Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dokument se ke konci snaží nabídnout i komplexnější pohled ohledně přechodu ze stravy živočišné na rostlinnou, ale většinu času stejně prezentuje úspěšné sportovce, kteří za všechno vděčí právě onomu rozhodnutí. Překvapí tedy, že prostor nedostal vyzáblý Djokovič (výkonný producent filmu), který dokázal sesadit Federera s Nadalem z tenisového trůnu v době jejich největší slávy i díky dlabání brokolice. Zřejmě v USA tenis moc nežerou. ()

Eki 

všechny recenze uživatele

Pokud po zhlédnutí dokumentu někdo okamžitě přestane jíst maso, tak asi není svéprávný. Stačí se podívat na YouTube na videa o carnivore diet a člověk bude zase poslouchat, že je pro tělo nejlepší jíst jen maso. Těch výzkumů je tolik, že si stejnak každý vybere ten, který se mu zrovna hodí. Každému prostě vyhovuje něco jiného. ()

Reklama

Flory14 

všechny recenze uživatele

Když jsme viděl trailer, říkal jsme si “paní tohle je fakt nahecovaný” a bum pustil jsme si dokument a celý se to přesně v tom duchu neslo! Chválím opravdu kvalitně grafické zpracování které ukazuje vyší budget filmu, hudba je moderní a dodává tomuto dokumentu šťávu plus samotné příběhy lidí. To je asi největší plus, kde vrcholý sportovci mluví a ukazují svůj pohled a opravdu to baví, já bych nejvíce vystihnul vojáka z Afriky ten na mě udělal největší dojem. Každý si může v dokumentu najít co chce a to je super! O jednu hvězdu to šlo dolů protože mi to přišlo moc jednostranné a občas přiřatažené za vlasy, hlavně provazy ( z 8minut na 1h+) to trochu kazí důvěryhodnost. Ale pro lidi co mají trochu otevřenou hlavu, zajíma je zdravý životní styl nebo chtějí další podmět jak třeba zlepšit svůj sportovní výkon vřele doporučuji! Jak říkal Arnold, je to cesta a nikdo nikomu nic necpe a nejlepší hlaška filmu “většina lidi v mém věku se nemůže rovnat se svými vnoučaty ale moje vnoučata se nemůžou rovnat se mnou!”. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Jsme to co jíme. To je pravda odvěká. CO k tomu dodat? Kus pravdy v tom jistě je, každopádně by to mohlo každého jedince dovést aspoň k pokusu, změnit stravu, na pár dnů, na pár týdnů, ať si každý sám sobě přizná, jestli opravdu potřebuje maso či se bez něj obejde, a najde v sobě hezčí život, nebo je šťastnější skrz konzumaci nebohých zvířátek :-) Hele, lidi, nejsem ani vegan, ani vegouš, ani tímto plkem nechci na nic ani na něco apelovat. Já osobně bych sežral i grilovanou ještěrku, namazanou sloním sádlem. Ale dík tomu, že se nebráním ničemu, dobře vím, že třeba takovej tejden bez masa, se mnou dělá divy. A pak vidím v regálu kus šunky, a nějak se mi chce skoro blít. No jo, jenže jsem tak sláb, a hloup..že za pár okamžiků, dnů... takovej gulášek, se sedmi, s pivečkem, že jo, dobrá paštička, kousek uheráčku... no jo. Ale čím to ? Stejně nám na tom chutná to koření, přílohy, atd, asi víte kam mířím. Nějak se mi to vymklo, a zapoměl jsem komentíkovat film.. Prostě je to super film, kterej nám říká..Jste to, co jíte.. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách, jak hodnotit tenhle dokument. Kdybych ho bral nekriticky jako zdroj názorů a informací, asi bych hvězdičkoval dost, nicméně člověk by si měl informace ověřovat z více zdrojů, ale kdo půjde do zdrojových studií? Není třeba ani moc pátrat, aby raz dva našel další článek, reagující na tohle dílo, a to už tak úchvatné není. Celá řada argumentů je účelově zkreslená, vytahaná je často jen část studie, která vyhovuje, zbytek je odignorován, přestože třeba vyjadřuje opak, některé části jsou zcela vylhané (viz tento dokument), potom si troufám celý film považovat za lživé propagační video, co patří do odpadu. Když argumentovat, tak férově. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)
  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)

Reklama

Reklama