Reklama

Reklama

Malý Sheldon

(seriál)
  • USA Young Sheldon (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 46 h 25 min (Minutáž: 18–60 min)

Hrají:

Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Raegan Revord, Doc Farrow, Montana Jordan, Danielle Pinnock, Rex Linn, Valerie Mahaffey, Brian Stepanek, Melissa Tang (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(141)

Pro devítiletého Sheldona Coopera není snadné vyrůstat ve východním Texasu. Být největším géniem své generace, který vyniká v pokročilé matematice i vědě, totiž není vždycky výhodou, zvláště pak v zemi, kde mají svrchovanou pozici náboženství a fotbal. A zatímco se zranitelný, nadaný a poněkud naivní Sheldon vyrovnává se světem, jeho úplně obyčejná rodina musí najít způsob, jak se vyrovnat s ním. Jeho otec George se ze všech sil snaží uspět jako středoškolský fotbalový trenér i jako otec chlapce, kterému nerozumí. Sheldonova matka Mary zuřivě brání a opatruje svého syna ve městě, kam prostě nezapadá. Sheldonův starší bratr Georgie sice dělá na střední škole co může, ale je těžké být za frajera, když chodíte do stejné třídy se svým devítiletým bratrem. A nakonec je zde taky Sheldonova sestra, jeho dvojče Missy, jež někdy těžce nese, že se jejímu bratrovi dostává tolik pozornosti, ale zároveň je to jediný člověk, který může Sheldonovi spolehlivě říci pravdu. Během deseti let vysílání seriálu Teorie velkého třesku diváci poznali ikonického, výstředního a neobyčejného Sheldona Coopera. Tento komediální seriál nám skýtá příležitost nahlédnout do jeho dětství, kdy se vydává na svou nevinnou, ošemetnou a slibnou cestu k přerodu v muže, jímž se stane. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání to není žádná pecka. To ale snad ani nikdo nečekal. Humoru tam není tolik, tím že to stojí jenom na Sheldonovi. Přece jen je to zajímavé. Tento seriál nám přináší skvělý pohled do Sheldonovy minulosti a ukazuje nám, co ho vedlo k různým životním rozhodnutím. Celá je ho rodina je super, i vedlejší postav. Plus se to odehrává na přelomu 80. a 90. let, takže je to i pěkné retro. Určitě se budu těšit na příští sérii. :) "Muzikanti berou drogy." :D ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Pro mě má The Big Bang Theory význam jako má pro spoustu lidí Friends, takže jsem se toho ze začátku trochu obával. Ale nakonec se z Young Sheldon vyklubal důstojný a super prequel k BBT a myslím, že ty co znají a strávili tolik času s BBT jako já, tak určitě docení, že tenhle seriál se snaží dodržovat vše, tak jak bylo nastaveno v BBT a taky si rádi připomenou staré a někdy až donekonečna opakované historky o Sheldonovi či rádi znova uvidí stará dobrá místa. Casting se doopravdy povedl a se žádnou z postav nejde mít větší problém. Jak to už nutně bývá nějaká epizoda je horší a nějaká lepší, ale mám pocit, že seriál má všeobecně spíše vzestupnou tendeci a každým dílem se kvalita zvyšuje. A tak se popisování stereotypů 80.let v Texasu a jednoho ‘special’ kluka nestává zatím vůbec nudné. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky TBBT docela dobrý, ale pro ostatní diváky to bude spíš nic moc. Zasměju se jenom párkrát v každém díle, což je docela špatné. Na druhou stranu těch odkazů na staršího Sheldona je tu nespočet a u některé jsou dokonce víc než zajímavé. Jenomže to je tak jediné, co mě drželo se na to koukat dál. Ono by to ani nemuselo být špatné. Přece jenom, kluk s vysokým IQ mezi normálními lidmi může být hodně zajímavé, ale jak říkám, těch vtipů je tam hrozně málo a většina jich je spíš klišé. A to je škoda. Taky mě u některých dílů štve, že končí výbornou scénkou/myšlenkou, která by měla parádní pokračování, no ale bohužel nic. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už na titulnej fotke je mladý Sheldon jeden z najnesympatickejších detských postáv všetkých dôb. To ešte aj Samara z Kruhu bola proti nemu dobré dievčatko z katolíckej školy. Keď však Sheldon otvorí ústa, len málokto z dospelých sa nenaštve. Sebecké dieťa, rozkazovačné, razí si len svoje, iní ho ani nezaujímajú. A pritom tí iní druhí chodia okolo neho ako okolo maľovaného vajca. Ale toto decko si ide ďalej tú svoju arogantnú líniu. Fakt ma vytáčal. ()

Karbos 

všechny recenze uživatele

První 3 série super, pak to ale postupně začíná scenáristicky drhnout. V páté sérii už to začíná být hodně vyčpělé a tak se dočkáme i klasických námětů z telenovel, kde se řeší všechny ty trapný témata okolo nevěr, pomluv, včetně klišé jako "Jsem těhotná! A tobě je 17". Bohužel i zde platí, že seriál se nerozloučil, když měl. A tak sledujeme karikaturu v podobě torza kdysi fajn seriálu. Pro dobro a respekt k tomuto počinu pevně doufám, že nedojde za účelem zisku k dalšímu zprznění tohoto jinak solidního seriálu v podobě 7. 8. 9. a jiných sérii. ()

Galerie (1 618)

Zajímavosti (198)

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Favreau a mladý Sheldon

Favreau a mladý Sheldon

16.03.2017

Přátelé měli spin-off s Joeym, Teorie velkého třesku nám nabídne Sheldona. Rozdíl je akorát v tom, že tentokrát dostaneme prequel, v němž bude populárnímu hrdinovi 9 let. Ano, řeč je o dlouho… (více)

Reklama

Reklama