Reklama

Reklama

Hladoví

(festivalový název)
  • Kanada Ravenous (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

V provincii Quebecu sa po vypuknutí neznámej choroby počet osôb drasticky znížil. Tí, ktorí mali to šťastie a prežili, musia každý deň bojovať s hladom a nebezpečenstvom, ktoré predstavujú nakazení a ich neustále narastajúci počet. (Marceloo)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (58)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobné výlety mimo mantinely, takže v rámci zombie žánru silná čtyřka. Indie atmoška, pomalé tempo, jemná, jemňoučká psychologie postav a stejně podprahový, skoro nezachytitelný humor. Škoda, že tvůrci nezainvestoivali do schopnějšícho kameramana, protože těch pár surreálních scén (zombie věže) by si to rozhodně zasloužilo. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako sa tu správajú zombie sme ešte asi v žiadnom inom filme či čomkoľvek nevideli, nečítali. A funguje to! O čo sú inakší, o to sú nečitateľnejší, o to nebezpečnejší a konečne o to strašidelnejší! A že ich inakosť ostáva nevysvetlenou, to zase umocňuje nepríjemný, stiesňujúci pocit, ktorý v divákovi doznieva aj na druhý deň... pretože tie obrazy z hlavy vyhnať nejde... Film, ktorý je v prvom rade o pocitoch. Pocitoch, ktoré samé o sebe dobre neurobia, ale teší ma neskutočne, že mi ich nejaké, nech už sú akokoľvek nepohodlné, sprostredkovať dokázal. Naplno a bezohľadne. Takže áno, pokojne aj art... avšak bez pejoratívnych podtónov prosím. (Toto si určite ešte časom zopakujem!) ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Netypický pohľad na zombie apokalypsu, ktorý ma síce miestami zaujal, no nedokázal si ma trvalejšie podmaniť. Charaktery postáv tu neboli vôbec podrobnejšie rozvinuté, ľudia sa v príbehu proste objavovali a zasa mizli, no ich životné osudy a pohnútky zostali zahalené rúškom tajomstva rovnako ako dôvody podivného správania nemŕtvych. Popravde som väčšinu času nemal tucha o čo tu presne kráča... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ve většině hororů ztichne hudba ve chvíli, kdy má nastat zvukově předimenzovaná lekačka. Tady je ve většině vypjatých scén dlouhotrvající ticho a je jasný, že nějaký to zařvání, který zde navíc dosahuje mimořádně nelidských rozměrů, může přijít kdykoli, což mně nejednou slušně pocuchalo nervy (sledování v noci a hodně nahlas zážitek drtivě umocní). Budování chvílema fakt nesnesitelnýho napětí jde naproti i polo-artový způsob zpracování, do kterýho jsou zcela nečekaně, ale o to funkčněji vnesený čistokrevně komediální prvky. Ještě za půlkou film sahá po pěti hvězdách, závěrečná třetina se ale začne nepěkně táhnout a navíc motat ve scénáristický bezradnosti. I tak je netradičnost snímku nutný zdůraznit nadprůměrným hodnocením. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kanadská nemastná neslaná artová zombie novinka, která na mě dojem příliš neudělala. Měl jsem pocit, že ten film nijak nezačíná ani nekončí, o postavách se člověk nedozví téměř nic, takže jim ani nefandí, vizuálně mi to přišlo až odpudivé a lokace jak z českého venkova, navíc 90% úmrtí je mimo záběr a jedna ustřelená hlava mne do křesla neposadí byť tahle scéna patřila k tomu nejlepšímu. Jediné, co by se dalo teoreticky pochválit je ponurá atmosféra a naturalistický vzhled, ale to jsou zrovna atributy, které nevyhledávám, takže za mne tak tak průměr za snahu a vnešení něčeho nového. Své fanoušky si film však najde, já k nim patřit nebudu. 55% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Filmový festival v Torontu udělil ceny

Filmový festival v Torontu udělil ceny

18.09.2017

Filmový festival v kanadském Torontu letos svým návštěvníkům přinesl na plátnech kin 339 filmů během jedenácti dnů. A zde vám jako tradičně přinášíme přehled hlavních vítězů. Cenu diváků pro nejlepší… (více)

Reklama

Reklama