Reklama

Reklama

Hurikán

  • Velká Británie Hurricane (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hurricane: Squadron 303 je příběh skupiny odvážných Poláků, kteří v druhé světové válce bojovali v oblacích nad Anglií, a to nejen aby udrželi Velkou Británii svobodnou od nacistů, ale také aby udrželi při životě svoji představu o vlastní svobodné zemi, která existovala ve své moderní podobě již téměř dvacet let, než byla rozdrcena čelistmi Německa a Sovětského svazu. Vyzbrojeni stíhačkou Hurricane a pod bedlivým dozorem z počátku neochotného velení  RAF svádí svůj boj za svobodu... (KIT.HL)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (57)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s podobným motivem. Bohužel, i přes neuvěřitelně silné příběhy film téměř nevyužívá svůj potenciál, je to takové suše odvyprávěné, emoce aby pohledal. Rheon je opět výborný, Hádek se taky povedl, bylo fajn slyšet ryzí češtinu, občas se povedla i akce (i když působila na rok 2018 až moc levně a televizně), náznaky na drásající srdce tu jsou, ale naprosto nedotaženy. Podle skutečných událostí, ale spousta věcí pozměněna, domyšlena. Srovnání s Tmavomodrým světem si neodpustím, 303. peruť bohužel pokulhává snad na všech frontách za starším českým bratříčkem, od kterého se nepochybně částečně inspirovala. Ale nechci jen hanit, jsem rád, že podobně filmy vznikají, protože čas od času se objeví skvost. Tady jsou to "jen" silné tři hvězdičky. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Film má mnoho kladů, ale i pár záporů. Kladem je atraktivní téma, letecké souboje, postava Čecha Josefa Františka jako Kryštofa Hádka a zasloužená pocta Polákům. Zápory z atraktivního tématu by se dalo získat více. Je tu československé stíhací eso Josef František, 17 potvrzenými setřely nejúspěšnější stíhač-cizinec letecké bitvy o Británii. Ale ve filmu , byť chápu, že jde o poctu Polákům, jen průměrný pilot letky. Za to Jan Zumbach, který je tu pravda hlavním hrdinou, tak je zobrazen jako supereso i když za celou válku sestřelil jen 12 letadel. Nesedí i smrt Josefa Františka. Jsou slabé čtyři hvězdy, poslední hvězda je tak trochu z úcty k peruťi 303 a válečným veteránům. P.S. Iwana Rheona mi trochu po Hře o trůny v roli kladného hrdiny neseděl. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak my za historii kinematografie máme dva filmy s tématem českých letců v Anglii a Poláci mají o svých pilotech hned dva filmy za rok 2018. Tento britský film je z hlediska kvality akce takové do očí bijící béčko ( zlatej Tmavomodrý svět ), ale dějově se mi to zdá o milimetr lepší než Dywizjon 303. Jednu hvězdu musím dát za Kryštofa Hádka, který zahrál Josefa Františka, který byl se 17 zásahy nejlepším spojeneckým pilotem. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vše, co film nabízí, jsem viděl dříve a v lepším podání. 1) Skousnu nepřehledné bojové akce letadel ve vzduchu, resp. jejich počítačových animací. Skousnu i neexistující příběhovou linku. Skousnu skromný rozpočet._____ 2) Přes co se ale nepřenesu, je nedostatek šarmu a osobní charakteristiky prakticky u všech postav. Jedna jako druhá. Ponudnělý neosobitý průběh dělá z filmu zcela zapomenutelnou záležitost._____ 3) Nalákali mě můj oblíbený 33letý Iwan Rheon (Jan Zumbach zvaný Donald) a samozřejmě i 36letý Kryštof Hádek (československý pilot Josef František), ale ani oni se nijak zajímavě neprojevili._____ 4) Snad jediná duchaplnost zazněla z úst britského důstojníka: Ti Poláci nám nakonec vyhrají válku, jestliže si nedáme pozor. Na 107 minut to je dost málo. ()

Noddy 

všechny recenze uživatele

Slabota, slabota, slabota... Údajne podľa skutočnosti hm, tak prečo napr. čet. Josef František umiera nárazom do Bielych Doverských útesov...??? Ale inak vystihli Františka pomerne presne - bol to samorast, nedisciplinovaný, konfliktný a svojim prístupom veľakrát ohrozoval svojich druhov. Celkove som z filmu veľmi sklamaný. Letové zábery ako z War Thunder, alebo ako z filmov z konca 50. a začiatku 60. rokov. Kam sa to hrabe na, o 17(!) rokov starší Tmavomodrý svět... No nič, počkám na poľský Dywizjon 303... Dávam 2 hviezdičky - jednu Iwanovi Rheonovi hlavne za polštinu (aj keď mi pred očami stále visel sadistický obraz Ramsaya Boltona) a ďalšiu za nápad na nakrútenie filmu o Battle of Britain. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Stejně jako v Tmavomodrém světě (2001), i zde zazní narážka na milenku nacistického diktátora Evu Braunovou. Opět platí, že o existenci Braunové polští piloti mohli sotva něco vědět. O Braunové se svět mimo okruh diktátorových blízkých dozvěděl až po válce. (Foxhound#1)
  • I když letouny Hurricane na začátku filmu patří k jiným perutím, než je polská 303., přesto nesou na bocích její označení RF. (p3tris)
  • Čas 1:21:00 – je velice nepravděpodobné, že by se v době probíhajícího útoku, kdy přímo nad letištěm jsou nepřátelské letouny, na zemi v klidu pohyboval pozemní personál. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama