Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Zajímavosti (114)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 142,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 377,6 mil. (NIRO)
  • Postava Brada Pitta (Cliff Booth) si ve rvačce s Brucem Leem (Mike Moh) utahuje z Leeových charakteristických zvuků, které vydával při bojových scénách. Není to poprvé, co postava Brada Pitta odkazuje na známého hongkongského popularizátora bojových umění. Postoj Tylera Durdena s nataženým palcem a malíčky v závěrečné garážové rvačce mezi ním a vypravěčem ve filmu Klub rváčů (1999) také odkazuje na Bruce Leeho. Rozbití mýtnice je poctou jeho filmu Drak přichází (1973). (Eldrick)
  • Na Spahnově (Bruce Dern) filmovém ranči jsou v několika scénách vidět za sebou stojící dvě otevřená vozidla Volkswagen Buggy, u nás někdy zvané „dunovky“. (Muffino)
  • Ve filmu ani jednou nezazní název Mansonovy (Damon Herriman) komunity „Rodina“. Stejně tak ve filmu není ani jednou vysloveno příjmení „Manson“. Postava Mansona je nazývána a v titulcích uvedena jako Charlie. (Šéfik)
  • Ve scéně s Brucem Leem (Mike Moh) můžeme vidět sedan Lincoln Continental z roku 1968 v odstínu Huron Blue, který, jak se později ukáže, patří Janet (Zöe Bell), manželce koordinátora kaskadérů Randyho (Kurt Russell). (J.F.B.)
  • Rozhlasová stanice, kterou poslouchají postavy ve filmu, je KHJ Los Angeles. V 60. a 70. letech 20. století velmi populární stanice, také nazývaná „Boss Radio“. Můžeme slyšet její znělku, různé dobové reklamy a některé písničky dokonce pocházejí přímo ze záznamu vysílání. (J.F.B.)
  • Ve scéně, v níž Cliff (Brad Pitt) opravuje anténu na střeše domu, si jde pro vybavení do kůlny, v jejíž spodní části lze zahlédnout plamenomet, který na konci filmu Rick (Leonardo DiCaprio) použije. (patbat)
  • Zhruba ve čtyřicáté minutě se objeví ve filmu i česká stopa, a to obraz Alfonse Muchy „Automne“ („Podzim“) z roku 1900. (Hombre8)
  • Stejně jako ve filmu Hanebný pancharti (2009), kde Plukovník Hans Landa (Christoph Waltz) nazývá všechny německé vojáky s nižší hodností jako „Herman“, tak i zde ve scéně, kdy se Rick (Leonardo DiCaprio) chystá spálit německé vojáky plamenometem, jeden z velících důstojníků posílá vojáka jménem „Herman“ roztáhnout oponu. (panWallace)
  • Auto Charlese "Texe" Watsona (Austin Butler) je Ford Galaxie z roku 1959. Jedná se o přesnou repliku auta použitého při skutečném zločinu, které se nachází v soukromé sbírce. Jeho majitel byl ochoten vůz pronajmout pro účely natáčení, ale pro tvůrce bylo příliš děsivé mít ho na place, a tak nabídku odmítli. (J.F.B.)
  • Při natáčení bylo použito kolem 2 000 dobových aut. (J.F.B.)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracovala Zoë Bell, která si vedle toho zahrála postavu Janet Miller. Koordinátorem soubojů byl Rob Alonzo. (Rominator)
  • Ve filmu se objeví postava herce Steva McQueena (Damian Lewis), který byl od roku 1958 do roku 1961 hlavní postavou westernového televizního seriálu Wanted: Dead or Alive (od r. 1958), jenž měl podobný formát jako fiktivní seriál „Bounty Law“ s Rickem Daltonem (Leonardo DiCaprio). Dalton měl šanci získat hlavní roli ve válečném snímku Velký útěk z roku 1963, kterou nakonec ztvárnil McQueen. (Rubadub)
  • Čínští cenzoři film bez udání důvodu týden před jeho premiérou stáhli z kin. Quentin Tarantino prohlásil, že film kvůli Číně nijak upravovat nebude. (Kaufman)

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama