Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2025), 105 h 20 min (Minutáž: 31–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(13) / Epizody(140)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (99)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po zhlédnutí 3., zatím poslední (02/2014) série. Šok. Tento seriál mi nezávisle na sobě doporučila kamarádka a sestra. Když jsem se do toho pustil a první sérii pokousal za nějakých 5-6 dní, byl jsem nadšen. Parádní herecké výkony. Když pominu J, Lange, vsadili tvůrci na méně známé tváře, a to se vyplatilo. Skvěle jsem se bavil a užíval si vynikající hororovou atmosféru. Teď k jednotlivým sériím. První je jasná jednička a 5*. Nemá chybu. Duchařina mě nikdy moc nebrala, ale po tomto zážitku si jí asi začnu víc všímat. Bylo to drsné, tvrdé, nekompromisní, lekavé a napínavé. Skvěle natočeno! Rodina v hlavní roli byla dokonalá, všichni herci. Plus K. Mara a nádherná Alexandra Breckenridge. Druhá série ještě přitvrzuje a nebál bych se jí dát taky 5*. Úplné jiné téma, herci podobní, jen v jiných rolích. Ale téma drsné, krvavé a brutální. Skvělá S. Paulson, E. Peters, L. Rabe a Z. Quinto. Opravdu skvělé. J. Lange excelentní stejně jako v první sérii. Nebylo to lepší, ale určitě ne slabší. Jiné a taky skvělé. Třetí série mě zaujala hned prvním dílem, protože jsem byl hodně zvědavý na téma a tohle se mi moc líbilo. Sérii bych hodnotil ale max 3*. Bohužel ve srovnání s předchozími dvěma sériemi těžce zaostává. Slabé, nehororové. Dobré, ale ne tak moc. Škoda. Přesto skvělá T. Farmiga a L. Rabe. Líbilo. Celkově? Jasných 5* a čekám velmi netrpělivě na 4. sérii!!!! ||| Není třeba se dál rozepisovat. 4. série byla peckovní, pokračovala v hodně solidně nastavené laťce. Ale o třídu výš se mi líbila 5. série. Lady Gaga se zde fakt vytáhla. Už chyběla J. Lange, ale kvalitě to neubralo. Pkačujeme... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hodnotím první sérii. Od AHS jsem čekal daleko víc, než jsem měl možnost vidět. Doufal jsem, že mě zaujme daleko víc, že bude děj svižnější a více gore, nebo alespoň více hororový, ale jak už název napovídá, je to story, takže jeden příběh se rozvíjí díl od dílu a ani styl vyprávění a kamera nebylo pro mě to pravé. Špatné to rozhodně není, ale na můj vkus má překvapivě vysoké hodnocení. Nevím jaké jsou další série, ale nějak zatím nemám chuť se do dalších pouštět. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

113/133 Byl jednou jeden Ryan Murphy a ten měl mnoho neotřelých nápadů. Ve světě televize plném svazujících pravidel se etabloval jako tvůrce neuvěřitelného seriálu z kabelovky Nip/Tuck (2003–10), následně šokoval muzikálem ze střední Glee (2009–15) a teď už jsme víc jak dekádu v pasti American Horror Story. Už se docela těším, až se to celé propojí s American Horror Stories. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic pro mě. Největší problém jsem měl s uspěchaným nástupem. Seriál se nesnaží budovat atmosféru tajemna a strachu. Jde rovnou na věc. Snaha vyděsit a šokovat působí občas nuceně, občas hystericky. Uvěřitelného je na tom jen málo a zajímavého skoro nic. Děj přeplácaný mysteriózními momenty a desítkami vyhrocených scén mě nezaujal a postupem času jsem se začal nudit. Na alespoň průměrné hodnocení seriál vytáhli herci. Jsou do jednoho výborní, a i když hrají nepravděpodobné a úplně mimózní postavy, poradili si s nimi s přehledem. Druhou sérii jsem ještě zvládl, ale třetí si nechám jako zálohu do důchodu. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

1. série ****(55%) Docela neukočírovaný tvůrčí guláš, který sází na ostrou a hrubozrnou vizualizaci a na přeplácané dějové zvraty a v neposlední řadě na neuspořádanou míchanici hororových témat. Silnou stránkou jsou naopak herci. Mladé hvězdy i filmové, či seriálové ikony drží napětí přes zmíněnou překombinovanost na zábavné úrovni, bohužel jen jednorázového charakteru. Podruhé není třeba vidět. Čekal jsem seriálovou variaci na Amityville, ale postupně se z toho vyklubalo docela nevyspělé rozmazlené seriálové děcko, které kupí motivy vcelku bezmyšlenkovitě a sází více na snahu šokovat, než hororově zmrazit. Škoda, uvidíme v jakém duchu bude pokračovat druhá série. 2. série **** (80%) Asylum už od titulkové scény, která je mimochodem opět jedno velké top notch pokoukání, ukazuje, že se bude na co dívat, a přestože i ve druhé sérii budu opakovat neduhy té první (překombinovanost motivů a lacinost mnoha rozuzlení a bambilión klišé), tak musím říct, že jde o hodně výživný galimatyáš. Epileptická optika tomuhle blázinci sedí, stejně jako velmi kvalitní a trefný casting. Jessica Lange je skvělá, ale třeba takový James Cromwell u mě vítězí. Tvůrci Falchuk s Murphym se opravdu nebojí ničeho, od extrémní brutality po nevyzpytatelné zvraty, často ale neznají zdravou míru a to jejich dílo sráží "jen" do nadprůměrných vod. 3. série **** (85%) Coven rozčtvrtí opět brilantně zvládnutými opening credits,ze kterých běhá zejména ve voodoo části mráz po zádech. Dějově je to zase na dané téma velmi experimentující a nevyzpytatelná houpačka, ale tak nějak jsem si na psokočičkovský dortík Falchuka a Murphyho zvykl, také protože třetí série disponuje potřebnou nadsázkou a není to jen čarodějnická "selanka". Každá nová série AHS disponuje ještě zajímavější hereckou sestavou a třeba takový Danny Huston vyloženě baví. Tahle Americká Hororový Příběh mě začíná bavit víc a víc. 4. série - **** (86%) Doposud nejlepší série, která sice trpí všemi neduhy svých předchůdců, ale na druhou stranu nabídne nespočet bizarních postav. Jinými slovy - total freak show. A to od úvodní znělky po závěrečné titulky. Znovu zopakuju, že je velká škoda, že se tvůrci opakovaně neumí vyhnout jisté naivity ve scénáři a laciných zjednodušení. Hloubku AHS chybí od první série, ale ona americká hororová úchylnost je v celém seriálu všudypřítomná a ve Freak Show dvojnásob. Proto jako seriálový veterán rád přimhouřím obě oči a nechám se unášet bizarními prostocviky dua Murphy/Falchuk i do čtveřice. ()

Galerie (1 927)

Zajímavosti (218)

  • Vo „Vražednom dome“, keď agenti obklopia Tata v jeho dome po masakre v škole, sformuje ruku do tvaru pištole a zastrelí sa. Toto je odkaz na Taxikára (1976), keď Travis Bickle (Robert De Niro), ktorý robí rovnaký pohyb ruky po streľbe v nevestinci. (Peter.N.5688)
  • Chris Zylka se měl původně objevit ve dvou epizodách druhé řady jako hluchoněmý pacient. Tvůrci však byli nuceni jeho postavu radikálně omezit na pár scén v jedné epizodě, a to vše proto, že si Chris odmítl kvůli roli oholit hlavu. (Vojt@P)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama