Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (101)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Australský thriller inspirovaný skutečnými zločiny na australském zapadákově, kde si vesnický redneck po vzoru kun(d)y, která neloví domácí kuřata, vždy vychytrale obhlídl nebohé zahraniční turistky, ty znásilnil, brutálně zavraždil a ponechal znetvořené v divočině. S vědomím, že se v Austrálii něco podobného skutečně stalo (a stává), nabýval film zcela jiných rozměrů, alespoň pro mě. Film za tři koruny každopádně umně pracuje s budováním napětí, prolínáním časových linií a ačkoliv představil vrahy v prvních deseti minutách, přesto si jakousi děsivost ponechali většinu filmu, což je v krásném kontrastu se všemi ubohými horory současnosti, kde 90 % stopáže nudně a bez napětí straší vzduch a když se to digitální monstrum v posledních pěti minutách ukáže, člověk se akorát posere smíchy. Závěrečná naháněčka po lese výsledný dojem z filmu ale dost sráží, stejně tak fakt, že zmiňovaná skutečnost byla mnohem děsivější a krvavější, a i když to má být nekompromisní horor o vraždách a znásilnění, nic vysloveně šokujícího zde člověk neuvidí. Přesto si film získal mé sympatie, především atmosférou před akčnější částí filmu, kterou i s mizernými prostředky dokázal vybudovat. 70 % ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dvě rodinky si vyrazí do divočiny - na stejné místo, ale v jiný čas. Obě ale mají peška, jelikož narazí na dvojici místních lovců. Tu už nebaví střílet bezbrannou zvěř a tak si našla jinou kratochvíli: odstřelování plechovek z lidských hlav. A odpověď na to, kdo z dvojice má horší mušku, se vám velmi rychle bude jevit jako jedna z těch banálních... Killing Ground je hodně slušná naháněčka od protinožců, navíc překvapivě podpořena i dobrými herci: a to nejen ze strany obou kriminálnických zmrdů, ale i ze strany většiny obětí. Kámoš ve zbroji Mick Taylor by sice kroutil hlavou nad absencí krve, ale náladu by mu třeba spravilo zde osvěžující nelineární vyprávění a 40 minut intenzivního napětí. To není málo, co říkáte? ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kvalitní australský survival horůrek v překrásné přírodě. V příběhu jsou nám představeny všechny hlavní postavy a díky časovému prolínání postupně pochopíme co jsou zač a také co se událo na onom klíčovém místě. Chválím především perfektně vybrané duo vidláckých lovců a také celkovou atmosféru filmu. Naopak mi dojem trochu pokazil fakt, že velké množství poměrě důležitých scén se odehrává v naprosté tmě a není vidět skoro nic. To je také asi hlavní důvod, proč jsem se nakonec rozhodl udělit pouze silnější tři hvězdy. 71% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní lesní survivalové hixploitation, které spíš než na brutalitě stojí na práci s postavami. Klaďasy (a v menší míře i záporáky) má člověk v rámci poměrně sáhodlouhého úvodu šanci opravdu poznat. Zvlášť v závěru pak jejich chování sympaticky vybočuje ze známých hororových klišé, což Killing Ground staví o třídu nad běžnou béčkovou produkci. Na druhou stranu se ale nejedná ani o žádný velký zázrak. 7/10 ()

Martin741

všechny recenze uživatele

Nazhaveny na australske horory som od roku 2005 - vtedy vysiel Wolf Creek od Grega McLeana. Fajny horor, tuto uz nie je ako reziser Greg McLean, ale akysi Damien Sila. Na Exploitation sceny som zvyknuty uz od Wrong Turn -ov, a ak zvitazi dobro nad zlom tak exploitation sceny vo filme vyzadujem. Tu nic take nie je, skor atmosfera sa bududje len pomaly, stiesnenych  a  drsnych scen je hodne. Ked uz stret turistov s degesmi, tak vrele odporucam Deliverance 1972 s Burtom Reynoldsom  : 51 % ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama