Reklama

Reklama

Lví král

  • USA The Lion King (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 5

Recenze (535)

Flego 

všechny recenze uživatele

Leví kráľ sa nesie v znamení predchádzajúceho filmu Jona Favreaua ( Kniha džunglí ), vyniká precíznou animovanou prácou a prepracovanámi detailami. Technická stránka je teda na vysokej úrovni, otázkou je, či to stačí. Film je remaké pôvodného filmu od Disneyho a podľa mňa mohol byť scenár trochu inovovaný, nielen otrocky skopírovaný. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dokonalá fotorealistická (a vydarená) kópia (kamera, hudba, dialógy) animáku s efektami od tvorcov Jungle Book. Leví kráľ nie je iba vylepšená verzia s úžasnými efektami, ale rovnako ako jeho predchodca aj tento film ponuka dojímavý príbeh. Hudba a pesničky opäť dotvárajú strhujúci zážitok, ktorý znova funguje aj po emočnej stránke (smrť Mufasu) a aj po stránke zábavy (Timon a Pumba). Krásnu kreslenú animáciu vystriedala (povedal by som až dych berúca) nádherná vizuálna stránka, ktorá funguje na výbornú. Trikárom sa podarilo nielen oživiť prírodu, ale predovšetkým zvieratá, ktorým nechýba srdce na správnom mieste. A to je rozdiel medzi dobrým filmom a vynikajúcim. Bavil som sa rovnako dobre ako pri kreslenej verzii a zároveň som si aj zaspomínal na najlepší animák od Disneyho z môjho dectva. Za zmienku stojí aj vynikajúci slovenský dabing. Obľúbený soundtrack: Remember. 95% - 5* ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nová verze klasické disneyovky o Simbovi, který vyrostl z malého lvíčete v krále zvířat a pomstil smrt svého otce. Nový Lví král vypadá neskutečně realisticky, ale v okamžiku, kdy začnou zvířata mluvit a zpívat, se začne rozpadat. Pohádková atmosféra, kde se ukecanými zvířaty nikdo nezabýval, je pryč a v nové podobě je to celé poněkud nepatřičné. Přesto jde o neurážející dobrodružství, které starší diváky osloví nostalgií a ty mladší písničkami a spoustou zvířátek. Výjimečný film to ale není ani zdaleka. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Nevím, z jakého důvodu se Disney rozhodlo pohádkový příběh zpracovat dokumentárním stylem. Jon Favreau má určitě na víc a byť sem tam se snažil propašovat nové nápady, všechno je to pohřbené pod snahou uspokojit ty, kteří mají rádi původní film a o nic nového nestojí. Jestli tohle je budoucnost hollywoodských blockbusterů, pak bych se radši vrátila do roku 2009. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Produkčně precizní film, který má pouze jeden, ale dosti podstatný problém. Jde o zbytečný projekt. Vše už tu jednou bylo... a vlastně lepší. Tahle identická (a technicky omamující) verze mimo nahrabání prachů a nostalgické slzy nemá prakticky co nabídnout. Jo, pěkně se na to dívá, pěkně to zní a vše tam funguje. Ale oproti jiným reimaginacím tu Disney pozapomněl na nějakou inovaci. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (27)

  • V německé verzi dabingu namluvila dospělou Nalu herečka Magdalena Turba, která v originále z roku 1994 dabovala Nalu jako lvíče. (NiWi)
  • Ve filmu se objeví celkem 86 druhů zvířat. (Endavour)

Související novinky

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

27.08.2021

Oceňovaný režisér Barry Jenkins do svého prequelu Lvího krále začíná obsazovat herce. Prvními posilami se tak stali Kelvin Harrison Jr. (Chicagský tribunál) a Aaron Pierre (The Underground Railroad).… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama