Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 4

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (106)

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně vám jméno kontroverzního psychologa a vynálezce Marstona nic neřekne, comicsová Wonder Woman, jejíž je autorem, je už mnohem známější pojem. A coby odborníci i laici byste žasli, kde bral ke své tvorbě inspiraci. Ano, čerpal ji ze svého polygamního vztahu - on, manželka a studentka se totiž hledali až se perverzně našli. Film však v žádném případě není lacině obscénní, těch pár scén, v nichž hraje prim latex a svazování, dohromady nestojí za řeč. Daleko zajímavější je, jak bojoval s prudérní cenzorskou komisí, co každou sexuálnost považovala za úchylku, a jak fungovalo jeho utajované mnohoženství. Psala se čtyřicátá léta minulého století a až příliš sexuálně přebujelý comics (i sexuální život jeho autora) byl terčem zákazů vzdor závratné prodejnosti. Trio Luke Evans, Rebecca Hall a Bella Heathcote sice svým skutečným předobrazům podobné není, ovšem umí rozehrát dráždivé pozadí vzniku slavných bublinových dobrodružství. Režijní patronát Angely Robinson byl poměrně originální. Dokázaly se najít zajímavé doplňky k příběhu, třeba vynález moderního detektoru lži. A kdo si potrpí na zfilmované comicsy, si může příběhem profesora Marstona doplnit znalosti. Většinu biografických děl beru s rezervou, i zde vznikl prostor pro fabulace, nicméně zvolená forma byla nevšední, a jsem polichocen, že ještě comicsům dám šanci, ačkoliv jsem už v budoucnu nikdy žádný vidět nechtěl. Výsledkem je poutavé dílko, které oproti Wonder Woman čeká, až si jej divák objeví. 7/10 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek DC komiksů a proto mě tento film udělal radost. Udělal mě radost, jelikož jsem se dozvěděl něco málo nového o Wonder Woman, jejím vzniku a sociálně-psychologickém podtextu. Dále se mě dost líbilo, že film není o tom jak vznikla Wonder Woman, ale o tom kdo byli manželé Marstonovi. Co se týče samotného filmu, tak ten má krásnou retro atmosféru a velmi příjemné tempo. Nikam se nespěchá a dostaneme dostatek prostoru na poznání všech postav, a jejich motivací. Po režisérské stránce je to dost civilní a funguje, jak dramatická, tak i romantická linka. Luke Evans je zde dost dobrý a má několik parádních scén. Rebecca Hall podává výborný výkon, a dost hodně se mi líbilo jakým způsobem zahrála svou postavu. Bella Heathcote krásně ztvárnila nežnou a lehce naivní Olive, a díky jejímu herectví, o to více pak funguje její proměna. Profesor Marston a dvojí Wonder Woman je velmi příjemný film, který potěší jak fanoušky komiksů, tak i fanoušky životopisných filmů. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman a jej príbehy ma nebavili, ale tento film áno. Novátorský a neobyčajný komiksový príbeh musel vzniknúť v neobyčajnej hlave a mať neobyčajnú predlohu. Jedna by na predlohu superhrdinky nestačil, tak mal profesor dve. Milujúce (sa), dominantné, submisívne, v posteli aj v živote. Film je tak niekedy trochu šteklivý, niekedy trochu viac a v prudérnej Amerike tej doby sa nečudujem problémom z toho vyplývajúcim. Oplatí sa pozerať až do záverečných titulkov, kde sa objavia fotky skutočných ľudí a tie už nie sú tak hot, ako vo filme a preto treba oceniť aj filmársku licenciu, ktorá nám skutočnosť podáva v oveľa pútavejšej forme. –––– Jste normální? A co je normální? –––– My tři se nemůžeme milovat! V tomhle světě a v těchhle životech na lásce nazáleží. –––– Říkám ti se vším porozuměním: Tohle ti nikdo nemůže vydat. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vyhýbal som sa tomuto filmu jak čert kríža, lebo som si myslel, že je to nejaká C-čkovina, čo sa išla zviesť na vlne WW. Nebolo tomu našťastie tak. Film je o serióznom vzniku WW. Paradoxne, snímok je viac zaujímavejší, sexi, erotický a lepšie zahratý ako celá WW. Je zaujímavé sledovať, čo, kto a ako to celé vzniklo. Po tomto filme už nikdy nebudete na WW pozerať rovnakými očami ako doteraz. 4 z 5 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

úplně něco jiného než by člověk čekal a než slibuje název,ale vůbec to neznamená že jde o špatný film.Vznik Wonder woman je tu spíše okrajovou záležitostí a film se většinu stopáže věnuje profesorovi a jeho dvěma ženám.Jakkoliv tenhle polygamní vztah v té době určitě nebyl zrovna tím co by společnost schvalovala a nebyla to tak procházka růžovým sadem,je třeba ocenit,že film na něj nenahlíží nikterak dramaticky a nechce pudit slzy,nebo popichovat divákovu lítost.Naopak film po celou dobu působí hravě a s velkým nadhledem,takže nakonec je z něj hodně příjemná oddechovka...70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)
  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama