Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No...zacatek slibnej..silenej nazi doktor, kterej dela pokusy na kretenech byl hodnej slusnej..pak vstoupil dabel do ty blby nany, ktera si to uzivala a psychiatr, kterej si bral domu holcicky a brecel nad nima, ze jsou jeho mama mi pripominali mojeho retardovanyho kamarada, kterej skace jak mama rekne...jinak se ztoho pak stala pekna sracka, ktera byla uplne o hovne a nejakej ufo unos to nezachrani..pulka pecka, ale pak prujem neskutecnej...nechapu vole jak to nekdo takhle mohl posrat ! 3 a kus ! ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhou sérii jsem se těšil, ale musím se přiznat, že jsem čekal pouhou recyklaci s drobným svázáním s první sérií. Jaké pak bylo mé překvapení, když tato série byla zcela jiného ražení - a to se spoustou totožných herců (hrajících jiné postavy). Stejným tvůrcům se podařilo vytvořit zcela jiný koncept doplněný o mnoho filmařsky zajímavých prvků. Herecké výkony naprosto dokonalé, atmosféra by se dala krájet, jen ta emzácká linie mě trochu nebrala. Jinak tleskám. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečně nucenější a umělejší seriál, než byla první série American Horror Story, jsem ještě neviděl. Jenže jsem ze všech stran dostával mraky doporučení na údajně nejlepší druhou sérii, že mi to prostě nedalo a tak jsem jí rozkoukal. No a první půlka byla podobného ražení. Tvůrci do blázince vměstnali všecko, co vměstnat mohli. Až jsem si chvíli říkal, že už tu jenom chybí spojitost s nějakým koncetrákem…a ono ejhle. Díl na to už tam na mě vyskakoval nějakej flashback z Březinky. To druhá půlka seriálu byla daleko zajímavější a právě kvůli ní jsem jí vlastně dokoukal. Zbytečně strašidelné scény vystřídalo postupné odpracování jednotlivých postav, na které jsem si postupně zvykal. Až k samotnému závěru, který šel vysloveně na dřeň. Nakonec klobouk dolů. Konečně seriál, který nemá problém položit otázky a zároveň na všecky odpovědět. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navnaděna první řadou jsem se s vysokým očekáváním pustila do té druhé. Vůbec mě nenapadlo, že by si seriál mohl své kvality udržet, ale stalo se. Ponurá atmosféra ze zdí ústavu jen sálala. Až na pár docela zbytečných zvratů (Anna Frank, Monsignor...) si myslím, že Asylum udržuje rychlost rozjetého vlaku AHS a já už se nemůžu dočkat na další sérii. A to hlavně na nové postavy ztvárněné opět Jessicou Lange, Evanem Petersem a Sarah Paulson, kteří zde byli prostě skvělí! Je velkou škodou, že neméně vynikající Zachary Quinto už dál v projektu AHS nepokračuje.. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekelný taneček na hraně mezi HODNĚ, HODNĚ povedenou hororovou můrou a černěhumornou sadistickou fraškou o několika fluidně se prolínajících dějstvích. Děje, postavy, jejich přesuny v čase a prostoru, kdo je kdo a co je co a co je a co vlastně není ... to vše je vážně vychytrale naservírované. Zapadá vám to do sebe postupně s každou novou epizodou jako úchylná mozaika, u které se občas dílky samy pošoupou na dost nečekaná místa, a nikdy si nejste jisti, jestli to náhodou celou dobu nemáte úplně blbě. No, ono je to vlastně šumák, něco tak napínavého a strašidelného se totiž hned tak nevidí. Jsem unešená. Plné skóre. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • Když Dr. Oliver (Zachary Quinto) a Lana (Sarah Paulson) vychází ze střediska, můžeme si všimnout hodin, které jsou z IKEI. Avšak příběh se odehrává 1964, kdy IKEA ještě tento typ hodin nevyráběla. (Sayko)

Reklama

Reklama