Reklama

Reklama

Co dokáže lež

(TV film)
  • angličtina The Power of Lies (festivalový název)

Obsahy(1)

Kdo stojí za nepravdivými informacemi v médiích a především na konspiračních webech? Dokumentární film o informační válce a vlivu dezinformací v České republice. Koprodukční dokument České televize a ARTE analyzuje podobu informační války a vliv dezinformací v České republice. Snaží se zjistit, kdo stojí za nepravdivými zprávami, které se šíří především na sociálních sítích a na takzvaných konspiračních webech. Autoři také hledali odpověď na otázku, do jaké míry jsou šířené zprávy, příběhy a emoce součástí ruské propagandy a jakou roli v tom hrají čeští občané, kteří jsou z nejrůznějších důvodů nespokojení s vývojem v zemi po roce 1989. V dokumentu účinkují respektované osobnosti z České republiky i zahraničí, které se tématu dlouhodobě věnují. Režisér Tomáš Kudrna se svým týmem natáčel v České republice, Velké Británii, Holandsku a Rusku. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde o důležitý vzdělávací dokument občanů i když ti už asi řečené znají. Gerasimovova doktrína - dezinformacemi se zahltí obyvatelé cílové země, což vede k jejich celkové apatii a nezájmu a tím se oslabí jejich schopnost čelit cizímu vlivu. Na druhou stranu si je třeba uvědomit, že Rusové zachránili celou Evropu před fašismem za cenu smrtelných obětí , takže mají právo být v geopolitice po dvou světových válkách podezíraví . A v USA se za posledních padesát let vlivem nízké porodnosti bílého obyvatelstva (průměrná středostavovská rodina amerického snu měla jeden domek z překližky na předměstí a jedno dítě) a masívního přistěhovalectví stala z původních obyvatel po původním indiánském obyvatelstvu menšina a je to úplně jiná nepředvídatelná Amerika (kde se dají ovlivnit prezidentské volby pomocí internetu). ()

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

Já vždycky říkal, že z minulosti se prakticky nelze poučit, a že ať chceme nebo ne, budeme dříve či později nuceni ji opakovat. A pak znovu a znovu... A hle, neminuly 3 desetiletí od minulého režimu a opět se nálepkuje, opět se ostrakizuje, opět se na ministerstvu vnitra píší seznamy nepohodlných. A je už jen takovou smutnou ironií, že si svoji vlastní porobu opět platíme, ať už z daní, anebo koncesionářskými poplatky. A až nám soudobí farizeové a strážci oficiálních doktrín opět zavelí, půjdeme to těm čurákům znovu do té urny hodit. Protože se to tak má, protože to tak říkali na ČT, v Rudém právu a Mladé frontě. A kdyby vám podali lopatu do ruky a řekli kopej, půjdete s hlavou skloněnou a začnete kopat. ()

Reklama

Croft odpad!

všechny recenze uživatele

Gojimové jsou povinni věřit pouze světoobčanům samovyvoleným! Veřejnost je vlastně hrozba... Populismus je hrozba. Korporátní fašismus je přínos. Genocidně lupičská strategie svatošmejdů je požehnáním pro otroky. Import zločinců je spravedlnost. Dvě a dvě je pět! S kolaboranty s ksindofašismem az do košer záhuby. "Dokument" jen pro silné povahy. Taková snůška lží a polopravd, kdy naprosto bez důkazů obviňují druhé z propagandy, se na jednom místě jen tak nevidí. I sami protagonisté přiznávají, že důkazy nemají (v pořadu to přímo zazní), což jim ale nezabránilo v kydání špíny. A korunu celému "dokumentu" na jeho konci nasadila samotná Romancovová když řekla, že veřejnost je vlastně hrozba... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Slušný pokus, ale jsem z něj poněkud rozpačitý. Dokonce přemýšlím, jestli podle tohoto dokumentu neznamená fakt, že si přeji brzký rozpad EU, že jsem proruský troll. Nechci tvrdit, že ruská propaganda u nás nevystrkuje růžky, ale vlastně jsem se moc nedozvěděl, co jejich lži dokážou. Populistických stran je většina (a některé z nich už dávno i v Parlamentu), za svého prezidenta se stydím a fakt netuším, kde najít informační médium, kterému by se dalo opravdu věřit. Buď to tedy znamená, že Rusové už vyhráli, nebo je situace ještě složitější... Podle všech těch záběrů pražských tramvají zřejmě dokument sponzoroval DPP. ()

jhr odpad!

všechny recenze uživatele

Účelový pseudodokument plný manipulací. Prostě klasická propaganda kde se ke slovu dostanou takový fanatici jako například pan Janda a ty jeho slavné europornohodnoty hájící zájmy zahraničního kapitálu. Černobíle vidění světa kdy podle ČT je vše na západě skvělé a dokonalé, ale východ a hlavně Rusko je podle ní nějaké velké démonické zlo působí vážně stupidně. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama