Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Na konci 70. let dvacátého století se nechvalně proslulý zločinec Pablo Escobar poprvé zapojil do ilegální výroby kokainu. V červenci 1992 se mu podařilo uprchnout z vězení La Catedral, které kolumbijská vláda postavila podle Escobarových vlastních požadavků výměnou za to, že se vzdá úřadům a „odpyká” si tam trest nanejvýše pěti let odnětí svobody. Mezítím se Pablo Escobar stal legendárním drogovým baronem a narkoteroristou. Drsný kriminální seriál Narcos je inspirovaný skutečností a odehrává se v krutém a nemilosrdném světě kolumbisjkých drogových gangů. Jeho hlavním hrdinou je Steve Murphy (Boyd Holbrook). Agent DEA, amerického úřadu pro boj proti drogám, má za úkol dostat Escobara (Wagner Moura) a zničit jeho kartel Medellín. Murphymu pomáhá agent Javier Peña (Pedro Pascal), ale když oba dorazí do Kolumbie, zjišťují, že Escobar má mnohem závažnější problémy než nějakou DEA. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (668)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Tak už umím španělsky plata, plomo, koka, puta, rata a respetable. Ale k věci: Armády chlapíků neustále kouřících cigarety a každou chvíli konzumujících pivo a kořalky stíhají chlapíka, který se alkoholu snad ani nedotkne, ale v každém díle si dá aspoň jednoho jointa. Proto je taky skoro pořád v pohodě, kdežto alkoholici, jak je u nich obvyklé, jsou co chvíli na nervy a mají sklony k agresivitě. A jelikož hulič celou dobu bojuje za svou vlastní legalizaci, je jasné, kam tento propagandistický projekt směřuje. Jenže komu fandit, když mám rád chlast, tabák i trávu? A aby to bylo ještě zamotanější, pořád se tam mluví o kokainu, který šňupou nějací neznámí lidé kdesi daleko. Občas se některý z nich objeví a alkoholici mu hned rozbijí hubu, aby si vybili vztek, že nemůžou dostat huliče. To trvá dvacet dílů, během nichž se toho dost stane, ale ke konci tráva dojde, což předznamená huličův konec. Ale jak říkám, stane se toho hodně a hlavně se toho hodně ukazuje. Totiž zobrazuje. Mám na mysli dílčí motivy. Je jich hodně, to už jsem asi říkal. Všechny ty obrazy jdou k sobě, mají totiž spojité téma, které je v nich zase naopak tématicky rozčleněno do všemožných poloh. Proto také v závěru, třeba jak hulič v nouzi a bez trávy vyráží na chráněnou farmu, nejde o "naivní a sebeparodickou snahu ohnout Patronův příběh do dojemného svědectví pádu jednoho megalomana" (viz Marigold k 2. sérii), ale opět o další související motivický obraz. Ze stejné posice lze zcela opačným směrem, totiž na stížnosti pana Sebastiána Marroquína, odpovědět, že jeho otec, Pablo Emilio Escobar Gaviria, si pravdu nezaslouží. Si o no? ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

První dvě série jsou skvělé, všechny postavy jsou úžasně napsané a napětí by se dalo krájet. Bohužel s příchodem třetí série a odchodem agenta Murphyho, stejně jako mnoha dalších postav, kvalita upadá. Agent Peňa to bohužel sám neutáhne, navíc se zdá jaksi unavený. Ačkoliv tedy třetí série nedosahuje kvalit těch předchozích, stále je na co koukat a o zvraty není nouze. Celkově vzato si seriál zaslouží čtyři solidní hvězdy. Rozhodně si ho budu pamatovat dlouho. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kvalita je ve filmovém umění už definitivně v televizní tvorbě. Po Robocopovi jsem se bál o kariéru José Padilhy, ale on se nedal Hollywodem docela zlomit a v Narcos se pro televizi Netflix vrátil ke kořenům...do latinskoamerického světa, do prostředí zločinu, drogového obchodu...k elitní (protidrogové) jednotce... Seriál, který se komplexností zobrazované tématiky a důrazem na realistický prvek jako jediný blíží kultovnímu The Wire! Série 1: 100%, Série 2: 100%, Série 3: 90% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Černý kůň letní seriálové sezony? Bezpochyby! Ba co víc, zřejmě nejlepší seriál tohoto roku. Pohled na vzestup a pád Medellínského kartelu se zaměřením na zřejmě nejproslulejšího narkobarona Pabla Escobara je po filmařské stránce srovnatelný s nejzdařilejšími "pay-tv" počiny posledních let, ale zasáhne vás o to víc, že drtivá většina událostí zobrazených v první sérii se skutečně stala. Výkon Wagnera Moury, rodilého Brazilce, který před obsazením ani neuměl španělsky, je lahůdka pro fajnšmekry. Prvních 7 dílů je naprosto bezchybných, zbylé tři jsou bohužel podřízeny "otevřenému konci". A to je pro mě jediná vada na kráse tohoto jinak brilantního dílka. Obzvlášť pokud přihlédnu k tomu, kde je první série utnuta a kolik ještě z příběhu Escobara zbývá doříct. Inu, bude zajímavé sledovat, jak se s tím tvůrci v druhé sérii vypořádají. Zatím velmi slušných 90 %. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Schválně jestli poznáte v čem je problém (či přesněji nepříjemný zádrhel) této série… Má dvě ústřední linie. Narcotraficantes „jihoamerickou“ španělsky mluvenou zaměřenou na pozdní kariéru patróna Medelínského kartelu Pablo Escobara (fantastický, respekt budící a jakkoli by to k tomu svádělo, tak nepřehrávající Moura), která je plná intrik, napětí, skvěle vystavěná a dodržující žánrová specifika, aniž by se však výrazně odchylovala od skutečnosti (ostatně ani není důvod, ona byla i tak dost neuvěřitelná sama o sobě). Druhá DEA „severoamerická“ angličtinou mluvená linie je do morku kostí procedurální, řešící detaily vyšetřování (ostatně oba agenti se na vývoji seriálu aktivně podíleli) a honu na narkobarona, který byl jedním z vůbec nejbohatších/nejnebezpečnějších lidí své doby. Už asi tušíte v čem je onen zádrhel, že? Ano, každá je ze zcela (ale skutečně zcela) jiného těsta. Nedá se říci, že by jedno z těch těst bylo lepší druhého, protože obě se nesou natolik v jiném duchu, stylu i pojetí, až jsou v mnoha ohledech neslučitelné. A do toho navíc ještě třetí složka v podobě velmi častých dokumentárních pasáží "vypravuji jak v rozhlasové inscenaci a je to doprovázeno archivními dobovými záběry". Jakkoli každá ze složek sama za sebe funguje na výtečnou a není ji moc co vyčíst (snad jen že to vypadá jakoby každá agentura byla zastoupena jedním člověkem), tak dohromady pospolu zrovna neštymují a nevytváří soudržný celek. Což s ohledem na jejich kvality zamrzí. O to více, když již bylo prokázáno, že tyto zdánlivě neslučitelné přístupy k této látce skloubit přeci jen lze (aneb zdravím Dona Winslowa). Čili to sice zamrzí, ale rozhodně ne natolik, aby to cokoli změnilo na neoddiskutovatelném faktu, že se Narcos zařadilo mezi špičku současné "quality TV". ()

Galerie (500)

Zajímavosti (59)

  • Väzenie, ktoré si dal sám Pablo Escobar postaviť, bolo oplotené iba z troch strán, aby ho mohol kedykoľvek opúšťať na výjazdy za prostitútkami alebo rodinné oslavy. (Jadro)
  • Pablo Escobar mal okrem chovu exotických zvierat a súkromnej zoo na svojom pozemku aj dinopark. (vander19)
  • Na začátku epizody se Steve (Boyd Holbrook) dostane do hádky s místním taxikářem. Ulice je plná aut, doslova stojí v koloně. Po incidentu však Steve bez problému vycouvá, jakoby za ním žádná auta nebyla. (Illithune)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (více)

Reklama

Reklama