Firmy s fosilním palivem mají zřejmě tu největší moc na světě. 98% klimatologů se shodlo na tom, že se zeměkoule ohřívá, klima se mění a způsobeno je to hlavně užíváním fosilních paliv a další lidskou činností. Přesto (hlavně v USA) existuje dezinformační kampaň, která se lidi snaží mást o tom, že globální oteplování vlastně neexistuje. A za vším samozřejmě hledejte politiku - a peníze. "Za poslední 2 roky jsem cestoval po celém světě, viděl jsem města jako je Peking, zalykající se průmyslovým znečištěním, prastaré severské lesy v Kanadě, které byly vymýceny. A deštné pralesy V Indonésii, které byly vypáleny. V Indii jsem se setkal s farmáři, jejichž úroda byla odplavena, v Americe jsem byl svědkem stoupání hladiny moře, které zaplavuje ulice Miami, v Gronsku a Akrtidě jsem udiveně hleděl na to, jak mizí prastaré ledovce mnohem rychleji, než vědecké výzkumy dokazují. Měli bychom přemýšlet o vině, kterou nese každý z nás. Až se naše děti a vnuci ohlédnou zpět, uvědomí si, že my jsme měli prostředky na zastavení tohoto ničení, ale nenašli jsme politickou vůli, abychom to udělali." ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli se budou dál točit podobné dokumenty, tak jo, je s námi konec. Leo si tu hraje na Willyho Foga a chytá se za hlavu pokaždé, když někde něco roztaje. Měl by si tenhle týden zajet do Špindlu. Já si určitě nemyslím, že my lidi děláme všechno správně a že svět je v top formě, ale taky úplně nevím, jestli je všechno vážně tak v háji. Jeden vědec říká globální oteplování existuje, druhý vědec říká globální oteplování je blbost, třetí vědec říká přestaňme žrát hovězí, čtvrtý vědec říká začněme žrát kuřecí a pátý vědec polemizuje se všemi čtyřmi předchozími kolegy. V pátek začíná finále extraligy a já bych si přál, aby to byl taky takový hokej. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Všeobecne poňatý dokument, ktorý takému "Cowspiracy" nedokáže po žiadnej stránke konkurovať. Kým v druho zmienenom padajú konkrétne otázky "na telo", je pre účinkujúcich ktorým sa kladú, doslova nepríjemnou skúsenosťou, v tomto je  diskusie vedená prevažne s ľuďmi s totožným názorom, pričom samotnej problematike sa venuje viac menej povrchne. A vlastne celkovo mi forma spracovania oproti "Cowspiracy" prišla omnoho ohľaduplnejšia ako z nejakej ideálnej rozprávky. A tým pádom som pozeral na obyčajný, priemerne spracovaný dokument, ktorý ma témou síce zaujal, no z pohľadu emócií si ma nijak získať nedokázal. Čo sa týka DiCapria, bez urážky, no na to že je tak skvelým hercom, mňa teda nijak presvedčiť nedokázal. Jeho záujem bojovať za správnu vec mi prišiel rovnako predstieraný, ako orgazmus Dolly Buster v nemeckom porne z 90 rokov. Zaujímalo by ma, či by tento dokument dosahoval rovnako vysoké hodnotenie, keby v ňom neúčinkoval. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama