Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rasmus a Maria se poznají na party a prvotní flirt nabere rychlé grády. Maria se nastěhuje do Rasmusova bytu a po malých krůčcích si podmiňuje jeho životní prostor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cílevědomá, dominantní, Rasmus jako by tápal mezi pubertou a dospělostí. Christian Tafdrup v civilně natočeném dramatu zachycuje všední vztahové situace, z nichž se rýsuje přesný portrét dvou zcela rozdílných lidí, jejichž vzájemná přitažlivost má destruktivní následky. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čistá tragikomédia! A pritom to bola dosť hodnoverná reálna reflexia z prostredia partnerských vzťahov. Samozrejme, nie je všetko až tak čierno-biele ako to je občas v tomto filme vykreslené, ale nemalo to veru ďaleko od toho, čo sa často vo vzťahoch odohráva. Rasmus sa mohol snažiť akokoľvek, vždy sa našlo niečo, čo sa milostivej slečne Márii nepozdávalo. Miestami to bolo naozaj až na smiech, no keď sa tak človek nad tým zamyslí, tak je to skôr na zaplakanie. Takže to bol taký vyvážený gogoľovský smiech cez slzy. Bohužiaľ, ženy sú až neuveriteľne komplikované (česť výnimkám, ktorých je skoro ako šafránu). Film bol naozaj trefným portrétom, ktorý to celé vystihol priam ukážkovo. Možno tomu chýbalo trochu viac drámy, ale na druhú stranu to takto aspoň pôsobilo o to viac reálnejšie. Ponaučenie: Ženám človek nevyhovie! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelný film, alespoň pokud jste si domů už někdy nějakou ženskou nastěhovali, o tom, jak každá baba chce toho chlapa předělat k obrazu svému, a i když neví, co chce, nedá pokoj, dokud to nedostane, a buď je chlap podpantoflák jako tady hlavní "hrdina", kterému ke štěstí stačí jen kvalitní sex a pár úsměvů a keců, nebo je sám sebou - ale o tom tenhle film není a nikdy nebude. Takže spíš film pro ženské. ()

Reklama

nevermore 

všechny recenze uživatele

Fakt pure realism of relationships. Celou dobu mi to přišlo, že ta ženská je větší svině, než asi fakt byla (možná tomu napomohl i název filmu), pak když jsem se nad tím zamyslel, vlastně to možná nebylo v ní, ale každá holka je svým způsobem tak trochu manipulativní sviňa :) Možná mi to tak jen příšlo, ale přesvědčivé... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Přesná a viditelně prožitá (body plus), i když pořád dost šablonovitá věc, kterou zbytečně shazuje název a dva výmluvné pohledy do kamery (body mínus). V podstatě taková instantní párová psychoterapie formou reflexe pro specifický a docela běžný typ vztahu. Obě hlavní role výborně zahrané (zabít je chcete oba - každého z jiného důvodu). 7/10 ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je vyobrazena žena se silnou hraniční poruchou osobnosti, a narcisticko-hysterickou poruchou osobnosti. A muž je klasický případ hraniční poruchy osobnosti také, protože si své hranice neumí pohlídat. Zároveň je klasickým případem chlapa, který bere jako hlavní ve vztahu sex, a nechá se tak snadno manipulovat ženou, která ví, že muži sex mají rádi. Rozhodně v tomto filmu nevidím chybu jen na straně ženy. Muž, který si neumí uhlídat své hranice, a uvědomit si, co je a není pro něj zdravé, je rozhodně mimo také. A nechci si představit život dítěte v takto pokřiveném vztahu - kdy pokřivení jsou oba partneři. Zdravý vztah není postaven jen na sexu, ale na vzájemném porozumění, vzájemném respektu a svobodě. A pokud tohle někdo neví, tak si nemá na co stěžovat. Muž sám skočil do jámy lvové. Tyto poruchy vznikají už v raném dětství, většinou jsou přebírány od rodičů. Jedinou cestou léčby společnosti je začít od sebe... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. října 2017 na filmovém festivalu CPH:PIX v Kodani v Dánsku. (ČSFD)

Související novinky

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

Severská filmová nadílka na přehlídce Scandi

28.01.2018

Přehlídka současných severských filmů Scandi vstoupí do čtvrtého ročníku ve velkém stylu. Nabídne divákům tři dánské premiéry, retrospektivu špičkových dánských režisérů Tobiase Lindholma a Michaela… (více)

Reklama

Reklama