Reklama

Reklama

Dallas 63

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2016, 7 h 6 min (Minutáž: 42–81 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

James Franco, Sarah Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Cherry Jones, Daniel Webber, Kevin J. O'Connor, Lucy Fry, Nick Searcy, T.R. Knight, Brooklyn Sudano (více)
(další profese)

Epizody(8)

Kdybyste měli možnost změnit minulost, udělali byste to? Středoškolský učitel angličtiny z Maine Jake Epping se po rozvodu sejde se svou bývalou ženou ještě naposledy v kavárně, aby podepsal potřebné listiny. Když jej při tom pozoruje majitel kavárny a jeho přítel Al Templeton, rozhodne se Jakeovi prozradit své tajemství, které nikdo jiný nezná. V kavárně jej pošle do temné komory a rázem se propadne do roku 1960. O tom, že se nejedná o výplod fantazie Jakea rychle přesvědčí tím, že mu předvede, že vše, co udělá v minulosti, se po jeho návratu projeví v současnosti. Al měl díky této komoře jediný celoživotní sen, zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho 22. listopadu 1963. Když viděl Jakea se svou bývalou ženou, uvěřil, že on je tím správným, kdo by to mohl dokázat. Jemu již síly nestačily, proto se v ten okamžik vydal na svou poslední cestu komorou, aby pro svého nástupce vše připravil, a než byl Jake v kavárně hotov, byl Al zpět. Jake se nejprve zdráhá, po dlouhém váhání však nakonec svolí a vydá se do roku 1960. Zde však zjišťuje, že minulost se nenechá jen tak lehce změnit a hodlá se bránit... Seriál z roku 2016 kombinující špionážní tématiku s cestováním v čase byl natočený podle bestselleru Stephena Kinga z roku 2011. Ústřední roli nenápadného učitele, který se rozhodl rozklíčovat okolnosti, a nakonec i zabránit atentátu na J. F. Kennedyho, ztvárnil James Franco, který byl zároveň i producentem seriálu. V dalších rolích se představili i Chris Cooper, Sarah Gadonová, Lucy Fryová, George MacKay nebo Daniel Webber. Stephen King nesl v hlavě nápad na napsání knihy již od roku 1971, ještě před vydáním svého prvního díla. Pro účely knihy procházel spolu se svým dlouholetým přítelem a poradcem Russem Dorrem mnoho archivních materiálů ohledně samotného atentátu i tehdejší doby, aby naplnil svou vizi o věrohodném vylíčení událostí, které jsou stále předmětem nevysvětlitelných narativů i nejrůznějších konspirací. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (321)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně zábavná a solidní podívaná. Franco úžasný, retro look načančaný, dialogy kvalitní a tempo velmi příjemné. Má to styl a říz a to se počítá. Chvála za druhý díl, který vytváří až hororovou atmosféru alá 3:15 zemřeš. ( If you change the past, The Past will fuck wih you !! ). Dost možná nejlepší Time travel věc. 80% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto chápu změny od předlohy, protože jsem si říkala, že je nemožný to natočit beze změn, hlavně kvůli střední části, která je v ději tak důležitá, protože potom ten konec dále prostě větší smysl, ale současně nesfilmovatelná beze změn. Ale teď čistě k adaptaci. Povedlo se to. Od příběhu, po atmosféru, jak to bylo zahraný. Jedinou výtku mám k počtu dílů. Možná o jeden víc by neškodil. Ale nemyslím na konci. Myslím na začátku, kde je úplně vynechalo, že to Jake všechno nezvládnul na jeden zátah. Proto jsem necítila tu tíhu, kterou jsem měla, na úplném konci, v až tak velkém měřítku, kdy se ukážou následky. Ale to je způsobený tím, že jsem četla předlohu, a ta byla krásná. Taky jsem jí nazvala nejromantičtější knihou, kterou jsem kdy četla. Seriál je povedl trochu jiným způsobem a jsem ráda, že jsem u toho mohla být  :) ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z mnoha seriálů z alternativní historie, kterých se v poslední době objevuje dost. Tenhle nebyl ani špatný, ani nějak převratně dobrý. Filmaři odvedli svoji práci dobře. Celkově se na to dívalo bez problémů, jenom některé díly nemusely být tak rozvleklé. Každopádně času stráveného s tímhle seriálem nelituji. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Tohle přišlo zčistajasna. Koncem r. 2015 se zničehonic objevila zpráva, že se Kingův román 11.22.63 dočká seriálové adaptace, a k tomu rovnou v produkci J. J. Abramse a s Jamesem Francem v hlavní roli. Pamatuju, jak jsem knihu zhltla před pár lety během jednoho dne a šla spát k ránu, protože se nedalo přestat. Těšila jsem se neskutečně a má očekávání byla značná. Podařilo se je naplnit? Řekla bych, že beze zbytku. Dobovky miluju a když se k tomu přidá cestování časem a ještě atentát na Kennedyho, slintám blahem. Přidejte skvělé songy, perfektní herecké výkony, nenásilné zapracování historických postav (teď nemyslím Oswalda, ale nechci spoilerovat), něco navíc, aby byli překvapení i čtenáři, a máte skvělou jednohubku, kterou dáte třeba i na posezení. Ano, dva díly navíc by tomu neuškodily, stejně tak jako přidání vynechané úvodní části z knihy, ale zase to seriálu neublížilo. Konec se mi vzhledem ke znalosti předlohy líbil a 11.22.63 považuju hned po Billions za nejlepší novinku sezóny 2016. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Ak by ste mali možnosť vrátiť sa naspäť v čase a zmeniť nejakú udalosť, ktorá sa odohrala v minulosti, čo by to bolo? A čo tak napríklad zabrániť azda najznámejšiemu atentátu v histórii Spojených štátov amerických? Práve takto sa rozhodol Jake Epping v seriáli 11.22.63 natočenom podľa majstrovského diela Stephena Kinga. Áno, ak by som nečítal knižný originál, tak by na mňa tento miniseriál zapôsobil ešte viac. Prečo je tomu tak? Toto spracovanie sa v mnohom líši od svojej knižnej predlohy, čo mi spočiatku celkom prekážalo, ale keď som si na to okolo tej štvrtej epizódy zvykol, tak to bolo už v poriadku. Uvedomil som si, že tvorcovia seriálu spracovali najmä hlavnú dejovú líniu asi najvernejšie a ostatné veci si spravili podľa seba, čo oceňujem, pretože potom mali pre mňa niektoré scény, takpovediac, nepredvídateľný nádych. Ale, to, čo sa mi páčilo asi najviac, boli prepracované úvodné titulky, na ktoré som sa zakaždým tešil a samozrejme aj herecké obsadenie, na čele s Jamesom Francom, ktoré bolo výborne vybraté, z Daniela Webbera ako Oswalda ma naozaj mrazilo, to, že s ním niečo nie je v poriadku bolo očividné, pretože to výborne zahral a dokonca sa na Leea Harveyho Oswalda aj podobal! No to, čo ma najviac potešilo, bol záverečný tanec v poslednej epizóde, pri ktorom som mal zimomriavky aj v tejto, ale aj v knižnej verzii... Skoro som zabudol, tento seriál má okrem (už spomenutého) nepredvídateľného nádychu, aj krásny starý nádych a celé je to perfektne natočené, dokonca časť s atentátom bola natáčaná na mieste, kde sa skutočne odohral, a to pri Dallaskom sklade učebníc... Aby som to zhrnul, 11.22.63 má jednu z najzaujímavejších zápletiek, akú som zatiaľ na televíznej obrazovke videl a tiež je aj jedným z najzaujímavejších seriálov, aké som kedy pozeral... A za to všetko vďačím Stephenovi Kingovi. "All I wanted to do was save Kennedy." ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Auto, které si Jake Epping (James Franco) koupí, je žlutý Ford Fairlane 500 Sunliner z roku 1958. V knižní předloze se ale jedná o Ford Sunliner ročník 1954 v červené barvě. (J.F.B.)
  • V úvodu závěrečné epizody 1. série "The Day in Question", ve scéně, kdy Jake (James Franco) a Sadie (Sarah Gadon) běží po Dealey Plaza, jsou na place i herci, kteří představují osoby, které ve v roce 1963 opravdu účastnily události. Můžeme tak zde vidět například Abrahama Zaprudera, jenž vešel ve známost tím, že celý atentát natočil na svou kameru. (Tristaver)
  • Když Jake (James Franco) vypráví Sadie (Sarah Gadon) o tom, že přichází z budoucnosti, tak ji mimo jiné zmíní i rok narození 1978, což je zároveň i skutečný rok narození Jamese Franca. (freelex)

Související novinky

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Reklama

Reklama