Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přesně takové komedie tu poslední roky citelně chybí! A s takovýmhle parádním obsazením, doteď tomu nemůžu uvěřit, tuplem. Jeremy Renner si to neskutečně užívá, ačkoliv je tu ze všech nejméně (ano, je to ten film, kdy si zmrzačil obě ruce) a každá scéna s ním stojí za to. Celkově to není žádný milník ve svém žánru, “pouze” slušně zrežírovaná com-výjimečně-bez-rom se stravitelnou stopáží a vesměs vtipnými gagy. A já chci víc takových alespoň co čtvrt roku! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyhral. Ale za akú cenu?“ Takmer dostal Hulka, skoro nahradil Ethana Hunta, vystriedal Jasona Bournea a na vlastnú päsť vyriešil nechutný prípad v indiánskej rezervácii. A nakoniec si zlomí obe ruky pri nakrúcaní komédie. Určite to bolelo, ale z diváckeho pohľadu je to, hmmm, nuž, vtipné. Rennerov Jerry je poňatý úžasne: takmer až ako božstvo, ku ktorému všetci vzhliadajú. Je to rozkošné. Vôbec, kasting je bravúrny, bavil ma každý. Akčné scény sú miestami dosť super, je tam plno osviežujúcich a nečakaných nápadov a momentov (hádzanie donutov alebo zamýšľanie sa nad tým, prečo sa plávajúca podlaha volá plávajúca, keď nepláva), a, čo je asi najšialenejšie, má to v sebe viac citov, ako mnohé „seriózne“ medziľudské drámy. A hoci som troška frflal, nakoniec som bol asi rád, že sme sa nedozvedeli, ako to dopadlo s Hoagiem (pretože možno nie príliš dobre a to už by do tohto filmu nepatrilo). Palec hore za kopec hlášok („Príliš premýšľate o penisoch.“; „Ahoj Jerry, tá pani ťa obťažuje?“). ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu paradox, ten záverečný twist, keď je zároveň hlavným dôkazom výbornej funkčnosti vzťahov medzi postavami, a zároveň ničí komediálnu stránku veci. Úplne pochopím, ak koniec kopu popcornového publika vyslovene naštve, nakoľko nakoniec je to niečo iné, ako začo sme zaplatili. Z mojho pohľadu to bol príjemný pocit. Päť hviezdičiek nedám, nato je to viac crazy komédia, ako normálny film; každopádne popri vzťahoch fungujú výborne jak gagy, tak akčná stránka veci; všetky postavy majú snáď matematicky rovnako priestoru (a všetky sú rovnako sympatické) a celkovo ide o jednu z naj komédií, za posledných niekoľko rokov. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí, že kolega Pepinec tady nezanechal žádnou slovní stopu, ale i tak jsem se na základě jeho hodnocení rozhodl do kina vydat na americkou komedii. A ostych stranou přátelé, protože se jedná o absolutní letní komediální pecku, přesně ten typ filmu pro letňáky S pivem po boku. Vynikajcí pointa "hra na babu", koho by napadlo, že na světě existují šampioni co tuto hru provozují věk nevěk situace nesituace. Stačí přijít na porod a říct "máš ji", nic složitýho a přitom se směje celý kino. Během honiček film pomrkává i po akčního žánru a jde mu to taky hodně dobře, ale vládcem filmu je tady zábava a to kurevsky dobrá. Jeremy Renner je tady milé dámy sexy a kdyby nebyl amík a Bourne asi by klidně mohl být kandidát na novýho 007. Potlesk na otevřené scéně drazí amíci, tohle se Vám fakt povedlo a já si živě představuji jak mě do jednání s nadnárodním korporátním klientem vstoupí Pomo a řekne "máš ji" a začne blázinec. Náběh na pět hvězd je tu velmi silný. Podle skutečnýj událostí..masakr, jestli byla podle skutečných událostí i ta svatba tak máte chlapi můj obdiv, protože vystrašit před svatbou nevěstu tak, že navrhne smlouvu, aby se alespon během svatby nehrálo na babu, to je majstrštyk. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCEŠ ZSTÁRNOUT, NEBO SI DÁL HRÁT?...“ /// Trhlá komedie, plná přesně takovejch nápadů, který vočekáváte vod světa, kde dospělí lidi celej měsíc hrajou hru pro děti… Ozdobou těhle komedií bejvá Ed Helms, ale tady mu vydatně pomáhá J. Renner, jakožto takovej Chuck Norris hry „na babu“. Ano, vyslechneme spoustu keců o vzájemným kouření pér, ale díky tomu, že je to točený tak nějak akčně, narušujou změť scének jen krátký kecací pasáže. Nenáročná prdel pro lidi každýho věku. Jedinou podmínkou je mít klučičí/holčičí duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Hledám způsob, jak si bejt s kámošema blízko. 3.) Thx za titule „7point“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Na začátku filmu zazní, že přátelé hrají na babu 30 let. Ke konci filmu je záběr na titulní stránku The Wall Street Journal, kde je uvedeno, že hrají 23 let. (noelcoward73)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno