Reklama

Reklama

I Spit on Your Grave III: Vengeance Is Mine

  • USA I Spit on Your Grave III (více)

Nakoľko sa chce Jennifer Hills (Sarah Butler) raz a navždy preniesť cez krutosti, ktoré jej spôsobila skupinka idiotov na čele s mestským šerifom, rozhodne sa zmeniť identitu. Pod menom Angela sa presťahuje do nového mesta, v ktorom začína pracovať v Call Centre, navštevovať psychológa a pravidelne podstupovať skupinovú terapiu s ľuďmi s podobným osudom. K zbaveniu sa vidín či predstáv z minulosti, ktoré ju neustále prenasledujú, jej však začne napomáhať až nečakané stretnutie s mladou Marlou (Jennifer Landon). Tá ju začne zbavovať frustrácie špecifickou "zábavou": trestaním mužov, páchajúcich obdobné skutky, akými sa dopustili voči nej samotnej. "Obete" pre svoje hrádky nahádzajú počas samotných sedení, kde sa im vďaka poznačeným ľudom dostáva inšpirácie viac než dosť. Všetko z veľkej časti prebieha podľa plánu až do okamihu, kedy je Marla zavraždená. Táto udalosť spúšťa v Jennifer, alias Angele, pocit hnevu, ktorý si niektorí jednotlivci škaredo odskáču! Pomsta je totiž jediný pud, ktorý ju poháňa vpred. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (110)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2010 vznikl remake původního filmu, byl jsem velice mile překvapený jak to režisér Monroe zvládl natočit a hlavně se mi líbil výkon Sarah Butler. Ani dvojka nebyla vyloženě špatná, přestože tu hrála jiná herečka a výrazně se změnilo prostředí. Náplň filmu však zůstala stejná a to se mi na tom líbilo. Takže když jsem se dozvěděl, že bude trojka a opět se Sarah, nemohl jsem se dočkat. Bohužel se opět potvrdilo, že v roce 2015 se urodilo opravdu málo opravdu dobrých hororových filmů (přestože jich bylo natočeno několik desítek) a tenhle mezi ně určitě nepatří. Nejde sice vyloženě o propadák, ale nejen dle mého názoru je to naprosto zbytečné pokračování a nejhorší díl celé této série. Hodně dlouho jsem musel překousávat zklamání (obdobné jako u poslední Lidské stonožky), než jsem se odhodlal k napsání několika řádků. Bohužel se na kvalitě tohoto filmu hodně podepsala změna režiséra a hlavně fakt, že scénář byl o hodně slabší než tomu bylo minule. Ono už se přece jenom toho nedá vymyslet moc nového (v této sérii, protože po páté by už by to diváky asi moc nebavilo). Přiznám se, že já patřím k těm, které flashbacky z minulosti docela potěšili, protože alespoň vylepšili atmosféru a bylo dobré zavzpomínat na staré dobré časy (tedy pro hlavní hrdinku asi ne…). Jenže tím se jen snažil režisér zamaskovat svou vlastní neschopnost, vytvořit si svou vlastní. Nové pasáže totiž většinou postrádaly potřebnou šťávu. Dalo se v nich cítit záchvěvy napětí, ale měl jsem prostě problém opět soucítit s hlavní hrdinkou. Protože tentokrát mi spíše lezlo její chování na nervy. I ona však měla několik světlejších okamžiků (viz kastrace, či řitní průzkum…). Jenže obdobných scén tu bylo jako šafránu a ani gore nepatřilo mezi nejzdařilejší. 40% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jestli scénář k tomuhle filmu nenapsal pan scénárista tehdy, když na něj jednoho rána přišlo trochu delší sraní než obvykle - aby se na hajzlu nenudil, vzal tužku a za půl hoďky mohl mít hrubý koncept hozený na hajzlpapír. Neboli děj filmu mi přišel nejen pitomý (vždyť to se u podobných filmů přece očekává ba žádá), ale i hrozně odfláknutý, většina scén absurdních, většina postav i jejich dialogů jakbysmet. Co chvíli jsem v pobaveném úžasu otvíral hubu a říkal si: "Opravdu je tohle myšleno vážně"? Až v průběhu filmu mi došlo, že I Spit on Your Grave 3 je přesně ten druh odlehčených brakových béček jaká mám rád, a na která