Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost promyšlený heist movie. Obsazení sice kromě Butlera není příliš známé, ale to ani nevadí. Celé je to o popichování mezi zločinci a policií. Kdo koho přechytračí a kdo a nakonec vyhraje? Je to jeden z těch filmů. kde člověk fandí spíš policii. Tenhle gang se s tím vážně neštve a jde opravdu přes mrtvoly. Na konci dojde i k velké přestřelce na ulicích LA. Konec mě trochu překvapil. "Nedělej to." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se do toho opřeli a do úvodní a závěrečné přestřelky pumpují adrenalin spodem vrchem, až místy skutečně nechají vzpomenout na fenomenální Nelítostný souboj. Jeho dějová rozmanitost, možnosti a osudovost ústředního dua, atmosféra a sebevědomá režie byly samozřejmě někde jinde, nicméně Gerard Butler, jeho drsní kumpáni i jeho protivníci ženou tuhle žánrovku do solidních čísel. Městské přestřelky z automatických zbraní mezi civilisty sakra můžu, několik scén ze středu bych naopak lehce prostříhal. Odskoky k rodinným backgroundům jsou trošku na sílu, dějově nijak zvlášť nepomáhají a jsou jen nakousnuté, ač z některých dělají (místy) fajn táty od vedle, i když zrovna nestojí na té „správné“ straně zákona. Testosteron na maximum, atmosféra slušná. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Gerald Butler působí celou dobu až zbytečně moc afektovaně je asi největší mínus. Zbytek je poctivá, pouze chlapská jízda, plná testosteronu, kde se nehraje na žádné policejní oficiality, ale jde se rovnou na věc. Drsní policajti proti drsným zločincům v honbě za pořádaným balíkem dolarů. A jak to tak většinou bývá, když se dva samci perou, přijde nakonec někdo, kdo se pobaví na jejích účet. Ale to až po (ne)čekaném konci. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(49%) Jeden z nejrozporuplnějších filmů. V podstatě ani nevím, co nám tento počin chtěl říct. Celé je to takové nezáživné a dějem a ani ničím jiným se to nikam v průběhu sledování neposouvá. První hodina je ještě docela vydařená a to díky G.Butlerovi, který svojí roli sehrál bravurně. Jenže to byl asi tak jediný klad snímku. Neříkám, že se zde najde plno nelogických děr, ale jako krimi to působí dost průhledně. Víme vše, co se stane a ta poslední část filmu se zloději mi přišla tak nezáživná, nudná, až jsem málem usnul. Butler se najednou vytratí, pak se ke konci ukáže, nevím, celé to bylo dost divné. Hudba – té jsem si nevšiml. Rozhodně jsem se vyloženě nenudil, ale opravdu kromě Butlera zde není o co stát. Technicky je to natočeno výborně, i přestřelky jsou celkem dobře nasnímané, i když moc nezaujmou. Vidím to na průměr, takovou tu slabší jednohubku. 2/3* - po dlouhém zvážení dávám silnou 2*. Víckrát bych si to ale nepouštěl, takových filmů bylo už natočeno mraky. Tohle mě moc neoslovilo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vypadáme snad jako týpci, co tě zatknou? Nasaděj ti klepeta a odvezou tě na stanici? Na něco jsem se tě kurva zeptal!“ - „Ne.“ - „Správně. Přesně. Prostě tě zastřelíme. Je to míň papírování.“ Tvrdí chlápci na obou stranách, všichni sehraní profesionálové, kdo však koho nakonec trumfne (nebo spíš „přechčije“)? Hned úvodní (ne)podařená loupež měla říz a navnadila. Pak sice tempo polevilo, ale za prvé měl divák za úkol trochu poznat postavy (v případě Velkého Nicka i soukromí…bez čehož bych se výměnou za kratší stopáž klidně obešel, to „zlidšťování“ jistě nemuselo být tak dlouhé), za druhé se vše připravovalo na hlavní chod. A ten byl opravdu chutný, i když si na něj člověk musí nějakou tu chvíli počkat. Zinscenované „představení“ na odvedení pozornosti a pak hlavní akce. Pořádný kus filmařiny a napínavé k tomu. A přestože samotný konec se snaží být možná až příliš „chytrý“ a na efekt, čím víc o něm přemýšlím, tím jsem vlastně radši, že to nedopadlo jinak (jakože jsem se obával dávky patosu). Slušné 4* jsou pro Dokonalou loupež tak akorát. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Bez ohledu na obsazení herců zůstala většina postav stejná. Pouze postava Donnieho Wilsona (O'Shea Jackson) musela být kvůli věkovému rozdílu trochu přepsána, protože představitel Donnieho byl mladší než skutečný Donnie. (griph)
  • Keď Nick (Gerard Butler) na začiatku filmu šoféruje ráno domov, v aute mu hrá skladba "What It's Like" od kapely Everlast. Skladba je obsahovo vlastne empatiou voči odpadlíkom spoločnosti, čo sa určitým spôsobom hodí na postavu Nicka. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama