Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda s komentářem nemám raději počkat, až to kapku rozdýchám, teď - po zhlédnutí posledního dílu jsem poněkud uhranutá a neschopná dát slova pořádně dohromady. To byl takový NÁŘEZ! Díl po díle neskutečná BOMBA! Skvělí, neokoukaní herci a snad jeden z nejinteligentnějších scénářů, co jsem za poslední dobu měla tu čest zhlédnout. DOKONALÉ a téměř bezchybně propracované až do samotného konce, kde jsem si k velké nelibosti musela i pobrečet. Pro mě největší překvapení hlavní město Německa ztvárněné Pedrem Alonsem. Při jeho monolozích a dialozích jsem se vrtěla blahem. Ale opomenout Profesora, Denvera, Moskvu, Nairobi, Osla, Helsinki, Tokio nebo Ria by byla hanba. Dohromady tvořili seriálový orgasmus, 100%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který by měl každý vidět, bez ohledu na slabší místa. S01: Skvělá jízda, který vtáhne a díky Profesorovi (a jeho plánům za plány v plánech všech plánů) nepustí. Z pohledu prvních sezón konkurence pro s01 Prison Break. A to je samo o sobě velká pochvala! S02: Mírné zpomalení, ale stále kvalitní podívaná. Postavy se rozvíjí, některé zajímavým způsobem (Berlin), jiné ne (Helsinki) a u některých stále nevím, co tu dělají kromě koukání a vyprávění (Tokio). Finále potěšilo. S03+04: Vstoupit do stejné řeky znovu? Všeho je více a občas tvůrčímu týmu docházejí síly a nápady. Plány už nejsou tak zajímavé a často je vidět, že "takhle to určitě nenaplánovali...", ale scénáristé je zachraňují. Co je pro mě asi největší slabina 3 a 4 sezony je využití původních postav (Arturito) a rozvoj lupičů. Tým předtím fungoval na určité "nervózní" vlně, ale teď, když se všichni pomalu párují, přestává to být vtipné. Vždyť si sami vezměte, jak kdo dopadl a kam jeho příběh jde, ta podoba a neatraktivita zaráží. Navíc tu je zase víc cítit Netflix přidáním dalších LGBT+ postav, které nemají opodstatnění a příběh ani plány nepodporují. Ve chvíli kdy vidím Neymara jako mnicha mi dochází, tohle je fenomén, který si to uvědomil a chce být víc a víc, až sám sebe ztrácí. Přesto zábava tu je stále a akce a plány na televizní obrazovce nemají příliš konkurence. Jen toho povídání mezi páry a zbytečných postav, by mohlo být méně. ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco fakt opravdu dobrý, tak je to tento seriál! Jako opravdu, tohle je fakt mazec!! A to z mnoha důvodů. Jednak že to je Španělsko, tak to má ten jinej, exotickej "feeling". Pak je to děj, scénář, postavy a ... a hlavně postavy. Který si prostě zamilujete každej díl víc a víc.Takový "anti-hrdinové", v podstatě životní ztroskotanci jako třeba já, vy, ty, ty támhle, a v podstatě my všichni... To jak jsou zahraný, sexy, jak je jejich plán a akce víc a víc tmelí dohromady. Celej ten scénář je supr, ano nejdřív zahoďte takový to, jestli by se to mohlo stát nebo nemohlo. No nemohlo !!! Samozřejmě nemohlo ... ale stejně je to strašně dobře vymyšlený a vyšroubovaný dějově do tolika centrifugů, že nechápete, že to ještě vůbec nějak dopadne. Napínavýto je, furt se něco děje, atd. atd. Plus hudba!! Strašně super hudba tam je, v důležitejch scénách graduje, je víc slyšet, úplně si tak jednotlivý scény podpořený hudebně namotávaj diváka jak zkušená mladistvá insta-kurva obstaršího pupkatýho zazobance ... Fakt nádhernej, našlapanej, emocionální seriál!! Viděl sem první dvě série a pak si pustil trailer na sérii třetí ... a rozplakal se... štěstím. Dvakrát ... Jestli chcete seriál, tak opravdu tohle. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Námět na seriál o vykradení španělské královské mincovny nezní špatně, ale všechny ty negativní věci v samotném provedení se asi přehlížejí, protože jinak by Papírový dům nikdy nemohl mít tak vysoké hodnocení. Neustále se tam opakuje, že to není film, ale přesně tak to vypadá. Když divák při sledování zůstává jen na povrchu, dá se u toho dobře bavit. Jakmile se jde hlouběji, narazíte na nesmysly a divné chování postav, které by vyjmenovat znamenalo několikanásobně prodloužit tento komentář. Spousta věcí jen na efekt. Často zbytečné plýtvání časem. Snaha působit vážně a reálně zde moc nefunguje. Od vznikajících milostných vztahů, až po akční scény. Neustálé míření zbraní, kde všichni dopředu vědí, že nikdo na nikoho střílet nebude. Pak jsou tam ale naopak příšerně umělé scény, kde salvy kulek netrefí nic. Občas je ale potřeba někoho trefit. Je jedno z jaké zbraně a vzdálenosti se střílí a kam, scénáristé milují, když kulka zůstane v těle a musí se vyndat. Do toho postřelené nebo jinak zraněné osoby ovládne sexuální chtíč, lidé od policie včetně rukojmích přecházejí na stranu zločinců a dál budují kariéru zloděje. Nikoho nezajímá jak moc nevěrohodně to působí. Stejně tak nikoho nezajímá, jak bude působit, když třetí a hlavně čtvrtou sérii ovládne korektní gender svět a najednou už tam nejsou jen homosexuálové, ale rovnou i transsexuál a kampaň metoo. I přes to všechno není problém pustit další díl a vydržet až do konce. To je asi tak nejzásadnější pozitivní věc, kterou můžu zmínit. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvnitř je 67 rukojmí, včetně 17 studentů britské školy na exkurzi. A banda lupičů, kteří si přišli pro své vlastní neoznačené peníze. Je jich osm, pojmenovaní jsou podle světových metropolí. Mozek celého geniálního plánu (El Profesor) ovšem tahá za nitky zvenku. Trochu podivín, přesto zaujme inspektorku Raquel, která má největší lup ve španělských dějinách na starosti. Mezi členy týmu to postupně jiskří, někteří se nebezpečně sbližují s konkrétními rukojmími. Objevují se flashbacky, díky kterým odhalujeme vztahové vazby a motivy jednotlivých postav. Ovšem mnohé telenovelácké velmi křehké vztahy v tiskárně jsou spíš otravné. A objevují se chyby. Mnohdy přímo totální hrubky. A bohužel i scénáristické berličky, kterým se hůř věří. Zatímco polovina první série šlapala skvěle, ta druhá dře. A to místy dost zoufale. Druhá série je pak děravá úplně, to už má štěstíčko úplně zelenou! A za mě je druhá série jen nedovařenou omáčkou s podivnými surovinami. Všechno bych ovšem tak nějak bral, nicméně až skoro otřesně tvůrci uchopili v druhé sérii postavu vyšetřovatelky Raquel. Tam si vzala logika dlouhou dovolenou. Idealistický závěr tomu všemu nasazuje korunu. Upřímně jsem rád, že to mám za sebou. První série ještě na čtyři hvězdy, druhá rozhodně na tři. A třetí sérii vážně ne! ()

Galerie (186)

Zajímavosti (78)

  • Seriál se stal velmi populární zejména v Brazílii. Na místních karnevalech patřil kostým lupičů z tohoto seriálu k nejoblíbenějším. (morgos)
  • V několika scénách 3. a 4. série potápěči v trezoru stěhují zlato síťce s cca 10 ingoty. Taková síťka by však vážila 150–200 kg. Potápěč ve vodě musí mít neutrální vztlak, běžná výbava, použitá hrdiny seriálu, umožňuje kompenzovat zhruba 10 kg zátěže. (eredin)
  • Velkým fanouškem seriálu je brazilský fotbalista Neymar. (morgos)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama