Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (538)

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa lepšie, než jednotka. Soldado sa na jednej strane od samého začiatku pripravilo o jeden z najväčších kladov jednotky (a to Emily Blunt, ale musím dať za pravdu tvorcom v tom, že jej postava mala príbeh ukončený v jednotke a do dvojky by sa nehodila), na druhej strane je oveľa priamočiarejšie, čo hodnotím ako výrazné plus. V prvej časti som sa totiž strácal v deji a postavách. Tu mi bolo všetko jasné od začiatku do konca. Niektoré veci sú len načrtnuté, čo je škoda, lebo sú veľmi zaujímavé a vďačné už na prvý pohľad (rozpor medzi dvoma relatívnymi priateľmi). Trocha ako podvod hodnotím zápletku o unavenom zabijakovi, chrániacim dieťa a možno vďaka tomu nájducemu vykúpenie zo svojich temných, starých hriechov. V skutočnosti sa táto dejová linka rozbehne až po dobrej hodine a ani potom to nešliape na pedál tak, ako T2 alebo Logan. Ale i tak veľmi kvalitná, temná (ústredný hudobný motív znie desivejšie, než väčšina hudby zo slasherov) a miestami akoby až prehnane kvalitne (!) nasnímaná záležitosť. Neobjavné, ale zároveň prepracované postavy a bravúrne zvládnuté akčné sekvencie, hoci ich mohlo byť viac. Koniec trocha šumí do prázdna a to s tou hlavou, no neviem, či to malo zmysel toto tam dať, bolo to také čudné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečné zklamání. Je zde dobře vidět, jak může pokračování uškodit změna režiséra. První půlka je super, zato druhá vůbec nedává smysl. Ať už nelogická rozhodnutí postav, tak nesmrtelný del Toro coby terminátor. Asi nemá ani cenu přemýšlet nad tím, jaké mají vůbec USA v Mexiku pravomoci. Hezký příklad toho, jak může dopadnout nepovedený pokus o rozpoutání války kartelů. Konec prostě nedává smysl... Snad už pokračování nebude. "Tak ty chceš být Sicario?" ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým S2 má úplne odlišnú atmosféru ako S1, čo v mojom prípade znamenalo, že ma už po pár minútach prešla chuť porovnávať a sústredil som sa výhradne na film ako samostatný subjekt. Večná škoda, že sa Sheridan neodhodlal zakončiť svoj extrémne násilný scenár skutočne natvrdo a logicky a pri konci už film začína vymýšľať, ako sa vlastne ukončiť, aby sa vlk nažral a ovca ostala celá. No nejako sa to podarilo, ale namiesto facky sme mohli dostať poriadnu päsťovku. S2 sa snaží podať otázku kartelov ako akúsi metaforu americkej zahraničnej hurá politiky, kedy sa "občas" najskôr strieľa a potom pýta, pričom je jasné, že musí dochádzať k omylom a Irak tu nie je spomínaný asi len tak náhodou. Ale ako potom po sebe pozametať, že...jeden bývalý mexický právnik na to nemusí stačiť. Graver a Alejandro patria medzi najlepšie chlapské postavy posledných rokov a je to zásluha ich vhodne vybratých predstaviteľov, že aj druhá časť nie je v globále väčším sklamaním. Budeme sa ale pre istotu tváriť, že Alejandro ešte mimo sujetu mal k dispozícii bicykel, keď bol schopný sa dostať k autám...chyba, ktorá musí zaraziť každého, kto zrovna v kine nespí...70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Začátek byl velice slibný. Oko každého rozmlsaného diváka jistě potěší záběry na výbuchy v bezprostřední blízkosti dětí a jiné syrové záběry, které jsou zejména v poslední době vzácnou výjimkou a ojedinělou ozdobou každého filmu. Několik zinscenovaných akcí - to byla krása. Přesně tímto způsobem jsou vedeny války s "terorismem". Bohužel, nedlouho po únosu se ze snímku postupně stávalo těžce předvídatelné a stereotypní neúnosné melancholické otcovské rodinné drama a kvalita i zajímavost postupně padaly níž a níž. Nebýt skvělého Del Tora s Brolinem, tak bych snad i padal únavou. Ve výsledku jsem tedy spokojen pouze lehce nadprůměrně. Z mého odborného pohledu toto pokračování kvalitou dokonce předčilo nic neříkající jedničku, co si tak matně pamatuji. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

S druhým Sicariom som bol veľmi spokojný. Nie síce až tak, ako s prvým, ale rozdiel je zanedbateľný. Pre mňa bolo podstatné, že chýbala Emily Blunt, že sa otvárali zložité problémy, ktoré nemali jednoduché riešenie a že záverečné titulky poskytli príležitosť nadviazať na oba filmy ďalším. V druhom Sicariovi mi chýbala tá tajomná až mystická atmosféra, ktorá bola v prvom často prítomná. Oba filmy boli kvalitne nakrútené a tá čudná hudba prispievala k potrebnej atmosfére. Bezemočná honba za splnením úloh a chýbajúce morálne limity potvrdzujú, že ide o film z 21. storočia. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení začalo 8. listopadu 2016, natáčelo se v Mexiku a v Novém Mexiku (stát USA). (Varan)
  • Název filmu zazní až před závěrečnými titulky. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2018 v New York City (New York, USA). (BMW12)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama