Reklama

Reklama

Prokletí čarodějnice

(festivalový název)
  • Německo Hagazussa - Der Hexenfluch (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrůza z čarodějnic hýbe v 15. století Evropou. Nevyhýbá se ani malé Albrun a její matce, které žijí na samotě v horách. Albrun provází mučivý strach i v dospělosti, kdy už je sama matkou. Děsivé události ale začínají vyvolávat otázku, zda síly temna nesídlí i mimo její představy. Gotický horor s působivými obrazy a plíživě hrozivou atmosférou je debut rakouského režiséra Lukase Feigelfelda. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo sa komu nepáčilo resp. čo kto očakáva od čarodejníckej témy. Ja niečo ponuré, temné, bezcitné, hnusné a desivé. V tomto smere Hagazussa trošku pripomína Eggersovu Čarodejnicu. Hlavné slovo tu nehrá ani tak hlavná postava, ako skôr sila nedotknutej prírody, v ktorej lone sa vystrašene chúli domček a v ňom... Pravdupovediac, nebol som ďaleko od toho, aby som tomu dal 4*. Občas to ale stráca tempo a občas je to predsa len až príliš nechutné a divné. Atmosféra za jednotku. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keby sa všetky spomalené zábery zrýchlili aspoň o polovicu, musel by byť tento film krátkometrážny. Našlo sa tu všetko možné: nekonečné umieranie starej báby, zdĺhavá masturbácia, nútený sex, kanibalizmus, občas nejaká zvrátenosť, ale nič z toho nebolo podané takou formou, aby to diváka znechutilo. Skôr som mal dojem, že sa to strašne hralo na umenie a chcelo to pôsobiť štýlovo. Minimum dialógov plus monotónna hudba, miestami som driemal. A hoci je to výborne nakrútené (krásne exteriéry), príbeh patrí podľa mňa k tým slabším (ak si to porovnám napríklad s výborným The Witch). No je to viac historická dráma ako horor, aj keď na psychiku to sem tam zabrnká. Atmosféra tam je, to zase musím uznať. Najmä v záverečnej tretine, keď hlavná hrdinka ochutná veselé hríbiky. Dovtedy ma to však nejako extra nebavilo. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

The Witch je proti tomuhle Need4Speed, ale myslím si, že účel tenhle kousek splnil. Je to příjemně jiné, atmosferické, pocitové a když si to najde správného diváka, věřím, že se to dočká i vřelého ocenění. Mně osobně tohle pojetí nevadilo vůbec, jsem zvyklá na pomalé tempo a nevadí mi ho vyhledávat. Dějově je to sice prázdné v porovnání s The Witch, ale určitých nepříjemných a občas i nechutných scén se dočkáme, jen jsou prostě umělečtěji pojaté. Celé je to založené spíše na lyrice a titulkáři si s tímhle moc práce dávat nemuseli. Pochopím negativní ohlasy, ale když se té formě zkrátka dobrovolně poddáte, nemůže vás to úplně zklamat, protože některé výjevy stojí fakt za to a ne jednou jsem měla špatný pocit z toho, co vidím. Posílám do Německa (!) krásné velké tři hvězdy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Je libo vývar z mimina v útulnej atmosfére pri krbe, na popredí poetickej alpskej panorámy? Veeeľmi pomalááá biografická meditácia o čarodejnici, žijúcej na horskej samote. Atmosférická až metafyzická! Antidivácka šialenosť, s ktorou by sa s toľkým citom pre formálnu krásu nikto iný nezdržoval. Preto sláva Feigelfeldovi! [Sitges FF] ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Rádobyartová humusárna od německy hovořících dekadentních pseudoumělců. Můžete v HD obdivovat každičký detail nádherného akné na ohyzdných tvářích psychicky narušených podivínek, které sáhodlouze čumí do "někam". Nebo se kochat nekonečným množstvím dlouhatánských záběrů, monotónním ambientním hučením, a vychutnávat si třeba zoofilní masturbaci. Po hodině jsem si krátil čas do konce brouzdáním na telefonu, takže jestli tam byla nějaká atmosféra, u mě to vzala oklikou. Ale všechno zlý je k něčemu dobrý- zase mám místo na disku, jupí! ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama