Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

takhle nějak by měl vypadat každý dobový seriál...v první sérii jede Babylon místy na půl plynu a růžky vystrčí jen občas.Jenže pak přijde druhá série,která kolečka roztočí naplno a rozjede napínavou noir detektivku na pozadí politických machinací v době mezi světovými válkami.Nejsem úplně expert na historii,ale pokud se tyhle věci opravdu děly takhle,ani se pak člověk nediví,že si Němci zvolili toho koho si poté zvolili...80% ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Absolutní bomba, jedna z nejlepších věcí co jsem kdy viděl. Scéna v klubu MOKA EFTI v druhém díle vystihuje téměř všechno (https://m.youtube.com/watch?v=30PPdLTLlko). Chvílemi úžasná dekadence, hudba a reálie Výmarské republiky, latentně obcházející hrozba nacionalismu a komunismu, chvílemi skvělá vztahovka, nervy drásající drama a většinu času výborná detektivka. Snad jen jeden z prostředních dílů mi přišel maličko slabší uprostřed té jízdy. Plné překvapivých zvratů a nebojí se i zásadních drsných momentů. Autoři strávili mnoho času pečlivým studiem historie a reálií Berlína a jeho kriminální a politické scény té doby a je to opravdu vynikající. ()

Reklama

Endavour 

všechny recenze uživatele

Magnificentní, úžasný, strhující seriál z prostředí poválečného Německa. Takzvaná Goldene Zwanziger atmosféra tehdejšího Berlínu je zde propracovaná na jedničku. Není zde jediná postava, která by během šestnácti episod nějak překážela, či naopak dostávala málo prostoru. Tento seriál si člověk s vervou do detektivek prostě zamiluje! Pro mě zdaleka nejlepší počin z dílny německých seriálů. No a Liv Lisa Fries (Charlotte) je zjevení z nebe. :) ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji retro atmosféru a seriál si mě rozhodně získal, u finální epizody S02E08 jsem hrůzou ani nedýchala! Seriál (pro mě) táhla skvěle zahraná postava Charlotty a zajímavý příběh. Určitě by bylo super, kdyby se pokračovalo 3. sérií, některé dějové linky vypadaly, že se budou dotahovat. Čtyři a půl hvězdičky a velká spokjenost! ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevim, nad čím tady všichni tak nadšeně výskají. Přiznávám, že atmosféra prvního dílu je skvělá. No a pak už to jde postupně všechno do řiti až po závěrečné dva díly na hranici mezi trapností a groteskou. Nechtěnou groteskou. Tykwer už dávno není zárukou kvality. Ty *** jsou prostě zprůměrované hodnoty 5 a 1. ()

Galerie (545)

Zajímavosti (19)

  • K roku 2018 se jedná o nejdražší neanglicky hovořící drama všech dob. (raininface)
  • Rath (Volker Bruch) a Gräf (Christian Friedel) odlétají fotografovat tajnou německou základnu v sovětském Lipecku na palubě letounu Junkers Ju 52/ 3M. Tento typ byl po celou 2. světovou válku páteří německého dopravního letectva. (Necrotongue)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama