Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu je Kristen Stewart, a to bez nadsázky. Ten nezvyklý imidž ji k projevu hodně sednul. A popový song v závěrečných titulcích potrzuje, že hlavním úmyslem bylo přitáhnout její fanoušky. Atmosféricky to docela funguje, razantní vtažení do děje je pecka, ale postupně tomu dojde dech a přešlapování na místě mají nakopnot průměrné příšerky. Motiv ekologické hrozby vrtáním do dna oceánu není úplně objevné téma, a tady není ani ničím extra ozvláštněné. Zůstavá se u zajetých klišé. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Viděno v kině. Letošní rok 2020 jsem zahájil návštěvou kina tímto počinem, na který jsem se vcelku těšil. I když jsem předpokládal, že to bude asi jen taková neškodná jednohubka, nečekal jsem, že mě to bude tak nudit. Dostal jsem o dost méně, než jsem čekal, ale nic nadělám. Co jsem si četl v zajímavostech, tak tento snímek se točil už někdy v roce 2017 a nějakým způsobem se to distribucí dostalo až nyní do kin – Ha, teď už vím proč. ;) No co, trochu sarkasmu. A nyní k věci. Myslím si, že hlavním problémem bylo, že se šlo hned od úvodu na věc. Selhání systémů, následné výbuchy a poškození podvodní stanice atd. Je sice hezké, že to nebylo dialogy a seznamováním postav od začátku zdlouhavé, ale v tomto případě to byla velká chyba. Zaprvé: Neměli jsme absolutně čas se seznámit s postavy, takže jejich osud mi byl naprosto ukradený a skoro nikdo mě nebavil. Zadruhé: Námět je výborný, takže by bodlo zezačátku vysvětlit co obnáší práce Pod vodou, životy jejich pracovníků, nějakou legendu povyprávět, aby se divák chytil – to zde vůbec nebylo a rovnou se šlo na ostro, kdy postavy postupovali z bodu A do bodu B, poté do bodu C, D atd atd. Bylo to hodně výbušné, takovým způsobem, že jsme si akční sekvenci ani moc neužil. Kamerou to bylo docela roztřesené a hlavně v té tmě pod vodou bylo hovno vidět. To bych moc nechtěl kritizovat, ale i tak to mohli lépe osvětlit. Snad jen několik scén s neznámými vetřelci se mi líbilo, ale také to nebyla žádná sláva. Nejen, že jsme se ve finále o nich nic nedozvěděli, ale ani jsem z nich neměl strach. Prostě občas něco rychle a zmateně zaútočilo a to bylo celé. Vyjma finále, kdy už byly docela přehledně vidět, včetně jeho „gigantického krále“,který byl docela k smíchu. Celá AKCE byla dost chaotická, urychlená, že jsem se v ní nestačil moc orientovat. Jak tak o tom přemýšlím, tak jsem z filmu víc a víc zklamanější. Nečekal jsem extra nálož, ale zábavnou jednohubku. Jako jo, dokážu zde pochválit, že to mělo tempo, stále se něco dělo, ale mě to vůbec nebavilo. Herci – s nimi jsem neměl problém, ale nikdo mě extra neuchvátil. Ústřední Kristen Stewart s kratším sestřihem nebyla nejhorší, dokonce mě ještě o něco víc bavila Jessica Henwick, ostatní už moc ne. Pochválit se dá ještě solidní hudba od Beltramiho a Robertse. Nebudu dávat horší hodnocení, ty 2* jsou tak adekvátní. Žádnou velkou nelogiku film neměl. Mě to prostě nesedlo a téměř celé nebavilo a to to mělo jen stopáž 95 min. Je mi líto, už nikdy víc. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl v kinech přetlak podvodních monster hororů, pak bych si možná stěžoval, že má Underwater jen letmo načrtnuté postavy, občas ztíženu orientaci v prostoru a akci, a že do subžánru nic vyloženě nového nepřináší. Ale vzhledem k tomu, že poslední po všech stránkách srovnatelná konkurence je Leviathan z osumdesátýho devátýho, nebudu kretén. A budu rád, že když jsem šel na horor s mořskejma obludkama, dostal jsem řemeslně výtečně vysoustruženou žánrovku, která na nic nečeká a vrhá se do intenzivní akce v podstatě hned, jak se v kinosále setmí. Peníze jsou na tom vidět, Eubank znovu dokázal, že vizuální stránku filmařiny zvládá s přehledem. Co do ambicí je Underwater z jeho dosavadní filmografie asi nejpřízemnější, ale tady je to vyloženě ku prospěchu věci. A pro mě zásadním plusem jsou nejlíp nadesignovaný potvory široko daleko. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Můj osobní seznam režisérských adeptů na zpracování celovečerního Dead Space se rok od roku utěšeně rozrůstá! Eubank naštěstí ukazuje, že je milovníkem až příliš velkého množství hororových sci-fi z filmového, herního i knižního odvětví na to, aby dokázal pohnojit atmosférické béčko z podmořských hlubin. Hodně dobrá práce a asi si před dvojkou Amnesie ještě jednou zahraju SOMU. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

prečo je underwater zlý film? pretože je hlboko (naozaj hlboko) priemerný, zbytočný a nudný. také filmy by nemali v 21. storočí vznikať. nie za drahé peniaze a s takou distribúciou a ohlasom. V 80-tych (a ešte aj 90-tych) rokoch bol taký milý fenomén, ktorý dnes už neexistuje - striaight-to-video... tento film by patril do tejto kategórie. je to na úrovni Sharkenád a Megaoctopusov vs. Gigažralokov. plytké, slaboduché a naozaj nezaujímavé. nepatrí to do kín a nechápem, čo tam robia Stewart s Casselom, a nerozumiem, že som na to bol v relatívne dobrom (a v podstate "artovom") kine. toto už nemá nič s guilty pleasure, s vedomým b-éčkovostvom ani s old-school 90ties nostalgiou. to nie sú Hady v lietadle, ktoré hodnotím v porovnaní s týmto filmom ako o dosť zmysluplnejší, zábavnejší a užitočnejší film. toto je naozaj číry blud, polystyrén na zatepľovanie, vata na vypchávanie pásovo produkovaných plyšákov, bublinková fólia na obalenie práčky pred zabalením do krabice. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)
  • Jakmile se přeživší poprvé oblečou do podvodního skafandru, zapne Paul (T.J. Miller) stavební rádio od firmy DeWalt. (Shr1nK)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama