Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Poriadna chlapská akcia, ktorá sa sprvu tvári ako čistokrvný akčný biják v ktorom budú neustále lietať guľky okolo hláv, ale opak je pravdou. Druhú dejovú linku totiž tvorí príprava lúpeže a samotná lúpež z pohľadu "záporákov". Toto síce trochu brzdí tempo, ale za to snímka ponúkne novú tvár, ktorá celku dodá na atraktivite. Casting sa podaril na jedničku a konkrétne Butler si tu strihol jednu z najlepších rolí za posledné roky. Záverečná pol hodinka je úplne skvelá, ale nesmie sa u nej premýšľať. (Prestrelka v zápche). Nechýba kopa akcie, napätia, cool postavy, pekné lokácie, odolné tempo. 140 minút ma zo začiatku desilo, ale s blížiacim sa koncom som si hovoril, že by som ešte pár minút pridal. Za mňa teda spokojnosť a 90%. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hloupá napodobenina Heatu, která se tak strašně snaží na legendární kriminálce parazitovat, že i Butler má potřebu předvádět gesta a grimasy Al Pacina - a diváka to sere od úvodu po závěr. Přitom film nemá ani pětinový napětí oproti Mannovo tvorbě, chybí nosný charaktery, nefunguje tu chemie mezi postavami, natož pak psychologickej souboj mezi dobrem a zlem, přičemž ani akce nemá moc co nabídnout. Film je sice zemitej i relativně drsnej, ale nechytá se ani coby pocta (to si raději dejte Affleckovo The Town), ani jako kopie. Přehodnoťte radši Triple 9 - mnohem lepší, svižnější a údernější "oldschool" kriminálku! ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(49%) Jeden z nejrozporuplnějších filmů. V podstatě ani nevím, co nám tento počin chtěl říct. Celé je to takové nezáživné a dějem a ani ničím jiným se to nikam v průběhu sledování neposouvá. První hodina je ještě docela vydařená a to díky G.Butlerovi, který svojí roli sehrál bravurně. Jenže to byl asi tak jediný klad snímku. Neříkám, že se zde najde plno nelogických děr, ale jako krimi to působí dost průhledně. Víme vše, co se stane a ta poslední část filmu se zloději mi přišla tak nezáživná, nudná, až jsem málem usnul. Butler se najednou vytratí, pak se ke konci ukáže, nevím, celé to bylo dost divné. Hudba – té jsem si nevšiml. Rozhodně jsem se vyloženě nenudil, ale opravdu kromě Butlera zde není o co stát. Technicky je to natočeno výborně, i přestřelky jsou celkem dobře nasnímané, i když moc nezaujmou. Vidím to na průměr, takovou tu slabší jednohubku. 2/3* - po dlouhém zvážení dávám silnou 2*. Víckrát bych si to ale nepouštěl, takových filmů bylo už natočeno mraky. Tohle mě moc neoslovilo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mě docela nuda. Policajti se chovají jak debilové, zloději posléze taky (jednou kontrolují dopravní systém, podruhé se nechají načapat v zácpě?), takže jedinou světlou a napínavou chvilkou je zde vykradení banky. Butler tady kromě drsoně nemá ani co předvést. Pár nijakých přestřelek, ta na dálnici nepřehledná. A twist na závěr, no kdo by to čekal? Ty dvě a čtvrt hodiny se táhly jak smrad z odpadní jímky. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vysokooktanová akční "no-brain" záležitost, která i navzdory průhlednému ději nabízí skvělou akci a svižný spád. Den of Thieves se může kromě skvělého hereckého obsazení rovněž pochlubit i perfektně zvládnutými přestřelkami, na něž je ve výsledku radost pohledět. Ve finále tedy zamrzí jenom lehce "přestřelená" stopáž, avšak i přesto jakožto nenáročná akční jednohubka funguje Den of Thieves více než dobře. Skvělá práce! „That's ok. I don't bring my cuffs anyway.“ ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • „Big Nick“ (Gerard Butler) má jako služební zbraň pistoli Smith & Wesson M&P 2.0, která se poprvé objevila na plátnech právě v tomto filmu. Jako taktickou zbraň má útočnou pušku FN SCAR-L a pistoli FN FNX Tactical 45 s kolimátorem C-MORE STS red dot sight. (Maulincio)
  • Původně měl mít film kolem 160 minut a měl představovat jiný konec. (ČSFD)
  • Většinu kaskadérských kousků si herci odehráli sami, při jednom kousku si Pablo Schreiber málem zlomil krční obratle. (Fildas)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama