Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 4

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 10 h 29 min (Minutáž: 57–99 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Kamera:

Kevin Thompson

Hrají:

Dylan Minnette, Christian Navarro, Alisha Boe, Brandon Flynn, Miles Heizer, Grace Saif, Inde Navarrette, Jan Luis Castellanos, Chris Damon, Gary Sinise (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na Claye a jeho kámoše čeká spousta těžkých rozhodnutí. Maturita je za rohem a tajemství z minulosti můžou ohrozit jejich budoucnost. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (41)

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Fan fiction? Fanouškovské volné pokračování původní série? V tom případě v pořádku, v takových případech se fantazii meze nekladou. Ale pokud tohle režiséři a scénáristi mysleli vážně, tak asi spadli z višně. Já neříkám, že to napětí v jednotlivých dílech nefungovalo, to vůbec ne. Ani nevytýkám nic hercům, protože jejich výkony profesionální byly. Dokonce nemůžu říct ani to, že mě to nebavilo - nějakým naprosto záhadným způsobem jsem se od toho nemohla odtrhnout, protože ono to bylo natočené poutavě a seriál je vizuálně lákavý od samého začátku a není tomu jinak ani u poslední série. A taky tu hrála roli zvědavost, protože kam až tohle může zajít? Tohle všechno, co se semlelo za tak krátkou dobu tak malé skupině lidí, to je neuvěřitelné. Co díl, to jiný extrém. Vidět tohle v deváté třídě základní školy, tak bych z představy odchodu na střední školu měla asi noční můry. Zatímco první série nám originálním způsobem ukazuje, co všechno se může dít v hlavě šikanovaného, a jak si musíme dávat pozor na to, co říkáme a děláme, protože i ty nejmenší banality můžou ostře zasáhnout a vyústit v obrovský problém, tahle série se úplně utrhla ze řetězu, šla si vlastní extrémní cestou a já měla pocit, že se odehrává v nějakém úplně jiném vesmíru. Občas jsem si plácala na čelo, jindy se musel už i zasmát tomu, jak se to zase zvrtlo. Čeho je moc, toho je příliš. A zdémonizovat střední školu až takhle, to mi přijde trochu moc velký přepal. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá série - (5/10) : Bez debat jde o nejslabší sérii.. Díky Bohu, že je zároveň poslední.. Totální chaos a měl jsem pocit, že sleduji úplně jiný seriál.. Postavy se chovaly totálně na facku.. Nejvíc asi Clay, který se totálně změnil a stal se z něj psychopat.. Já chápu záměr tvůrců nám ukázat, kam až to může v extrémních případech zajít, ale mohli to pojmout mnohem lépe a neničit značku 13 Reasons Why. Nudil jsem se a místy až smál jak to bylo hloupé.. Naštěstí zasvítila jiskra naděje a poslední dva díly byly super.. Místy pozitivní.. Což mi celou sérii chybělo.. Situace se hrotily a tlačily až na dřeň, aby to bylo co nejvíc dramatické.. Ale ono to nebylo dramatické ani trochu když se jde z extrému do extrému.. To už pak nemá jak překvapit.. Celkové uzavření mě tady překvapilo, protože bych čekal po tom všem totální paskvil a ono to bylo hezké a povedlo se jim to. CELKOVĚ však jde o hrozný sešup dolů a 13 Reasons Why asi převezmou štafetu po Hra o trůny - Série 8 za nejhorší závěrečnou sérii roku a celkový propad kvality. Nejlepší epizoda: Ples (S04E09) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první série byla skvěla,silná a mě osobně uhranula.Druhá už byla slabší,ale pořád měla co nabídnout.Třetí už ale sešla z cesty a ač se jí nedají upřít produkční kvality,tak je v ní prostě spousta věcí,které jsem nebyl schopen překousnout ve všech směrech.Čtvrtá a (naštěstí) poslední řada jde pak stejnou cestou jako trojka a mám s ní ještě větší problém než s řadou předchozí.Asi chápu záměr tvůrců vyhnat všechny a všechno do úplného extrému,aby ukázali kam až určité věci mohou v nejkrajnějších situacích vyeskalovat,ale někdy je méně prostě více.Tahle série tak nabídne hodně rádoby silných momentů a vypjatých situací,ale je jich tolik že vlastně žádná z nich nefunguje a divák si naopak ke kdysi sympatickým postavám vytváří větší a větší averzi.Samozřejmě nechci nijak zlehčovat,že tohle všechno je v reálném světe opravdu problém,nicméně první řada fungovala na jiném principu a ukázala že jde nabídnout extrémně silnou podívanou se silnou mesidž i bez tuny patosu,slz,nervových hroucení atd.Králem na tomhle poli je rozhodně Clay,ze kterého tvůrci udělali úplně jinou postavu než na začátku (a není zdaleka sám),což je ve výsledku další věc,kterou nejsem ochoten překousnout a psal sem to již u třetí řady.Udělat z party slušných postav (jakkoliv měli svoje démony) partu trosek,pokrytců a patologických lhářů a doufat,že to bude mít kýžený efekt na diváka to chce velkou odvahu...20% ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měla jsem obavy, když jsem se pouštěla do poslední série a bohužel se naplnily (a možná byly ve finále i děsivější, než jsem čekala). Za mě seriál mohl skončit druhou řadou (nebo mohla být jenom druhá řada, která byla - asi se opakuju, ale whatever, tato série se opakovala ve svých nesmyslech už dost dlouho - TOP). Je to škoda. Promarněná šance i materiál. Ale už to máme za sebou a "zbývající" studenti z Liberty High School taky. To mohli rovnou natočit nějakou survival game se studenty. Bohužel, závěrečná řada byla pro mě větším zklamáním, než ta třetí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakuji se a budu se opakovat. Seriál měl skončit první sérií. První série se týkala vážného tématu, který je bohužel přítomný v tomto světě až moc často, hodně lidí to zasáhla a mrzí mě, že tvůrci chtěli těžit na úspěchu první série a natočili další tři, jen proto, že věděli jaký úspěch serial má. Jenže kvalitně to šlo postupně dolů až jsme se dostali sem. Za mě velké zklamání, které vůbec nemuselo být natočeno. Štve mě, že z Claye udělali psychouše, chápu, že takový nápor a tajemství by skoro nikdo nezvládl unést, ale že by z něj udělali až takového magora? To se mi prostě nelíbí. A najednou jako zázrakem u 8.dílu je v pohodě, vždyť stačil jen týden na oklepání a fajn. Tohle prostě nefungovalo. Smrt Justina byla naprosto zbytečná, I když musím říctm že to byl nejsilnější díl co se týká emocí. Čtvrtá série obrovské zklamání a nuda. ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama