Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý akčňák se zajímavou zápletkou a dobrou akcí. Jedná se opravdu o dokonalou loupež. Na konci jsem tak trochu fandil už těm lupičům, škoda, že jich víc nepřežilo. Jinak film postrádá kladného hrdinu, což je trošku mínus. Máme zde pouze padouchy, ať už lupiče nebo zlé poldy. Jinak ale akce krásná a film mě zabavil. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost promyšlený heist movie. Obsazení sice kromě Butlera není příliš známé, ale to ani nevadí. Celé je to o popichování mezi zločinci a policií. Kdo koho přechytračí a kdo a nakonec vyhraje? Je to jeden z těch filmů. kde člověk fandí spíš policii. Tenhle gang se s tím vážně neštve a jde opravdu přes mrtvoly. Na konci dojde i k velké přestřelce na ulicích LA. Konec mě trochu překvapil. "Nedělej to." ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Normálně bych asi tuhle „novinkové“ krimi prozatím minul bez povšimnutí, ale celkem pozitivní ohlasy, zajímavé herecké obsazení a vysoké hodnocení zapříčinili, že když už to dávali večer na Primě, tak jsem na to mrknul. Žádné „galapředstavení“ se sice nekonalo, ale Christian Gudegast natočil opravdu vcelku snesitelný film. Skloubením hned několika prvků – akčnosti, vtipnosti, mazanosti a drsnosti, jsem se na to dokázal dívat až dokonce bez toho, abych se u toho nudil. Reklamy jsem využil k cigáru, mělo to místy opravdu povedené grády i zajímavé charakteristiky postav, takže ve finále to vidím na lepší průměr. Jen škoda, že některé věci tam byly dost přehnané a ani samotný závěr se mi zas až tolik nelíbil…60% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Butlerovými hrami na ochrany amerických prezidentů zjevení. Špinavá krimi s drsnými poldy fungujícími po “gangovsku” a se záporáky, kteří sice vypadají jako vězeňskí hrdlořezové, ale taky umějí být vždy o krok před zástanci zákona. Dobrý scenáristický nápad s hlavní bankovní loupeží (jejím dějištěm), výživné realistické přestřelky. Klasiku Heat to sice kopíruje hodně, ale po více jak dvaceti letech, a hlavně - pokud je to její béčkovější verze, tak je to sakra dobrá béčkovější verze. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Konečně víme jak by cca vypadal Heat kdyby ho nenatočil Michael Mann. Chybí preciznost režie, dějová rozmáchlost, betonový feeling, neony LA a především hloubka a osudovost charakterů. Macho Butler je přehnaný a Schreiber jako záporák sice vychytralý, ale chtělo to zvučnější personu. Nejzajímavější je i díky svému rodinnému backgroundu postava 50 centa. Original je zhmotněná realita běžného života. Tahle kopie už je "jenom film", který ještě k tomu všemu místy tendenčně opakuje klasiku. Okatě například v závěru, potažmo v úvodní strhující přepadovce obrněného vozu. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • V úvode filmu je na obrazovke napísané, že v L.A. prebehne jedna lúpež každých 48 minút, čo je 2400 za rok, a že je Los Angeles hlavným mestom bankových lúpeží. Táto prezývka mestu prislúchala v 60. rokoch minulého storočia. A v roku 2016 prebehlo v celej Kalifornii "len" 462 bankových lúpeží. (Real Tom Hardy)
  • Film nemusí být celý dle skutečných událostí, ale obsahuje prvky z četných pravdivých příběhů, které Gudegast slyšel nebo prožil. (griph)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama