Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

PavelVanekArt odpad!

všechny recenze uživatele

Urban legendu kolem Slender mana mám rád, hlavně celej projekt Marble Hornets. Ale tady Slender mana vzali, slíbili mu hromadu dětských duší, otočili ho, donutili ho předklonit se a bez nějakých ostychů s ním vymrdali takovým stylem, že i kdejaká anal queen by prosila o shovívavost, protože to se přece takhle nedělá. Všechno, včetně režie, scénáře, herců, stojí za vyliž prdel. Ve filmu z SM udělali mnohem větší a hlubší studnu informací, že by se v ní utopil celej školní autobus a je to akorát na škodu. Kdyby film pojali jako Babadook, kdy zlo není v lesích bez tváře, ale v lidech, tak by udělali líp. Takhle akorát znásilnili novodobou urban legendu, která nemusela mít špatnej film. Ale má ho. Piče. Odpad ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to vysloveně špatný, jakože ŠPATNÝ. Neděje se tu nic vysloveně nelogického, ani nepočítejte s extra levnými efekty. Spíše je to jenom vzor špatně natočenýho hororu. Nemá atmosféru, nudí, všechno v něm je hroznej vopruz, jediné, co je tak jako k plusu je Joey King, která standardně hororově totálně přehrává, ale aspoň baví. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Sylvain White a scénárista David Birke pojali téma Slender Mana po svém a bohužel se uchýlili k opravdu nepovedenému provedení jinak vcelku zajímavého fiktivního stvoření s vlastní legendou a „mytologií“. Hodila se jim i dnešní moderní technologie a závislost mladé generace na všech těch sociálních sítích, nejrůznějších aplikacích, noteboocích a chytrých telefonech. Bohužel jaksi pozapomněli, že u hororových filmů je nejdůležitější vytvořená atmosféra, zajímavé monstrum a hlavně dobrý děj. A ani jedné z těchto věcí se tu nedočkáme v takové míře, jakou bychom od toho očekávali. Zvláště když jde podobný film do kin. Doslova jsem si připadal jak v „Jiříkově vidění“. Úplně si dokážu představit všechny ty náctileté puberťáky, jak chroustají v sedačkách popcorn, usrkávají colu a řehtají se nad stupiditou nejen hlavních hrdinek, ale především celkovým pojetím toho filmu. Lekačky téměř žádné, atmosféru až na několik světlejších výjimek aby tu člověk pohledal a Slender Man se ke slovu taky zrovna mockrát nedostal. To už tu máme víc záběrů do (na) mobilních telefonů a nudného tlachání. A co se hereckých výkonů týče, tak děvčata se taky zrovna dvakrát moc nepředřely. Přitom se tu objevila i známější jména, od kterých bych očekával něco navíc. Slender Man tak zklamal na všech frontách. 30% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v poradí 800 komentár pripadol práve na tento film. Keď som pred dvoma rokmi na odporúčanie skvelého kamaráta odštartoval svoju "kariéru" na čsfd nepredpokladal som, že sa niekedy k takýmto číslam dopracujem. Dokonca som párkrát zapochyboval, či tu má vôbec zmysel chodiť, pretože pri čítaní komentárov niektorých užívateľov ( predovšetkým z ostravsko-karvinských dolú ) sa človek musí zamyslieť, ale nakoľko sa snažím brať ľudí takých akí sú ( nie vždy sa to dá a nie je to vôbec ľahké ) som aj vďaka najväčšiemu filmovému fanúšikovi, ktorého poznám ostal a dopracoval sa k už celkom slušným počtom hodnotení či komentáro. Slender Man má síce veľmi solídnu hororovú atmosféru a niekoľko momentov má náznaky, že by mohli slabšie povahy vystrašiť, avšak príbeh je príliš jednoduchý, herečky hlavne pri stretnutiach zo Slender Manom trápne, príliš veľa času strávia chatom a konverzácie s ich priateľmi na škole sú strašné. Dlho som zvažoval hodnotenie medzi 2 a 3 * nakoniec nudný scénar ,herecké výkony a fotky upravené vo fotoshope so Slender Manom prevýšili dojmy z dobrej hororovej atmosféry. 50% by však filmu svedčalo o čosi viac. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Slender Man není vyložená katastrofa, ale rozhodně je šíleně neoriginální, nudný a táhne se. Postavy jednají nelogicky, přemýšlejí nelogicky, dialogy jsou dobré tak napůl, především mimo ústřední čtveřici nefungují. Naštěstí má film 93 minut, což je v této podobě hraniční. Vizuál ani hudba ničím nepřekvapují, většina jumpscarů je snadno odhadnutelná a spousta scén nikam nevede. Pár výjimek se najde, avšak obecně je charakter Slender Mana trestuhodně nevyužitý. Hororový rok 2018 si rozhodně zaslouží lepší přírůstky. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Film obsahuje několik potitulkových scén. (Duoscop)
  • Slender Man je fiktivní postava, kterou v roce 2009 vytvořil Eric Knudsen (pod pseudonymem Victor Surge), uživatel internetového fóra Something Awful. Je zobrazen jako vyzáblý a nepřirozeně vysoký muž měřící 2-3 metry v černém obleku s prázdným obličejem a chapadlovitýma rukama. V roce 2014 12letí Morgan Geyser a Anissa Weier vylákaly stejně starou Payton Leutner do lesa, kde ji 19x bodly nožem, který si přinesly z domu, protože se o Slendermanovi hodně dočetly na výše uvedeném fóru a chtěly se mu tímto činem zalíbit. Údajně jim to nařídil, jinak by prý ublížil jejich rodinám. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Duoscop)
  • Příjmení Hallie (Julia Goldani Telles) je ve filmu Knudsen, což je ve skutečnosti příjmení tvůrce postavy Slender Mana, Erica Knudsena. (NiWi)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama