Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. (Netflix)

Recenze (77)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po čtvrté sérii se nám ihned navazuje tam, kde vše skončilo a prvních pět dílů je na tom kvalitativně zatím dost podobně právě se čtvrtou sérií. Největšími zklamání tu jsou rozhodně nepřehledné přestřelky, kterých je tu poměrně hodně a na kterých si tvůrci mohli dát více záležet (hold Španělé jsou více přes emoce, akce v tomto seriálu lehce hapruje) a poté poslední díl, u kterého jsem možná trošku zaujatý, ale zbavit se už několikáté velké hvězdy seriálu neháže dobré světlo na finálních 5 dílů, které přijdou v prosinci. Krom toho jsem si ale všech pět dílů užil s nadhledem. 5. série Part 1 - 80% Tak nám dnes - 3.12. 2021 dorazilo posledních pět finálových epizod tohohle, dnes již můžu říct, kultovního strhujícího seriálu, který nám čtyři roky zpátky naprosto vyrazil dech vším, co máme v seriálech rádi od neustálého napětí, naše oblíbené postavy pojmenované po všech možných městech až po infarktové zvraty, které dost většinou způsobovala nejspíše nejoblíbenější postava ze všech - Profesor. A přesně tohle najdeme i v posledních pěti dílech. Musím pochválit tvůrce, že za pochodu dokázali vymyslet takových geniálních scénářů, díky kterým jsem měl možnost si tenhle seriál naprosto vychutnat a legitimně s postavami sdílet obě loupeže. Ale taky k posledním pěti dílům, oproti PART 1 nám tu opět zmizely jediné dvě slabiny a to občasné nelogické činění postav a nepřehledné přestřelky, která tu už nebyla ani jedna a naopak se tu přiostřilio ve všech pozitivech. Highlightem posledních dílů je tu Sierrová, která tu vyloženě kraluje, což je něco, co bych po událostech z PART 1 absolutně nečekal. A nebudu lhát, když řeknu, že jsem se bál samotného konce, ale tvůrci prokázali svoji kvalitu, a i když lidé čekali jiný konec, tak tu po právu nemůžou nic namítávat, protože konec (a všech posledních pět dílů) byl naprostý emocionální kolotoč, ve kterém jsou Španělé nejlepší a seriálem LA CASA DE PAPEL si to jenom obhájili. Brilantní a chytré zakončení příběhu páté série. Bude mi to chybět. 5. série Part 2 - 95% ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prví dvě sérky mě hrozně bavily, třetí a čtvrtá byly ještě okey, ale první půlka téhle finální, byla naprosté utrpení a její druhá půlka byla lepší jen kvůli tomu, že zdechla Tokio a nemusel jsem se dívat na ten její namyšlený, povýšený ksicht (navíc když umře, tak ji tam všichni oplakávají jakoby umřela mamka od rodiny a ne kráva, která jim tam přidělává potíže v délce všech pěti sérií.) Celá ta druhá loupež je hrozně překombinovaná, furt tam jsou další a další odbočky a při každém dalším díle, se už soudný člověk jen začne pousmívat nad tím co všechno těm blbečkům prochází. Na druhou stranu, pokud to lidi baví tak nic proti tomu, jen já už asi stárnu a stává se ze mě zatrpklý debil, který u sledování nechává zaplý mozek:D ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco u předchozích čtyřech sérií jsme se chytali za hlavu, s jakou inteligentní invencí zas Profesor přišel, zde jsme se chytali za hlavu, co za nesmysl jsme to sakra právě zase viděli. Pořád koukatelná a zábavná záležitost, nicméně kouzlo předchozích sérií už vyprchalo a mnohdy už jsou to jen scény vytažené ze zadnice. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dům z papíru jen trochu, hlavně dům dvouciferného IQ, které jenom naplňuje vlhké touhy, kdy postavy jsou neustále v nesnázích, do kterých se ale dostávají svojí demencí. A o scénu později vyjebou z celou armádou. Doslova. Jestli jsou ve Španělsku všichni takhle, tak bych se nedivil, kdyby ta země byla před bankrotem. Ou... Hlavně je perfektní, jak je show designovaná jako porno bez části, která je v pornu potřeba. Jako ta trapná předehra, která ostatní donutí jít na sexuální akci. Postavy rádi mluví o svých koňo a pičidelaz, ale je to jenom primitivní získávání si diváků, kteří asi na toto slyší. A je jim patnáct. Asi. Já fakt nevím. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. SÉRIE - 8,5/10 : Epické zakončení jednoho velkého příběhu a seriálu, nemám slov celý završení, ó můj bože. Každá epizoda vypadala jako poslední a šlo jim o to udělat důstojný zakončení jedné velké éry. Skrze sérii to trošku působilo natáhle, že už něco sleduju moc dlouho, je to furt to samý co poslední dvě série, ale je to prostě něco fenomenálního, srkze napětí, vynikající akci, famózní příběh a La Casa kraluje mezi heist žánry, každá Profesorova strategie, vyjebávka, vždy sem se chytal za vlasy jak je to celý chytrý jak svině. Miluju na celým seriálu to jak tam jsou prostřihy do minulosti a jak se všechno postupem času dovysvětluje. Scénář a dokonale sepsané postavy, který o to líp sehrávají dokonalý herci je něco úžasnýho. Při smrtí postav jsem opravdu pociťoval prázdnotu a smutek a celý si mě to získalo. Tento španělský počin prostě nemá obdoby a seriál se stal jeden z mých nejoblíbenějších i přesto, že jsem s tím zpočátku bojoval, ale celý to stálo za to. A prostě OMG ta hudba která graduje doplňuje významné sekvence skládal jen mistr. A nejhorší je to prázdno, že už tento seriál skončil a nic jinýho už nebude. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku tohoto dílu můžeme slyšet skladbu „Friday I'm in Love“ od zpěvačky Phoebe Bridgers z roku 2018. Tato píseň je coververzí od britské hudební kapely The Cure. (Trajektt)
  • Nákladní automobily, kterými je odváženo zlato, jsou typ Mercedes Atego. Ty ale mají nosnost max 9,5 tuny. Na přepravu 90 tun by jich potřebovali deset a ne jen dva. Také když se převáží celý baráček a v něm má být všechno zlato, tak by to nešlo, jelikož žádné běžné nákladní auto nemá nosnost 90 tun. (xisp)
  • Ve 37. minutě slyšíme v pozadí skladbu „Kingston Town“ od britské hudební skupiny UB40 z jejich alba „Labour of Love II“, které vyšlo v roce 1989. (Trajektt)

Reklama

Reklama