Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevim, nad čím tady všichni tak nadšeně výskají. Přiznávám, že atmosféra prvního dílu je skvělá. No a pak už to jde postupně všechno do řiti až po závěrečné dva díly na hranici mezi trapností a groteskou. Nechtěnou groteskou. Tykwer už dávno není zárukou kvality. Ty *** jsou prostě zprůměrované hodnoty 5 a 1. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

EXCELENTNÝ príbeh s bravúrnym finále a u mňa najlepší seriál roka 2017. Dokonalá kombinácia detektívky s historickým polit-thrillerom. Sympatické hlavné postavy, o ktoré sa naozaj bojíte, počas záverečných dielov som občas stopol prehrávanie a prešiel sa po byte, aby som to predýchal. Skvelá dobová atmosféra s kopou zaujímavých detailov (za 40 mega euro, bodaj by nie). Dekadencia Berlína, ozveny prvej svetovej, predzvesť druhej svetovej (to, ako sa boľševickí teroristi hladko premenia na hákové kríže, je super!), neustále zaujímavý dej bez minúty naťahovacej vaty. Pecka! ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Odpověď na otázku, proč Hitler uspěl. Ačkoli třetí série ve srovnání s ostatními dějově propadá, luxusní výprava, perfektní obsazení, sympatické postavy, ke kterým si divák rychle vybuduje vztah, přestože jsou často nejednoznačné, excelentní hudba, atmosféra, kostýmy, vynikající režie a scénář, řada scén je doslova úchvatných- dokonalých, takový mix zaslouží známku nejvyšší. Pohádka o hodných komunistech je samozřejmě směšná píseň poplatná současným zeleným trendům, ve dvacátých a třicátých letech dělali v Německu bordel podobně jako hnědá hovna, ale ok, ostatní kvality seriálu jsou tak výrazné, že přivřu oko.  S radostí chválím kvalitní český dabing, dokonalý v každém punktu. Krom brilantního retra, krimi, gangsterky, noir, dokonalá sociologická ukázka stavu společnosti, která vedla k největší válečné tragédii světových dějin. Jak praví moudří filosofové i sociologové, jakmile dlouho mrzneš s prázdným žaludkem, vznešené ideály padají do hajzlu. Chudoba, nouze, bezvýchodnost, zdecimovaná společnost, nemožnost se vymanit ze situace prací, hladomor, nemoci, peklo. Pak může předstoupit jakýkoli ďábel, který takto zdecimované společnosti pomůže, může si vyřvávat doslova cokoli, může postupovat jakkoli, většina to neřeší a je vymalováno. Drobná výstraha: necelých sto let zpátky a lidé ani vzorce se nemění. Scéna "Su Asche, Zu Staub"- absolutní špica! ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Napínavé, německé, skvělé, politické, mafiánské, ruské, zlaté, plynové. Tohle se německým sousedům sakra povedlo. Akce, příběh, napětí, korupce, sex, záškodníci, psychostavy, nějaká ta romantika a návyková úvodní píseň. Hrozně moc chci další sérii. ..zu Asche, zu Staub.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

takhle nějak by měl vypadat každý dobový seriál...v první sérii jede Babylon místy na půl plynu a růžky vystrčí jen občas.Jenže pak přijde druhá série,která kolečka roztočí naplno a rozjede napínavou noir detektivku na pozadí politických machinací v době mezi světovými válkami.Nejsem úplně expert na historii,ale pokud se tyhle věci opravdu děly takhle,ani se pak člověk nediví,že si Němci zvolili toho koho si poté zvolili...80% ()

Galerie (545)

Zajímavosti (19)

  • Díky tomuto dílu lze poznat, že Katelbach (Karl Markovics) pochází z Rakouska z oblasti Wachau, která je vyhlášená vinařská oblast a současně se zde pěstují meruňky pro likér, který s Gereonem Rathem (Volker Bruch) pijí. Nicméně likér samotný není vázaný jenom na oblast Wachau. (Cheeter)
  • V epizodě se objeví letadlo Ju 52. Děj se odehrává v roce 1929, ale toto letadlo vzlétlo poprvé až 13. 10. 1930 a zařazeno do služby bylo až v následujícím roce. (schwalbe)
  • Železniční nákladní vůz nese poznávací značky AB2305 a TY1113. Achim von Borries se narodil 13. listopadu, zatímco narozeniny Toma Tykwera jsou 23. května. (aporve)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama