Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (274)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už v Addamsově rodině si z ultranihilistické stylizace dělali legraci, v South Parku mají zase goth kids. I tady jsem čekal, kdy někdo mrkne do kamery, aby dal najevo, že si uvědomuje, jak to je hloupý - ale bojím se, že to tvůrci myslí víceméně vážně. Bohužel nejsem patnáctiletý rozervaný beatník, takže mi je z toho jen trapně. Ale asi chápu, že pubertální děcka (ať už věkem, nebo myslí) v tom najdou útěchu v tomhle krutém konformistickém světě, co drtí jejich křehké a jedinečné duše. Holt od Harolda a Maude už se k tomuhle námětu nad rámec komedie/parodie nikomu nepodařilo přiblížit bez spálení. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popravdě se nemohu rozhodnout, zda se mi tento seriál líbil, nebo ne. Nevím, zda mi hlavní hrdinové přijdou sympatičtí, nebo ne. Jelikož se jedná o puberťáky, kteří si myslí, že útěk z domova vše vyřeší a dokáží se postavit na vlastní nohy, asi ne. S tímto chováním se neztotožňuju. Tento seriál je prostě zvláštní, což z něho dělá originál, ale na druhou stranu na to nejsem úplně tak zvyklá. Vulgarity, rebelie hlavních postav, jejich psychopatické nálady a Alyssin věčně naštvaný výraz, to jsou charakteristické znaky. Je zde velice patrný mentální vývoj obou postav, a to jak se lidé dokáží v různých situacích přizpůsobit. Herci své role zvládli obstojně, a to z tohoto seriálu dělá to, čím je. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto dám veľmi rád plnú paľbu. Tá dvojica ma dokázala baviť po celý čas, ani jeden diel nesklamal, ani jeden diel nenudil. A aká to bola že zábava! Čierny humor sa tu v podaní týchto absurdne ladených (iba z pohľadu väčšiny) postavičiek valil ako prílivová vlna a prskal sarkazmus a iróniu na všetky strany. Hlavne zo strany Alysse. Zaujímavé bolo aj sledovať vzťah otca so synom, ktorý sa tu dokázal tváriť dokonale chorý a narušený, robiť si z toho srandu, no pritom smutnou skutočnosťou je, že v súčasnosti je to v mnohom aj realitou. Áno, tento rýchlo plynúci mini seriál toho povie viac, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Len treba natrčiť uši. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„LIDI NEMŮŽOU BÝT ODPOVĚĎMA. JSOU SPÍŠ OTÁZKAMA. JAKO TŘEBA: PROČ JSEŠ TAK NESCHOPNEJ TÁTA?“… /// Netflixovská týnejdžerská jednohubka o smutnejch věcech, z níž si můžou vzít ponaučení mladí i staří. Jde jen o to, jestli to ti první poberou a ti druzí vydržej. Příběh je, stejně jako jeho hrdinové, zvláštní. Vulgarity, krvavý cákance, rebelie hlavních postav, hra s divákem..., můžou vzbudit dojem, že sledujete něco neobvyklýho. Hodně lidí seriál osloví právě díky tomu. Asi bude záležet na věku. Oba hrdinové nemají z různých důvodů jednoduchý dospívání. Jsme svědky mnoha vnitřních monologů, kterýma dávají světu vědět něco o sobě. Svojí bezprostředností poukazujou na svý problémy. Postupně se z toho stává sociální drama, v němž je situace hrdinů čím dál víc bezvýchodnější. Obě postavy prochází vývojem a nutí diváka na ně měnit názor. Postupně odhalujou onu rejhu, kterou mají na srdci a v duši. Snaží se ukázat, že ten rebelskej útěk má za cíl něco víc, než jen užít si života. Že v tom jejich zkurveným světě je pro ně lepší bejt banditou a poslat všechny do hajzlu. Což je mimochodem přání každýho normálního teenagera. Nejsem dospívající puberťák. A už vůbec ne outsider (teda... aspoň si to myslím...). Možná proto na mě tenhle seriál nepůsobí nějak výjimečně. Vidím, že je jinej, odlišnej od televizní klasiky, ale čekal jsem něco jinýho. Víc odlehčenýho, vtipnýho. Tady jde o vážný věci (a nemyslím tím zabití). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej komiks, kterej v roce 2013 napsal Charles Forsam, neznám. 2.) Abych něco cejtil, strkám ruce do friťáku. 3.) Thx za titule „jneck“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Když je vám náct a okázale dáváte najevo své domnělé outsiderství, které jste okoukali z aktuální audiovize, tak vám tenhle seriál bude připadat, že je tak moc pro vás a o vás. Dokonce i uroníte slzy dojetí u průhledně nekonformního finále. Když je vám dvacet a třicet a jste zblblí samozvanou výjimečností Netflixu a jejich marketingem, že všechno, co má na sobě jejich štempl, je hrozně netradiční a odvážné a mimo zažité mantinely, budete si sugerovat, že tenhle seriál je další hřebíček do rakve lineární televize a jejích schémat. Jenže on je to jen moc chytře vykalkulovaný projekt pro sílící mladé publikum, nebo spíš pro to věčně nedospělé, které nechce koukat na reálně profilované mladé hrdiny, ale jejich žánrově vyhrocené variace. Komiksový rodokmen je z tohohle dílka cítit na sto honů, což znamená egocentrickou vyhrocenost a domnělost velké rebelie a nonkonformity, když se vedou povrchní emo řeči prokládané velkohubými vulgaritami a občasným šplíchancem krve. Dojná kráva komiksového ratingu M se po americké (nejen) indie kinematografii přelévá do quantity TV. Ve výsledku na seriálu nejvíc naštve, že jde cestou očekávaného polidštění sociopatů a nedostojí falešné vábničce z prvního dílu, která by byla bývala naopak vskutku přinesla něco nového. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě se objeví stříbrný Opel Monza 3.0E z roku 1983. (J.F.B.)
  • V seriálu zazněla píseň „We might be dead by tomorrow“ od zpěvačky Soko. (ver_mah)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama