Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn volovina s dobre napísanými charakterami - až na trojicu krások ( Bibb, Wallis a Jones). Ústredná pätica je ale parádna a každý má nejakú výraznú a zaujímavú scénu. Snaha dostať to do nejakej konkrétnej dramaturgickej roviny je ale to, čo film do značnej miery kazí ( či už finálny zvrat, ktorý je podprahovo dosť očakávateľný, alebo aj všetky romantické eskapády, ktoré dynamiku deja značne narúšajú). Ale stále je to zábavné a netlačí to na pílu ani v scenách, ktoré majú tendenciu veľmi ľahko spadať pod klišé. Bavil som sa. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Před tím než vám z pusy vyskočí slovo WTF berte na vědomí fakt, že tento film je založen na skutečné události! Je samosebou otázkou jak moc volně ale je prostě fakt, že na svět opravdu žije parta přátel kteří tuto hru hrají už přes 30 let. A když v lednu 2013 vyšel o této partičce článek ve Wall Street Journal. ihned na to obdržela parta přátel nabídky na to jejich eskapády ztvárnit. A tak vlastně Máš ji! vzniklo. A vlastně je to i celkem fajn. Je to pořád ztřeštěná komedie (protože jinak to snad už ani udělat nešlo) ale ten film má překvapivě občas i velice zajímavou hloubkovou myšlenku o tom jestli se vůbec má dospívat, jestli se dá zůstat dítětem i po letech nebo prostě není jednou čas dospět. A všechno toto v Máš ji! je. Pět přátel v podání Jeremyho Rennera, Eda Helmse, Jona Hamma, Hannibala Burrese a Jake Johnsona mají perfektní chemii a dá se věřit, že se jedná o opravdické přátelé. Slušně je doplňuje Isla Fisher jako šílená manželka Helmsovy postavy a Annabelle Wallis jako novinářka která tuto partu doprovází a chce o nich napsat článek. Problém visí možná v tom, že Máš ji! přeskakuje mezi žánry. Chce být hodně zábavná komedie a zároveň skáče do vážnějších not. A po hodince je tohohle přeskakování už vážně moc. Po konci mě navíc napadlo, že se asi přece jenom měli jít jinou cestou. Pozitivní je ale ten fakt, že debutant Jeff Tomsic dokáže režii ukočírovat tak, že se objeví pár zajímavých záběrů a vizuálně zábavných nápadů (postava Jeremyho Rennera trpí šestým smyslem ve stylu Sherlocka Holmese v podání Roberta Downeyho Jr.) díky kterým je ten film jednoduše lepší a alespoň občas se opravdu snaží o něco jiného. Ten film možná neví čím chce být a všechno sází tak na jistotu, zároveň ale slušně pobaví, divák se nebude cítit zneužit a navíc je vidět, že jde o komedii s hloubkou. Ta sice není patřičně využita a jedna se o celkem řadový průměr, stojí však rozhodně za to to vidět. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, nesmál jsem se, takže nemůžu jinak. Banda kamarádů (tady si nejsem moc jistý tím označením, když si neustále psychicky a fyzicky ubližují) spolu hraje rok co rok po celý jeden měsíc už tři dekády na babu a dětskou hru povznesla na úplně jinou úroveň. Letos se klání odehrává ve stejném termínu jako svatba dosud neporaženého hráče. Docela atraktivní námět, že? Jen humor se nějak vytratil. Nějaké to pozitivní poselství a všeobjímající závěr tady sice máme, ale zbytek zoufale chybí. Postavy jsou ploché, dialogy mizerné. Alespoň tempo nemá moc velké výpadky, střihové sekvence jsou fajn a Jeremy Renner si svou roli dosavadního vítěze užívá. Když jsem ale dal Kazišukům dvě hvězdy, tady nemůžu jinak. Za mě místy až otravný průšvih. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla typická pohodovka na nedělní odpoledne. Mohl jsem se hodit do klidu, nemusel jsem přetěžovat mozek nadměrným přemýšlením a velmi dobře jsem se bavil. Kromě kvalitní mužské herecké sestavy obsadili tvůrci i Islu Fisher a Annabelle Wallis, čímž mě nemálo potěšili, protože mě má orientace vylučuje z pochodů pod duhovou vlajkou. Postava extrémně soutěživé Anny Malloy patřila k největším kladům filmu, ve kterém naštěstí chyběl odporný patos i pokrytecké moralizování. Potěšilo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyhral. Ale za akú cenu?“ Takmer dostal Hulka, skoro nahradil Ethana Hunta, vystriedal Jasona Bournea a na vlastnú päsť vyriešil nechutný prípad v indiánskej rezervácii. A nakoniec si zlomí obe ruky pri nakrúcaní komédie. Určite to bolelo, ale z diváckeho pohľadu je to, hmmm, nuž, vtipné. Rennerov Jerry je poňatý úžasne: takmer až ako božstvo, ku ktorému všetci vzhliadajú. Je to rozkošné. Vôbec, kasting je bravúrny, bavil ma každý. Akčné scény sú miestami dosť super, je tam plno osviežujúcich a nečakaných nápadov a momentov (hádzanie donutov alebo zamýšľanie sa nad tým, prečo sa plávajúca podlaha volá plávajúca, keď nepláva), a, čo je asi najšialenejšie, má to v sebe viac citov, ako mnohé „seriózne“ medziľudské drámy. A hoci som troška frflal, nakoniec som bol asi rád, že sme sa nedozvedeli, ako to dopadlo s Hoagiem (pretože možno nie príliš dobre a to už by do tohto filmu nepatrilo). Palec hore za kopec hlášok („Príliš premýšľate o penisoch.“; „Ahoj Jerry, tá pani ťa obťažuje?“). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Závěrečným titulkům předchází krátký video sestřih skutečné skupiny přátel, podle které film vznikl. Záběry jsou autentické a pocházejí z domácího archivu. Nechybí ani foto a reportáž z titulní stránky The Wall Street Journal. (vojacekr)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama