Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neorealistický film byl uveden na XI. festivalu v Karlových Varech v r. 1958 za účasti režiséra a snad i dětského herce, desetiletého E. Nevoly. Film ozdobený několika hvězdami (Eduardo De Filippo, Alida Valli) vypráví příběh chlapce, kterého matka odložila do sirotčince. Malý Salvatore se po útěku z ústavu vydá matku hledat a patrá po ní po celé Itálii, přičemž se potkává s různými lidičkami tehdejší italské společnosti. Když matku najde, ta před ním zabouchne dveře, protože už žije s jiným mužem a má malé děcko. V dojímavém záběru se Salvatore dává "zatknout" karabiniéry, ale zastane se ho nečekaně nový druh jeho matky a policistům prohlásí, že chlapec je jeho syn. (akicita)

(více)

Diskuze

akicita

akicita (hodnocení, recenze)

Film se najde na Youtube, ale je tam rozdělen na deset kousků (snad jen jeden dílek tam chybí), ale dá se to sestavit. Pokud by někdo měl zájem o něm vědět ví, může se na mne obrátit, mám i nějakou další dokumentaci.

akicita

akicita (hodnocení, recenze)

U nás byl uveden pod názvem Muž v krátkých kalhotkách.Nadpoloviční většina diváků šla z kina s kapesníkem u nosu... Tenkrát ještě lidi takový příběh dovedl chytit.

Reklama

Reklama