je třeba hledět s jistým nadhledem. A v závěru se mi to definitivně potvrdilo - posledních asi deset minut filmu je totiž tak nádherně bizarní a fantasmagorický úlet, že jsem šel do kolen, rozkoší hýkal a chvilku i uvažoval o čtvrté hvězdě. Ale kvůli jistým drobnostem nemůžu... Například při (jinak hodně zábavné) scéně destrukce penisu čouhá hrdince několik nekonečných vteřin z huby nějaký kus plastiku, pravděpodobně prázdný obal od kapsle s umělou krví. Tak příšerná amatérština se věru ve filmu často nevidí... Na druhou stranu ale chaotičnost a absurdita děje přispívá k vydatné zábavnosti snímku - nenudil jsem se ani minutu a naopak zvědavě vyčkával, jaké další šílenosti budu v příštím okamžiku svědkem. Hodně mě pobavila nejen už zmíněná penisová "operace", ale i narážení na trubku, při kterém by jistě zaplesalo srdce Vlada Tepeše. A připočtu-li k tomu fakt, že Sarah Butler, tedy Angela Jitrenka ("džytrenka", džýzys), má hezkou vysportovanou postavičku i pěknou tvářičku, musím téhle klauniádě dát i silnou třetí hvězdu. Bavil jsem se. A doufám v pokračování, ve kterém to Jennifer/Angela teprve pořádně rozbalí! / A ostatně soudím, že plánované cenzurování "sprostých" slov v komentářích musí být KURVA zničeno! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asi před dvěma měsíci jsem zahlédl první zmínku o ISOYG3 měl jsem slzy v očích radostí a erekci, která po týdnu odpadla jakmile jsem se dozvěděl, že režisérem tentokrát není Steven R. Monroe, ale režisér průměrného Mischief Nightu. Říkal jsem si, třeba se polepší, přece nejlepší Exploitation sérii všech dob nesvěří jen tak někomu, no jakmile jsem uviděl první teaser věděl jsem, že zde něco nehraje a má předpověď byla bohužel správná. ISOYG3 má sice jedno lákadlo a to Sarah Butler, ale to ovšemže nestačí. Film se dlouho rozjíždí téměř 40 minut se pouze konverzuje a člověk doufá, že se to rozjede alespoň v závěru, ale né tihle dva režiséři očividně nemají ponětí o tom jak točit správné Explo. Tohle už není žádný Rape and Revenge, ale naivní vyvražďovačka v temných ulicích, kde se dočkáme pouze jedné gore scény, sice velmi povedené, zatímco nás ve dvojce bolely koule, zde nás bolí celé péro, ale zbytek byl poměrně odfláknutý a velmi nevyužitý. Naštěstí jsem se při filmu nenudil, utíkal rychle, potěšily oblečky ve stylu cute school girl a nasty Devil bitch a v samotném závěru poměrně drsná likvidace, která to vytáhne alespoň na průměr, ale zklamání roku a náběh na nejlepší hororovou sérii po Saw byl zde bohužel pohřben, snad se napraví reputace ve čtverce. 50% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Předchozí díly měly alespoň nějakou atmosféru a dějovou konstrukci, i když triviální. Třetí flusanec na hrob je nuda, kterou podporuje šílenství hlavní postavy. Prakticky tu není vůbec nic z toho, co divák očekává. Krev, napětí, nějaká ta humusárna, prostě nic. Jen ujetá černovlasá pinda, která by si zasloužila přefiknout ještě jednou. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hrdinka prvního filmu se snaží vrátit do normálního života. Jenže to jí moc nevychází a ještě se to zvrtne po smrti její nové kamarádky. Pro mě je to spíš zklamání i když je zde pár povedených scén. Opět je zde spousta krve. Příběh vybočuje ze zajetých kolejí předchozích dílů, což je celkem škoda. Celkově je to průměrný film, který žánru nepřináší nic nového, ale ani nenudí. 60% :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • To, co často prožívá hlavní postava (představy vražd), je označováno jako denní snění, což je psychologický termín popisující představy a fantazie ve bdělém stavu v reálném prostředí a čase. (TwilightAC)

Reklama

Reklama