Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 43 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ __1.Séria__ Hneď od úvod chytľavé, nápadité, má to nadhľad, trefnosť, hefty, dokáže to pobaviť. Rýpanie v ľudskom tele moc nemusím, tu to je ako na bežiacom páse ale dobre, má to dobré postavy, napäté scény a večné dieťa Freddie Highmore to tu ustojí a v úlohe autista, začína byť z neho chameleón. Riadny zmena z Batesa na doktora )) /90%/ ()

MFloyd

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem viděl asi půl hodiny jednoho dílu a už teď vím, že jde tahle série úplně mimo mě. Je to takový Můj přítel Monk ze zdravotnického prostředí. Vemte jednoho autistu, který je strašně chytrý a vyřeší každý závažný problém s tím, že si z ostatními doktory tvrdě vytře... no a do toho se budete přece uhyhňávat nad tím, jak je ta postava zábavná, protože je hold autista a řekne něco, co by normální člověk neřekl... Dobře, tak ať mi potom někdo vysvětlí, jak může doktora, nebo jinak, zodpovědnou práci, ve který člověk musí být svéprávný a naprosto soustředěný, dělat někdo, kdo má autismus??? Jasný je to jen seriál, fikce, ale tady mi to už opravdu přijde naprosto mimo a proto je to pro mě nehodnotitelné. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

1. série: Seriál jsem stáhl na základě krátkého videa sestříhaného z prvního dílu a už od začátku mě to chytlo. Ať už doktorská tématika, tak brilantně chytré nápady hlavní postavy, která z místy obyčejné telenovely ala Ordinace v růžové zahradě (ikdyž někdy případy pacientů stály zato) dělá výborný a dobře koukatelný seriál. Postava autistického doktora Shauna Murphyho je jednoznačně nejzajímavější a nejlépe zahraná postava, kterou jsem kdy ve filmu zažil, a za to neskutečná poklona Freddiemu Highmorovi, který seriál táhne o level výš. Od propadu do nudy The Good Doctor dodává v průběhu nové postavy, zajímavé případy, flashbacky Shaunova dětství a jeho aktuální život, který je sám o sobě zajímavý. Moc si nemůžu stěžovat, protože tohle mi sedlo do vkusu a doufám, že druhá série bude ve stejném duchu, možná o něco drtivější. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa odlišností medzi stvárnením autistického doktora a Normanom Batesom osobne nevidím, čo vo mne vyvolávalo stále pocit, že Norman predsa nemôže byť chirurg. Mozog mi to akosi nevedel spracovať a veľmi ma to rušilo. Nepridám sa tak medzi tých ľudí, ktorí obdivujú genialitu Freddieho Highmora. Ostatné postavy, hlavne Antonia Thomas potešili viac. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k sestavě která tento seriál napsala a produkovala, tudíž k sestavě co dělala Dr.House, je tento seriál velice podobný Dr.Housemu, ale tak nějak na hlavní postavu kašle, protože Dr.House dokázal táhnout celý seriál, což postava autistického doktora nedokáže a proto zde máme daleko větší prostor pro vedlejší postavy, což vede k tomu, že některé díly v druhé sérii jsem už bral jako na koukání na nějaký další doktorský seriál a až po půl hodině jsem zaregistroval, že tam je ten autista a něco chytrýho řekne. Po druhé sérii dost rozporuplný, dost tlačí na pilu. Zbytečně. ()

Galerie (3 576)

Zajímavosti (23)

  • V epizodě vezme Lea (Paige Spara) Shauna (Freddie Highmore) a Dr. Glassmana (Richard Schiff) do restaurace ve firmě, kde pracuje. Vzhledem ke všem možnostem, které jejich restaurace nabízí, se Dr. Glassman sarkasticky zeptá, jestli mají také létající skleněný výtah. Je to narážka na film Karlík a továrna na čokoládu z roku 2005 ve kterém hrál představitel Shauna hlavní roli. (HonzaR.)
  • Freddie Highmore sa vyjadril, že na začiatku bol odmietnutý pre rolu Shauna Murphyho, pretože vyzeral veľmi mlado. Producenti mu povedali, že chcú niekoho, kto bude mať aspoň 25 rokov. Freddie odpovedal: "Ale ja mám 25." (Game90)

Reklama

Reklama