Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Grant podepíše smlouvu s dr. Selínem o prodeji svého vynálezu studeného světla, avšak plány vynálezu zůstanou uschovány v Grantově bytě. Jednání tajně vyslechne iluzionista Durk, který se chce vynálezu zmocnit. Po několika dnech je Selín nalezen mrtev a jeho přítel ing. Bell upozorní policii na žárovku naplněnou jedovatým plynem. Durk vystupuje na oslavě narozenin Grantovy dcery Anny a zmocní se plánů vynálezu. Podle zanechaného otisku ruky policie zjistí Durkovu totožnost, i když podle jejích záznamů má být Durk ve vězení. Ukáže se však, že Durk za pomoci dozorce Karbana uprchl a nastrčil místo sebe slabomyslného bratra... (ČSFD)

(více)

Recenze (25)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Roztomilá sto let stará raritka a tak je třeba k tomu přistupovat. Hodnocení se mi zdá trochu přehnaný, ale to je subjektivní. Škoda, že chybí hudební doprovod a tak doporučuji vlastní podmaz. No občas jsem se v ději ztrácel, ale pointa je celkem průhledná. Fanda němých filmů už ze mě nebude, ale nelituji, že jsem si to doplnil.50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sto let starý kousek a klenot naší němé éry má sice nějaké ty menší mouchy, ale jinak je to pořád velmi povedená podívaná. Herecké výkony většiny zúčastněných super -  Emil Artur Longen a jeho uhrančivý pohled, Lamač a Anny Ondráková super, příběh i samotná atmosféra působivé, možná to chtělo více zapracovat na akčnějších scénách, ale jinak nemám moc co tomu vytknout. Určitě můžu doporučit a přidávám se k těm, kteří udělili nadprůměrné ohodnocení. 70% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Karel Lamač bol významným a plodným filmárom svojej doby a už jeho tretí film zniesol všetky znaky kvalitnej zábavy. Otrávené světlo má skvelý scenár a réžiu a vonkoncom nezaostávajú ani technické parametre filmu. Vrstevnatý dej, podporený flashbackmi, je atraktívne vtlačený do jednej hodiny a ponúka silnejší dojem. Je na škodu veci, že film nie je opatrený doprovodnou hudbou. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Snaha priviesť americký štýl do československých luhov a hájov (ako o tom zaujímavo píše Douglas) neoslovila tak, aby som šiel s hodnotením vyššie. Faktom však ostáva, že každý, kto si na rodinnú oslavu ako zabávača pozve niekoho s desivo démonickým výzorom kúzelníka a mága Durka, si automaticky koleduje o problém. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Skôr priemerná nemá kriminálka s takým malým sci-fi prvkom v podobe tajného vynálezu. O vynáleze som sa však žiadne detaily nedozvedel a neskôr už oň ani vôbec nešlo. "Kam by sme došli, keby sme sa bránili pokroku" je posledná veta, spomenutá už na začiatku filmu, ktorá s vynálezom súvisí. Iba vďaka krátšej stopáži to nenudí, aj keď párkrát som sa na hodinky pozrel. Taká bežná naivnosť, aké sa v tých rokoch točili. Záporákovi nesmú chýbať čierne kruhy pod očami, aby bolo všetkých jasné, komu máme fandiť a komu nie. Zaujalo ma, že v 20. rokoch sa reklamovali rozbité žiarovky. Dnes to znie ako vtip. Žiarovková konšpirácia asi ešte nebola na svete. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama