Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Obrázek o filmu si můžete udělat už tím, že tu Arniemu dává na budku stará ženská... Snaží se to být temné a depresivní (inspirace Se7en a dalších podobných thrillerů té doby je zřejmá), bohužel to dost srážejí laciné triky a jalový scénář. Přes to všechno se ale na to dívá docela dobře, Arnie je cool jako (skoro) vždy a ta hlavní hrdinka je taky sympaťačka. Ale vsadím se, že i zarytí fanoušci Arnolda si na Konec světa možná už ani nevzpomenou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Peter Hyams umí vysokorozpočtová akční (TIMECOP, NÁHLÁ SMRT) i hororová (RELIC) béčka jako víno a špatně nedopadl ani tenhle jeho kombinovaný příspěvek vlně satanských filmů na sklonku starého milénia (ĎÁBLůV ADVOKÁT, DEVÁTÁ BRÁNA, STIGMATA). Na jedné straně originální námět na bizarní žánrový hybrid, který před ním prolistoval Sam Raimi a James Cameron a v hlavní roli akční ikona na vrcholu, na straně druhé nedotažený scénář a krajně nepřesvědčivý Arnoldův pokus o hraní. Připočtěte neutichající pyrotechnické orgie, několik vydařených akčních scén (bungee jumping z helikoptéry, jízda metrem) a záplavu mnohdy ryze samoúčelných, nepříliš kvalitních počítačových triků a dostanete tradiční, hyamsovsky zabitou ale veskrze zábavnou podívanou, ve které Arnold hlasitě fuckuje a ze samopalu i granátometu kropí Satana. Co mě zaujalo byla ta nápaditě podaná Arnoldova vzpomínka na zavraždění jeho rodiny. Obyčejně by se tak provařená věc odbyla hrdinovým převalováním v posteli a pár světelnými záblesky, ale tady se objeví jako Satanovo 3D lákadlo pro přechod na temnou stranu síly a i když to dojímající se Arnold trošku shazuje, funguje to přímo ďábelsky. Ten film se vůbec jeví jako prokletý - Hyams šel po něm dělat šmíru jako MUŠKETÝR a LOVCI DINOSAURů, Arnold sračky jako 6. DEN a PROTIÚDER a ani Byrne už na plátně neřádil tak jako v předchozích letech. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Spätné hodnotenie filmu mi vychádza veľmi pozitívne, keďže teraz už hodnotím nielen ako detský Anieho fanda, ale snažím sa aj o trochu kritiky. Tu mi však nezostáva nič iné, len potvrdiť, že sa tu vo svojej roli a presvedčivosti Arnie asi najviac trafil do čierneho. O to viac však divákov prekvapí ozaj netradičný nehollywoodsky (resp. nearnoldovský) koniec, po ktorom som odchádzal z kina mierne prekvapený. Filmu však nechýba hustá atmoška a miestami fakt podarené trikové zábery a ako diabolský protivník Byrne tiež sedel dobre. 75%.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O Peteru Hyamsovi se říká, že už pohřbil nejednu kariéru akčního hrdiny, ale já bych zase s tím tvrzením tolik nesouhlasil. Jsou filmy, na které nikdy nebude pyšný, ale o tomhle akčním opusu to neplatí, protože je to akční horor s přívalem bombastické akce, a v některých scénách se doslova překonává. Velká spokojenost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neprekvapuje ma ani tak to, že vieš, kde je knižnica, ale skôr to, že do nej máš preukaz.“ Pekne drsný film. Na schwarzeneggerovku za 100 miliónov je to nečakane tvrdé a miestami dosť nechutné (bábätko cucajúce hadiu krv), nechýba dokonca ani erotika a nahé telá. Arnold je v pohode, jeho spojenie s komickým buddy parťákom nič moc, ale bolo aj horšie a v pár chvíľkach im to navzájom celkom vtipne odsýpa („S nafukovacou si sa rozišiel?“). Bohužiaľ Gabriel Byrne je určite jedným z najhorších kastingových rozhodnutí roku. Peter Hyams sa snaží (pôvodne to mal režírovať Arnoldov kamoš James Cameron!), ale od druhej polky sa mu to začne rozpadávať. Našťastie dovtedy je to prekvapivo kvalitné, dobré a temné. Apokalyptická atmosféra, Arnold v plnej forme (len pár rokov po T2, ktorý ho zastihol na vrchole fyzických síl). Po hodinke to ale celé začne ísť dole vodou, satan sa Správa ako debil, je možné, aby ho „nejaký“ smrteľník proste len tak zhodil z ôsmeho poschodia (alebo spražil raketometom) a čím viac začne Hymas siahať po CGI, tým je to bez debaty horšie a horšie. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Jeden z kněží se jmenuje Tomáš Akvinský. Tomáš Akvinský byl jeden z největších filozofů 13. století, byl zastáncem přirozené teologie a otec tomistické školy filozofie a teologie. (DEXTER099)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 41. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama