Reklama

Reklama

Veronika

(festivalový název)
  • Španělsko Verónica (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o študentke cirkevnej školy v Madride, ktorá sa kvôli pracovnej vyťaženosti matky neustále musí starať o trojicu mladších súrodencov. Keď počas dňa zatmenia slnka, v roku 1991, spolu s dvomi spolužiačkami, podnikne nevinnú zábavku so špiritistickou tabuľkou "Ouija", ani v najhoršom sne by dievča nenapadlo, aký to bude mať dopad. V ohrození života temnými silami sa ocitá nie len ona samotná, ale i jej mladší súrodenci .. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Veronika jde do školy...Veronika jde s dětmi do školy...veronika se jde koupat...Veronika se jde koupat se svým malým bratrem..Veronika hraje pofidérní hry...Veronica začíná mít vidiny.....Veronice začíná jebat....Děcka to ví od začátku, že je mrdlá...konec..fakt??? no jo, právě jsem popsal 98 % veškeré filmové aktivity, zbylá dvě jsou finty, triky a bláboly slepé sestry z kostela Sv. Panny Marie marného zázraku....no já víceméně hodnotím jen jakýsi nápad (který ale nebyl zcela pochopen a následně dobře natočen) a španělštinu, která se prostě dobře poslouchá a je Vám jedno,jestli mluví vážně to, co Vám předkládají titulky...vtipné....................moje hodnocení = 4 z 10. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V době, kdy vznikají filmy jako It nebo Conjuring nemůže už taková rutinní břečka nikomu stačit. Strašení místy ujde, sem tam nějaká lekačka a bubák taky není špatnej, ale atmosféru nebo snad pocit strachu nenajdete ani omylem. Španělé umějí opravdu lepší filmy i když od Plazy je takový film spíš zázrak. Herci včetně těch dětských sice perfektní výkony a režie pevná, ale atmosféra prostě nikde a konec úplně o ničem, dokonce si už ani nepamatuju jestli umřela nebo ne. Vypařilo se mi to z hlavy. 55%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Veronyka Mižigarová vyrůstá ve zvláštně neutěšených poměrech. Extrémně fertilní matka Mižigarová se může posrat, aby uživila své dětské přídavky, tudíž je furt někde v prdeli a shání barevné kovy, přičemž však celá pětičlenná famílie zdá se legálně kočuje v luxusním bytě, zabírajícím celé patro, v němž dojít z jednoho konce na druhý vyžaduje půl dne, pohorky a buzolu. Veronika má permanentně na krku všechny brilantní mladší sourozence – mentálně nedostatečného, pochcávajícího se Romana, slaboduchou Sandru a rychloprstého Dezidera. Ač nejstarší, je Veronyka taky piča. Nebo se aspoň tak chová, zejména, když během zaromování slunce vyvolá něco, co klidně může být mayský démon, čert, Káča nebo jen starý cigoš vyválený v bahně, co se jim pak šourá po kvartýru, dělá bordel a sviní zespoda všechny matrace. Ten dehtový neposeda Veronyku posedne neposedne, a dělá to sveřepě tak dlouho, dokud ji nepřinutí pořádně otevřít hubu a zařvat „Uááááá“, a dokud přiopilý, službu konající městský strážník Milan Varga nenapíše do protokolu, že šlo o „paranormálňý zjef“. Pak to skončí a ani není nutno toho nezbedníka poslat zpátky do kvíje nebo do prdele. Zbytečně hezky natočená a slušně zahraná, v pár okamžicích i atmosférická, avšak z nekonzistentních hoven uplácaná rychlokvaška bez hlavy, paty i čehokoliv mezi tím. Plazivý Pako se sice stále urputně snaží pořádně si nagelovat démonoskop, ale zdá se, že se famózním REC 2 zcela vymítl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Paco Plaza je dobrý, je to režisér, který ví, jak natočit horor, ale nějak jsem se v případě snímku „Veronika“ nedokázal do jeho filmu ponořit, nedokázal mě tak strhnout, jako třeba „REC“. „Veronika“ rozhodně není špatný film, ale jako kdyby mu něco chybělo, jako kdyby to byla až moc velká jízda na jistotu, která nezklamala, ale v mém případě ani nenadchla. Dobré řemeslo ale zůstává. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Nikdy dřív jsem neviděl Sandru Escacena v ničem hrát , ani jsem o ni nikdy neslyšel , ale musím říct že s tou její roztomilou tvářičkou , a pěkným španělským hláskem mě provedla filmem dokonale. Žádný hektolitry krve ani pořádný lekačky ve filmu nejsou , ale to mi vůbec nevadilo protože VERÓNICA je film u kterého jsem se zabral do příběhu a nepustilo mě to až do konce. U mě naprostá dokonalost a byl jsem nad míru spokojen. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Záver filmu zobrazuje autentické fotografie, ktoré policajti urobili z miesta incidentu, ku ktorému boli 15. júna 1991 privolaní. (Arsenal83)
  • Film je založen na skutečných událostech Estefania Gutierrez Lazaro. (ARI50)

Reklama

Reklama