Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (421)

somnar 

všechny recenze uživatele

Neobhajitelně dlouhý relikt devadesátek o agentovi, kterého jeho nadřízení "povinně" hodili přes palubu (doslova!), v němž se s naprosto vážnou, slzavou tváří mluví o šrámech na duši a vnitřních démonech, popřípadě se bezzubě vtipkuje o věku nad Bloody Mary v budapešťských lázních. S Mary Elizabeth Winstead má totiž Will zcela asexuální chemii, což nakonec dává smysl, protože jeho zájem je očividně jinde - Will se nejprve dotčeně dušuje, že jeho mladý klon nemůže být jeho potomek, pak klonovi random sdělí, že klon je "určitě panic" a nakonec sám o sobě prohlásí, že pochází ze čtvrti jménem "The Bottom". Takových momentů (nechtěného?) humoru je ale málo, navíc se na to kouká fakt nepříjemně. Celé to vypadá jako domácí video, reality show či sportovní přenos v HD rozlišení s megaostrými objekty, zároveň bez jakékoliv „filmové“ patiny, kterou plynulejší pohyby během akce opravdu nevytvoří. A ano, prvními red flags sterilní, vykostěné podívané jsou už čínští investoři v úvodních titulcích. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Reklama na Blížence ve formátu 3D HFR mě nalákala do kina a navíc jsem byl zvědavý, jak vypadá "v reálu" omlazený Will Smith. V průběhu děje jsem nejednou pocítil jistou žánrovou zmatenost a nebyl jsem si úplně jistý tím, jestli samotný film ví, čím vlastně chce být. Máme tu co do činění s akčním sci-fi o klonování lidí, které je prošpikované sem tam nějakým tím vtípkem a romantickými narážkami, přičemž se místy povrchním způsobem snaží být něčím lepším v rámci sci-fi žánru. Co se akčních sekvencí týká, nemám výtek - honička na motorkách, souboj mezi lebkami či závěrečná bitka neměly vážně chybu - i když musím podotknout, že místy to kvůli kvalitnímu obrazu vypadalo až příliš uměle, avšak i přesto jsem rád, že jsem se rozhodl jít do kina právě na tento formát. Vizuál omlazeného Smithe byl vskutku působivý, trochu mě zamrzel malý prostor pro Benedicta Wonga a zarazil mě poněkud tuctový závěr. Určitě nejde o promrhané dvě hodiny v kině, ale zároveň jde o jednorázovou záležitost, která do týdne vyprchá z hlavy. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě vzkazuji uživateli Flipnic-RE, že se nemusí omlouvat, akorát radši nebudu hádat, který moje odřený pysky myslel. Jedny si umím olizovat a ty druhý, tak tam mě zase často někdo oli....takže k filmu - Ze všech stran se ke mně neslo, jestli už sem viděla tu novou píčovinu s Wilíkem a mě začalo kolosálně srát, že pokaždý, když sem řekla - NE - tak na mě bylo koukáno jak na nějakýho nelidskýho hybrida, co si ani nezaslouží žít. Takže sem se zase cítila jako na základce, kdy sem jako žlutá ovce v bílém stádu byla oblíbená asi jako dýmějovej mor. V zájmu vlastního klidu a nepřipomínání si základky sem se teda na tu "píčovinu s Wilíkem" podívala a odteď mohu všem odpovídat - ANO. Tím snad jejich dotazy skončí, protože jak se mě někdo zeptá co na to říkám, nebo nedej Buddho, jestli se mi to líbilo, tak sem opět kolosálně v prdeli a znova na mě budou koukat jako na nějakýho nelidskýho hybri...no to už tu bylo. Každopádně jo, poserte se do kruhu, mně se to líbilo. Nijak extrémně, ani zázračně, ale jako výplach mozku jednou, dvakrát za rok se na to klidně podívám, pokochám se crossovou honičkou, juknu jak Will Smith dal přes hubu Willu Smithovi aby následně Will Smith s Willem Smithem se spojili (ne prdelně) a dali přes hubu dalšímu Willu Smithovi, aby následně....éééé koho to sere, Eddie Murphy taky hraje dvacetirole no a co? K tomu přestárlej král Artuš v roli ultimátního kokota, nijak extrémně hezká Mery a to vše v rejži skorosoukmenovce Ang Leehů. Lepší průjem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Počítačom vyretušovaný Will Smith to nemal ako potiahnuť. Celý film sa vezie v pomalom tempe a okrem naháňačky na motorke tam veľa toho akčného nenájdeme. Naopak, celé sa to vlečie, je to prekecané a keď konečne príde "strieľačka", tak aj tá je dosť neprehľadná, pretože sa bije Smith so Smithom. Jedinou pomôckou sú rozdielne farby košele. Nič moc. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tahle Will vs Will záležitost byla nakonec celkem dobrý nápad a určitě to není takový průser, jak bych čekal podle zdejších komentářů. Od začátku to má rychlejší tempo, Will zahrál tuhle roli fakt výborně a od nástupu dvojníka to šlape jak hodinky. Trochu jsem se bál, že akce bude digitální bordel a poleze mi na nervy už podle traileru, ale ve výsledku to až tak špatné nebylo (až na pár scén). Pořád si myslím, že “normální” akce bez digitálně upravených rvaček by byla lepší, smysluplnější a prostě by se na ni líp koukalo, ale i tak to nedopadlo úplně nejhůř. Samotné akce tady až tak moc není, ale o to lepší je a víceméně jen doplňuje hlavní příbehovou kostru, která se povedla a celková interakce obou Willů, jejich dialogy a příběh byly kvalitní, celkem inteligentní a určitě ne odfláknuté. Díru do světa to neudělá, ale já jsem více než spokojený a Gemini Man jsou ve výsledku dost povedeným filmem. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Film je natočen, stejně jako předchozí film Anga Leeho Ulička slávy (2016), ve 120 snímcích za sekundu. Ang Lee jí často, spolu i s dalšími „vizionářskými“ režiséry (např. James Cameron), označují jako budoucnost kinematografie. Film se pak promítal i ve 3D, a to i ve vybraných kinech v ČR. (ČSFD)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama