Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Úvodních několik dílů naprosto dokonalá atmosféra nejistoty. Veškeré pozitivní hodnoty naprosto na vedlejší koleji, ty demokratické jsou snad místy přímo vysmívány. Přes morální ambivalentnost všech postav nelze nedržet palce ústřednímu trojlístku (zároveň bohužel i jejich protivníkům). Ve třetí sérii jsem seriál předčasně opustil, změnilo se to v něco, co už vidět nepotřebuji. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Průměrné zboží zabalené do hodně drahého obalu. Nejdražšímu německému filmu se nedá vytknout řada věcí, co je spojena právě s vysokým rozpočtem - skvělé kostýmy, doba je zpracovaná opravdu věrohodně, soundtrack Zu Asche, Zu Staub taky není nejhorší... Problém je v příběhu, který je tuctový, nudný, nezajímavý, podávaný strašně zkratkovitě, v prvním dílu je na diváka vychrleno x postav a příběhů, teď aby si v tom udělal pořádek... Tato nezajímavost je způsobena možná i dobou, protože Berlín roku 1929 nemá tolik co nabídnout jako Berlín roku 1923 či 1933, kdy se jedná o historicky mnohem významnější a pikantnější období. První sérii mám za sebou, na druhou již nenacházím síly ani čas. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď jsem hledal něco, co by mi pomohlo se zkoušku z němčiny a zároveň mi pomohlo se připravit na letní zahraničí pobyt v zemi tohoto jazyka. Seriál byl pro mě příjemným překvapením, spíše jsem si užil. Herce jsem neznal a trochu mi trvalo, než jsem se s nimi úplně srovnal, ale to se poddalo docela rychle. Pokud jde o přidanou další sérii sice děj dobře propojila, ale celkově moc nenadchla. Kdyby zůstalo u původního počtu dílo, bylo by to lepší. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Klobúky, dlhé plášte, dym, cigarety, swing, prostitútky, kabaret, policajti, mravnostné oddelenie, kríza, chudoba, secesia, art deco, komunisti, náckovia, monarchisti, porno a ešte raz cigarety. Babylon Berlin je splnený sen, skvelá atmosferická jazda weimarským Berlínom, škoda len že na rozdiel od pulpovej prvej série sa v dvojke (pri zachovaní skutočne uletených zvratov a over-the-top záberov) rieši viac politika a historické udalosti. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Prvních pět dílů naprostá pecka, pak to trochu ztratilo tempo, aby poslední čtyři díky to opět nabralo obrátky a gradovalo závěrečnou hypnozou. Výprava byla ohromující, ty peníze byly dobrá investice a moc Němcům přeji, aby seriál prodali do světa a náklady se vrátily. Herecké výkony paráda a ta hudba.... Mein Gott!!! Navíc skvělá ukázka pomalu se plížící totality. Kéž se na to podívají a pochopí všichni ti blahoví odpůrci EU. Znovu před 1989 už fakt ne! ()

Galerie (545)

Zajímavosti (19)

  • Max Raabe coby zpěvák Emil Engels zde vystupuje se svým reálným hudebním souborem „Palast Orchester“. (pavelvojta)
  • Když se vládní rada Wendt (Benno Fürmann) sklání pro zraněnou Marie-Louise Seegers (Saskia Rosendahl), drží svou pušku v ruce, zatímco druhá puška leží na zemi. V následujícím záběru má však obě zbraně na zádech. (pavelvojta)
  • Sídlo rodiny Nyssen je ve skutečnosti zámek Drachenburg na skále Drachenfels v Königstwinter, v blízkosti města Bonn. (tom969)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama