Reklama

Reklama

Malý Sheldon

(seriál)
  • USA Young Sheldon (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 46 h 25 min (Minutáž: 18–60 min)

Hrají:

Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Raegan Revord, Doc Farrow, Montana Jordan, Danielle Pinnock, Rex Linn, Valerie Mahaffey, Brian Stepanek, Melissa Tang (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(141)

Pro devítiletého Sheldona Coopera není snadné vyrůstat ve východním Texasu. Být největším géniem své generace, který vyniká v pokročilé matematice i vědě, totiž není vždycky výhodou, zvláště pak v zemi, kde mají svrchovanou pozici náboženství a fotbal. A zatímco se zranitelný, nadaný a poněkud naivní Sheldon vyrovnává se světem, jeho úplně obyčejná rodina musí najít způsob, jak se vyrovnat s ním. Jeho otec George se ze všech sil snaží uspět jako středoškolský fotbalový trenér i jako otec chlapce, kterému nerozumí. Sheldonova matka Mary zuřivě brání a opatruje svého syna ve městě, kam prostě nezapadá. Sheldonův starší bratr Georgie sice dělá na střední škole co může, ale je těžké být za frajera, když chodíte do stejné třídy se svým devítiletým bratrem. A nakonec je zde taky Sheldonova sestra, jeho dvojče Missy, jež někdy těžce nese, že se jejímu bratrovi dostává tolik pozornosti, ale zároveň je to jediný člověk, který může Sheldonovi spolehlivě říci pravdu. Během deseti let vysílání seriálu Teorie velkého třesku diváci poznali ikonického, výstředního a neobyčejného Sheldona Coopera. Tento komediální seriál nám skýtá příležitost nahlédnout do jeho dětství, kdy se vydává na svou nevinnou, ošemetnou a slibnou cestu k přerodu v muže, jímž se stane. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

erpe 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé série už můžu s klidem říct, že tohle nestálo za koukání :( S TBBT se to nedá srovnat ani trochu, humorem už vůbec ne, a to i když vezmu v potaz všechny poslední série TBBT od sedmé vejš... Představitel mladého Sheldona sice v rámci role válí a byl vybrán dost slušně, ale i tak často nemá co hrát :( Příběh se plácá od ničeho k ničemu, postavy mě nezajímají a to málo, co může být trochu vtipný už bylo stokrát líp zpracováno v TBBT. Zkrátka...jen Sheldon seriál neutáhne :( Díky všem na EDNA.CZ za titulky! :) Na tenhle seroš ale můžu s klidem zapomenout... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ždímání už dávno vyschlého potenciálu kdysi zábavného sitcomu je skutečně brilantní nápad. Na druhou stranu, pokud existuje samostatné zpracovaná vedlejší linky z Jany Eyrové pod názvem Širé Sargasové moře nebo Viktorky z Babičky, o které nikdy nikdo nestál... očividně je možné cokoli. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když byl ohlášen Young Sheldon, rozhodl jsem se, že ho budu hejtovat (protože takový typ seriálu je opravdu zbytečný). Na důkaz toho, že můj hejt má smysl, jsem si pustil první díl. A ukázalo se, že hejt smysl má, protože první díl byl opravdu zoufale průměrný (a z první řady nejhorší), ale pak jsem se pustil i do dalšího dílu. A přišlo zlepšení. Kolem čtvrtého dílu jsem se rozhodl, že seriálu dám šanci. A přátelé, dobře jsem udělal. Kolem pátého dílu mě to dokonale chytlo a já byl opatrně nadšen. A nadšení postupně vzrůstalo. Nejen, že jsem se celý rok těšil na nový díl Sheldona víc než na Teorii (čemuž ani nemusíte věřit) ale celý Young Sheldon je rozhodně lepší než posledních šest až sedm sérií TBBT (čemuž se naopak dá uvěřit poměrně snadno). Je to krásné retro s úžasnou atmosférou osmdesátek (tu dobu prostě nejde nemilovat), je tam hromada odkazů na všechno možné a navíc je to opravdu vtipné. Ve výsledku ani nevadí, že Sheldon rozhodně není nejlepší postavou, naopak je někdy dost otravný (tím skutečně otravným způsobem) a že celému seriálu vládne babča, ale ještě mnohem víc Missy, která je opravdu úžasná (geniálně napsaná, geniálně obsazená). Vůbec celé hlavní obsazení je výtečné (při volbě herců měli tvůrci opravdu šťastnou ruku) a všechny charaktery jsou výtečně napsané (samozřejmě v souladu s TBBT) a o vedlejších postavách to naštěstí platí také. Takže nakonec se z hejtu stalo nefalšované nadšení a rozhodně jedno z nejpříjemnějších překvapení i tak vydařené seriálové sezony 2017/18. A ačkoliv mě poslední věta první série vyděsila k smrti, na druhou sérii se už nesmírně těším. Což se o Teorii úplně říct nedá. 95%. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Po transformaci neskutečně zábavné vypočítavé egem zaslepené krysy v přerostlé dítě, kterému chce každý pomoci, jsem měl obavy, jak bude jeho mladší inkarnace vypadat. Ten parsonovský kamenný výraz jsem však klučinovi věřil, z něho rozhodně vyrostl původní Sheldon z prvních sérií, takže uvěřitelnost na dobré úrovni. Skutečně se mi líbilo vyobrazení rodiny a kulisy domova. Odklonění od původního žánru je znát, jen jsem čekal, že se více zasměju. Potenciál to má, kdyby prequel zvolil stejnou cestu jako taťka, rázem je celá značka pochoutkou pro zapálené tvůrce internetových memů. Proto si po pár dílech dovolím ohodnotit s palcem nahoru a fandím. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

I když musím říct, že mi moc americký sitcomy tohoto typu nepřirostly k srdci, tak tento počin narozdíl od jeho úspěšnějšího předchůdce Teorie velkého třesku (TV seriál) (2007) mě fakt prozatím baví a to hlavně z důvodů sledování vývoje této kokotí rodinky, která mi tak trošku tou retrospektivou připomíná jeden báječnej seriál z konce osmdesátých let s názvem Báječná léta (TV seriál) (1988), kde taktéž sledujeme život pubertálních američanů střední třídy a jejich rodin včetně prvních lásek, zklamání ad. V tomto seriálu je rozdíl v tom, že tato švihlá rodinka má mezi sebou asociálního, egoistického chytrolína, který má chodit na základní školu jako jeho stejně staří vrstevníci, ale jelikož jeho inteligence už v raném věku vykazovala značnou anomálii, tak se ho jeho rodiče za přispění pár přátel pokusí přihlásit na vysokou školu ve které se mu daří  a dokonce své spolužáky v lecčems převyšuje a dává jim to pěkně sežrat, jelikož nemá skoro žádnou empatii, tak si tu svojí aroganci ani neuvědomuje, což jsme mohli vidět i v TBBT. Mít takovýho chytrolína doma, tak nevím, nevím asi bych ho občas praštil nějakou tou pánvičkou po hlavě, ať se vzpamatuje a neubližuje samozřejmě nechtěně svému okolí. Ona celá ta jeho rodinka je povedená a zažíváme s ní veselá a zábavná dobrodružství a narozdíl od TBBT mi ten humor a scénky přijdou přirozenější a reálnější a i postavy a jejich ztvárnění je mi sympatičtější a proto po čtvrté sérii dávám zatím něco přes 90%. ()

Galerie (1 618)

Zajímavosti (198)

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Favreau a mladý Sheldon

Favreau a mladý Sheldon

16.03.2017

Přátelé měli spin-off s Joeym, Teorie velkého třesku nám nabídne Sheldona. Rozdíl je akorát v tom, že tentokrát dostaneme prequel, v němž bude populárnímu hrdinovi 9 let. Ano, řeč je o dlouho… (více)

Reklama

Reklama